Vuosi polkaistiin käyntiin

Hallitus aloitti työskentelynsä heti vuoden ensimmäisenä arkipäivänä 4.1.2010 uuden vuoden rakettien vielä poksuessa korvissa. Alkuviikosta lähdettiin liikkeelle lähes nollasta, sillä ainut konkreettinen uutuus oli hallituksen jäsenten uudet @ayy.fi –päätteiset mailiosoitteet. Ensimmäistä viikkoa sävyttivät uusien ihmisten tapaaminen ja hallittu sekasorto.

Torstaina 7.1. hallitus piti ensimmäisen kokouksensa ja järjestäytyi. Etukäteen paljon keskustelua herättänyt hallituksen sisäinen työnjako sai hallituksen mielestä parhaan mahdollisen lopputuloksen. Lisäksi kokouksessa mm. perustettiin ja nimitettiin Aalto-yhteisötoimikunta ja Teekkarijaosto.

Ensimmäisen kokouksen jälkeen oli aika tutustua tarkemmin oman sektorin toimijoihin. Niinpä sektorit suuntasivat kuka minnekin mökkeilemään tai muuten vain viettämään yhdessä aikaa. Alun perin kaikkien piti mökkeillä, mutta Suomen ihana ja luminen talvi teki tepposensa, eikä kaikkia yöpaikkoja saatu lämpimiksi millään. Edunvalvontasektori siirtyikin Arkkitehtikillan Majalta KY-talon lämpöön… Joka tapauksessa paljon asioita saatiin käsiteltyä illan ja yön aikana ja kukin sektori sai selvennettyä työnjakoaan.

Ensimmäinen työviikko huipentui Aalto-yliopiston avajaisiin Finlandia-talossa ja Kiasmassa. Näyttävien juhlallisuuksien jälkeen oli oivaa aikaa tutustua mielenkiintoisiin ihmisiin ja nautiskella illan antimista. Paljon puhutusta ylioppilaskunnan ja hallinnon lähentymisestä saatiin oivia viitteitä AYY:n järjestämillä jatkoilla Apollossa, jossa AYY:n hallitus ja osa sihteeristöä bailasi rinta rinnan yliopiston rehtorin Tuula Teerin kanssa. Taisipa samaan aikaan tanssilattialle päätyä myös Aallon kauppakorkeakoulun rehtori Eero Kasanen ja ensimmäiseksi Aalto-professoriksi nimetty Risto K. Nieminenkin, eivätkä Lämpömiehenkujan työmyyrätkään kaukana olleet…

Toisella viikolla hallitus ja sihteeristö pääsi viimein muuttamaan väliaikaistiloihin osoitteeseen Lämpömiehenkuja 3. Tervetuloa vierailulle! Tällä hetkellä tilat tosin muistuttavat lähinnä 60-luvulla rakennettua ala-astetta, mutta toivottavasti viihtyisyyttä saadaan lisättyä pian. (Kyllä, juuri sinä, tätä lukeva taiteilija: löytyisikö sinulta ylimääräisiä kuvia tai piirustuksia koristamaan varsin ankeita seiniä?) Varsinaisiin tiloihin tien toiselle puolelle päästään muuttamaan remontin valmistuttua parin kuukauden kuluttua. Taistelun jälkeen tiloihin on jo saatu kulkukortit, mutta  mm. omat käyttäjätunnukset tietokoneille tietenkin auttaisivat myös…

Toisella viikolla näkyvin päätös oli ehdottomasti uudesta visuaalisesta ilmeestä päättäminen! Hallituslaisten mielestä ilme kuvastaa erinomaisesti AYY:tä ja tässä lopullisessa versiossa Small Caps –tyylinen teksti on hyvä vastakohta koukeroisille kirjaimille. Toista viikkoa leimasi lisäksi mielenkiintoiset historian luennot kaikilla kolmella kampuksella ja viikon huipentanut tulevaisuusseminaari.

Aaltoinnolla eteenpäin,

Lassi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *