Mihin AYY tähtää 2010 – ja mihin se osuu?

Kuten Lassi lateli, hallitus on istunut tammikuussa koulutuksissa ja silloin tällöin niiden lomassa lyönyt päitä yhteen ideoiden kehittämiseksi ja punnitsemiseksi. Prosessi kulminoituu ensi viikon lopulla, kun hallitus ja sihteerit kokoontuvat yhteen kasaamaan hallitusohjelman tälle vuodelle. Jos ja kun ohjelma saadaan mallikkaasti kasaan, se on se nuottivihko, joka soitetaan ensi vuonna läpi. Nyt keskitytään siis kysymään ”mitä?”, sen jälkeen alkaa sitten ”miten?”-osuus.

Hallitusohjelma on näinollen hurjan tärkeä paperi. Kaikkea ei voi saada aikaiseksi samana vuonnakertaa, ja on päätettävä mihin rajalliset resurssit kohdennetaan. Ja kun päättää mihin keskittyy, pitää vielä asettaa selkeät tavoitteet. Jo nyt on selvää, että on tähdättävä korkealle- Tätä on painottanut joka ikinen Aallon tiimoilta tavattu sparraaja.  Shoot for the moon – even if you fail, you’ll land among the stars on se asenne jolla AYY:ta ajetaan, ja sen täytyy näkyä myös hallitusohjelmassa. Surkein suoritus on asettaa tavoitteet niin matalalle, että onnistuu niissä varmasti.

Mitä siis pitäisi tavoitella? Tästä olisi hauska kuulla juuri sinun näkemyksesi. Jos ja kun päässäsi pyörii se paras idea ikinä, nyt on oikea aika kertoa se. Mitä konkreettisempi ajatus, sitä enemmän se meitä kiinnostaa, mutta kaikenlainen kommentointi on tervetullutta.

– Atte

Tulevaisuusseminaarin visiontipläjäys

Saara ehostaa luovuutta hylätyssä sihteeristössä

ps. jos ylioppilaskunnan parissa puuhaaminen kiinnostaa enemmänkin, kannattaa tsekata tämä työpaikkailmoitus. Juuri nyt etsitään edunvalvontasihteereitä kaikille kolmelle kampukselle.

2 Responses to Mihin AYY tähtää 2010 – ja mihin se osuu?

  1. Mikko Ikola sanoo:

    \Shoot for the stars, land on the moon\ – kyllä siellä kuussa on ihmiset jo käyneet 🙂

    Mutta hyvää settiä. Toivottavasti jengi oikeasti ehdottaa mitä tehdä, sillä itsekin viime vuoden pohjalta tiedän, että hallitusohjelmassa käytännössä päätetään mitä tullaan tekemään, ja jos sinne saa tavoitteen kirjattua se todennäköisesti myös tapahtuu.

    Oma ehdotukseni on, että tehkää jotain suurta, vaikuttavaa ja ehkäpä kreisiäkin. Vähän niin kuin MIR-päivä, mutta voi olla täysin erilaistakin. Jotain semmosta jonka vain AYY voi järkätä suhteillaan ja resursseillaan. Tällainen idea voi tietenkin tulla missä vaiheessa vuotta tahansa, eikä siihen tarvita hallitusohjelmaan korjausta välttämättä.

  2. Jukka Liukkonen sanoo:

    hallitusohjelman voisi laittaa wikiin tai tänne blogiin näytille sitä mukaa kuin se etenee ja siihen voisi sitten kommentoida. sitten sen pohjalta työstää taas eteenpäin. ensin raffia matskua, sitten vähän sileempää ja siitä sitten lopullinen eteenpäin..

    Yksi olennainen kysymys on: miten AYY pystyy oikeasti haastamaan professorit. valta on karannut proffille, ja nyt pitää olla fiksu ja filmaattinen, mutta karhea kuin siili, että voi tuoda jotain mielenkiintoista keskusteluun ja oikeasti hoitaa hommat kotiin, niin että opiskelijoita kuullaan hyvissä ja huonoissa asioissa.

    Miten AYY voi haastaa professorit parempaan opetukseen ja opiskelijoihin panostamiseen…? niin jatkareihin kuin ekan vuoden mursuihinkin. niin että opetus on holistista eikä vain modulia toisen perään ja yksittäisten faktojen siirtoa.

    Ehdotan että AYY pistää Aallon tekemään ”professorbookin” jossa jokaisella proffalla on oma profiili, jonne hän laittaa omalta alaltaan kiinnostavia tutkimuskysymyksiä ja kirjallisuutta, oman esittelyn ja kuvan sekä pedagogisen ”toimintakertomuksen” kuluneelta vuodelta ja ”toimintasuunnitelman” tulevalle vuodelle miten aikoo parantaa opetuksen kiinnostavuutta, pedagogisen osaamisensa laatua sekä miten opetus liittyy aikaisempaa enemmän maailmanluokan ongelmien ratkaisemiseen (jokainen määritelköön itse mitä ne on). Sitten sinne jokaiseen osakohtaan viiden tähden arviointi, jossa opiskelija voi arvioida professorin esittelyitä, kirjallisuutta, toimintasuunnitelmaa ja -kertomusta erikseen. ja toki ”Wall” jonne voi jättää viestin professorille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *