Tee ite!

Sanotaan, että iso laiva kääntyy hitaasti. Itse asiassa se ei käänny lainkaan, jollei joku pyöritä ruoria. Nyt Aallon komentosillalla Lämpömiehenkuja 2:ssa muutaman hetken henganneena ja ihmisten kanssa jutelleena täytyy todeta, että ruori on aivan tapissa. Paatti seuraa kyllä perässä, ja jos kuulostelee tarkkaan, voi hoksata monenlaista nitinää ja natinaa, jota syntyy kun valtava runko vaihtaa kurssia.

Pitäisikö siis vain istua ja odottaa että yliopisto ympärillämme muuttuu paremmaksi? Totta puhuen sekin varmaan toimisi, mutta et ikinä ehtisi itse nauttimaan tuloksista. Jos haluaa pitää hauskaa ja saada kaiken irti Aallosta jo omana opiskeluaikanaan, on pompattava passiivista aktiiviksi. Älä kysy mitä yliopisto voi tehdä sinun eteesi, kysy mitä sinä voit tehdä yliopistosi eteen. Tässä ainakin jotain ideoita:

– Anna Aallolle fyrkkaa. Aalto kerää paraikaa pelirahoja, ja omat roposi voit heittää kolehtiin täällä. Hommasta tekee hienon se, että lahjoitukset ovat verovähennyskelpoisia ja kaiken kukkuraksi valtio moninkertaistaa sijoituksesi. Yhdellä eurolla saa siis monta euroa. Opetusministeri Virkkunen ajaa tästä järjestelystä pysyvää, tieteen ja valistuksen nimessä pidän peukkuja pystyssä.

– Älä pidä mölyjä mahassa. Kun hoksaat vääryyden tai virheen, kerro siitä ainakin meille, ja miksei muillekin. Kun epäkohta löytyy, se korjataan (tämä on oikeasti pelin henki nyt). Esimerkistä käy eri koulujen väliset opinnot estävä JOO-bugi, jonka fiksaamiseksi on jo hässäkkä päällä.

– Spread the word. Ole ylpeä Aallosta ja levitä sanaa kaikissa pöydissä. TaiK, Kauppis ja TKK ovat yhä olemassa, mutta vain osana Aaltoa. Tunnustaudu siis rohkeasti Aalto-opiskelijaksi, vain siten Aallon uskottavuus ja arvostus työnantajien ja sidosryhmien parissa kasvaa.

– Leiki kaikkien kanssa. Aalto on täynnä mielettömän jänniä ja hauskoja ihmisiä. Kaikki kummajaiset taidekasvattajista tietoteekkareihin tuovat omat hassuutensa yhteisöön, josta kandee ottaa ilo irti. Tuttavuudet yli opintorajojen ovat olennainen osa koko Aallon ideaa, ja niiden rakentaminen vahvistaa koko yliopistoa.

– Vaadi parempaa, tee parempaa. Aalto on luvannut paljon, ja näistä lupauksista on aktiivisesti muistutettava kaikilla tasoilla. Kolikolla on toinenkin puoli. Kun parempaa ja innostavampaa opetusta tarjotaan, siihen täytyy heittäytyä mukaan. Uusillekaan metodeille ei pidä olla kategorisesti allerginen. Ole poikkitieteellinen ja pistä Aallolle painetta tehdä lupauksistaan totta!

– Kommentoi tätä blogia, ja kerro mitä muuta voit tehdä. Kiitti!

Terkuin,

Atte, hallituksen koulutuspoliittinen hymypoika

One Response to Tee ite!

  1. Mikko Ikola sanoo:

    Hyvä bloggaus ja erityisesti pakko yhtyä toiseksi viimeisimmän ranskalaisen viivan pointtiin uusista metodeista. Method Madness -kurssi on nimittäin ollut ihan huikean hyvä kurssi. Keskusteleva ja osallistava meininki joka on teekkarille ollut täydellistä ihmeellisyyttä. Voi kysyä keltä tahansa kurssille osallistuneelta 🙂 Tosin ei meitä ole kuin kahdeksan opiskelijaa ja kaksi opettajaa. Muutenhan opiskelija-opettajasuhde ei olisi niin hyvä.

    http://www.aalto.fi/fi/studies/aalto/aalto_courses/crossing_borders_with_method_madness/

    BTW. tämä bloggailu näyttäisi olevan teille jo niin arkipäivää, että voisitte hypätä askeleen pidemmälle ja asentaa uusiin hienoihin työpuhelimiinne TweetDeckin tai jonkun muun Twitter-ohjelman. Lisätkää tämän jälkeen blogin kylkeen automaattinen Twitter-feed (esim. kuten omassa blogissani, http://gola.fi/) ja tägätkää jokainen postaus #aaltoyo-tagilla (#ayy-tagin alle näyttäisi tulevan roskaa, sitä ei kantsi käyttää).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *