Palautteesta toteutukseen vai Silppuriin?

AYY iholla tapahtumasarja keräsi läjän palautetta. Post-it laput on tulkittu ja nyt olisi aika miettiä mitä niillä tehdään. Lisäsin tiedoston: Iholla ideat, jonne ideat listattu sektoreittain. Nauttikaa ja kertokaa mihin minun kannattaisi tarttua jatkotyöstöä ajatellen?

Usein toistuvia aiheita on yhteisöllisyyden lisääminen tai sen puute. Taikkilaisten osallistuminen tai aktiivien etäisyys on todella haaste. Kolmantena voisi mainita yhteisen kohtauspaikan tarpeen. Tiivistäen: yliopistomme kolmen koulun opiskelijat eivät kohtaa toisiaan tarpeeksi, me emme ole yksi yhtenäinen perhe.

Ehdotetaan siis tempaisua, juhlia, paikkoja eli mahdollistaa kohtaaminen. Kannatetaan! Mahdollistaminen vaatii rahaa, joten olisi paikallaan saada myös tuloksia. Miten varmistetaan, että saadaan tuloksia? Tai jos julistamme Johto Cafeen Aaltolaisten viralliseksi kohtauspaikaksi tapahtuuko erialojen kohtaamista? Vaeltavatko taikkilaiset ja teekkarit kotikonnuiltaan kohtaamaan keskustaan? Tuskin. Tarvitaan syy, jotta on halua lähteä.

Vappu voisi olla sellainen tapahtuma, joka olisi riittävä syy lähteä liikkeelle. Kuinka moni on jo ottanut selvää, mitä Aaltovappu tarkoittaa ja missä se järjestetään? Kuinka moni on päättänyt lähteä katsomaan itse? Minä en tiedä mitä se tarkoittaa ja itseasiassa olen ajatellut nauttia vapusta omien perinteideni mukaan. Tässä lienee syyllistämisen paikka.

Kun vappu tulee ja Ullanlinnanmäellä kohtaamme uusia ystäviä, etsiessämme niitä eksyneitä vanhoja ystäviä, olisi ehkä helpompi, että Aaltolaiset merkitsisivät itsensä, jotta tunnistaminen ihmispaljoudessa olisi helpompaa. Ehdotankin aalto -tatuointia permanenttussilla ja politiikkaa, että oman koulun väkeä ei jätetä makaamaan mutaan vaan sanotaan edes moi. Pienestä on lähdettävä liikkeelle.

Se mitä tässä yritän sanoa on, että miten paljon ikinä mahdollistetaan tapahtumilla tai tiloilla, ketään ei voida pakottaa. Aikamme oire/tulos lienee se, että osallistumisaktiivisuus on matalaa. Mieluummin painetaan Like -nappia, kuin lähdetään marssimaan. Joku kutsui sitä kevyt aktivismiksi. Yhteisöllisyyden kohdalla se tarkoittaa sitä, että jos yhteisöllisyyttä ei synny sattumalta muun toiminnan ohessa, sitä ei tule syntymään.  Ellei joku aktiivisti päätä ottaa asiaa omakseen ja vuokraa junaa kiinaan.

One Response to Palautteesta toteutukseen vai Silppuriin?

  1. Lasse Granroth sanoo:

    Palautetta tulee, mutta mistä aiheesta? Tällä ei paljoa jatketa eteenpäin.

    Vai onkohan tarkoitus todistaa kevytaktivismin olemassa olo. 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *