AYY.fi luonnoksia 3/3

AYY:n nettisivuprojekti etenee. Nyt haluaisimme palautetta kolmesta etusivuluonnoksesta. Luonnokset ovat omina postauksinaan, joten peukun näyttäminen suuntaan tai toiseen on helppoa. Kommentti miksi joku on hyvä tai huono on myös paikallaan, sillä äänestys ei johda jonkin vaihtoehdon valintaan vaan ideoiden eteenpäin kehittämiseen. Se miten näihin on päädytty löytyy osoitteesta www-wiki.ayy.fi

Luonnos 3

14 Responses to AYY.fi luonnoksia 3/3

  1. Eeko sanoo:

    Tämä on suosikkini tähän mennessä esitetyistä. Esteettisesti niinkään en pidä tätä suuressa arvossa (mutta onneksi minulla on huono maku), mutta käytettävyydeltään tämmöinen olisi selvästi kehityskelpoisin. Vain kaksi palstaa, vähäinen grafiikka ja isot välit tekevät sivusta keveämmän ja helpommin käytettävän. Tämä on erityisen hyvä käyttäessä sivustoa kevytselaimilla, kuten kännyköillä, tableteilla tai miniläppäreillä. Semmoisten vehkeiden huomioiminen alkaa olla jatkuvasti tärkeämpää webisuunnittelussa, joten sikälikin tämmöinen ”pelkistetty” suunnittelu olisi mahdollisesti kelvollisempi jatkojalostukseen.

  2. Ville sanoo:

    Ykkönen on vähän sekava, ja kolmonen on tylsä. Kakkonen on tosi hyvä. muistuttaa KY-webin leiskaa vähän ja hyvä niin 🙂

  3. Eeva sanoo:

    Selkein ja varma, mutta vähän tylsä? Suosikkini kuitenkin!

  4. Juha sanoo:

    Kovin harva layout. Tällä tyylillä etusivulle mahtuu vain vähän asiaa, ja edes uusinta uutista ei välttämättä näe ensisilmäyksellä. Layout vaatii siis vierailijalta enemmän työtä – sivujen scrollaamista ja useammalla alisivulla vierailua. Oikean yläkulman linkkimatriisi vaikuttaa näppärältä, näkisin sellaisen mieluusti lopullisissakin sivuissa!

  5. Lasse sanoo:

    Jotenkin tuntuu, että tässä ei ole sisältöä juurikaan.

  6. Eeko sanoo:

    Scrollaamista ei tarvitse pelätä. Se on maailman luonnollisin asia nettisivuissa. Useampi nettisivu on mennyt rikki sillä, että yhden sivun sisään yritetään tunkea kaikki mahdollinen mitä löydetään. Etusivulta ensivilkaisulla pitäisi nähdä lähinnä, että onko sivulla uutta tietoa (joku ”tuoreimmat”-otsikko uutisten viereen olisi hyvä) ja mistä pääsee eteenpäin haluamaansa tietoon. Kaikki muu on bonusta ja väistämättä jonkinlaista kompromissia informaatiosisällön ja muotoilun kanssa. Vaikkei tätä leiskaa valitakaan, niin laittakaa ainakin tuoreimmat uutiset, keskustelut ja blogikommentit mahd. ylös käytettävyysnörttien mieliksi 🙂

  7. Jukka Liukkonen sanoo:

    visuaalisesti selkeä, ihan kiva layout. ei varmaan taivu kovin suurelle ja nopealle tietomäärälle hyvin. johtaa taas siihen, että pitää luoda keinotekoisesti niukkuutta viestittävästä asiasta. tietopankki voi olla ihan hyvä idis, jos siinä on basic what you need to know jutut. voisi olla joka sivulla esim. alhaalla syaani/oranssin keltainen koko sivun kokoinen palkki jossa keskellä mustalla tekstiä. kun klikkaa tulee suurempi tietopalkki niinkuin tuossa ruudussa, josta löytää kaiken olennaisen.

    tästä saisi hyvin wiki-ulkoasun! tai vaalisivuston. tai hakemuksiin tai vaalikoneeseen.. sopisi hyvin nuo harmaat väripalkit teemasivustoihin.

  8. Markus sanoo:

    Komppaan aiempia palautteita: leiska on selkeä, kevyt, nopeasti haltuun otettava, mutta samalla kovin niukka ja vähän tylsä. Tuntuu vähän keskeneräiseltä vielä, jos etenkin ala- ja yläpalkkia hioisi? AYY:n logosta voisi keksiä jotain kivaa yläpalkkiin ja isoa alapalkkia vähän keventäisi.

  9. Joonatan sanoo:

    Liian pelkistetty ainakin meikäläisen makuun, etusivulla on hyvä olla hieman enemmän infoa, eikä keskustelujen mielestäni pitäisi olla uutisten ja kalenterin veroinen osio, sen ollessa kuitenkin tiedotusarvoltaan vähäisempi.

  10. Laura sanoo:

    Tylsä ja jotenkin liian yksinkertaisen näköinen.

  11. Iiro sanoo:

    Todella tylsä ja tyhjän näköinen. Ylioppilaskunnan sivujen ei myöskään mielestäni pitäisi olla sateenkaaren väreissä. Kakkonen on paras! 🙂

  12. Jani Saarenpää sanoo:

    Jos tätä hio jonkun sellaisen ihmisen kanssa joka ymmärtää jotain sijoittelun päälle, niin saadaan mahdollisesti aikaan hyvää jälkeä.
    Kännykän resoluutiolla esim. kohta tärkeää ei välttämättä näy ja hyödylliset tietopankki linkit ovat mahdollisesti vähän piilossa.

    Mahdollisesti tarvitaan kaksi portaalia: uutiset portaali ja linkki portaali tärkeään tietoon.

    Muuten ehdottomasti hyvä ja ”Aaltomainen” aloitus!!
    Lisäksi ISO plussa yksinkertaisuudesta!

  13. Juha Isotalo sanoo:

    Selkeä ja virkeä, mutta sekä keskustelut että ”tärkeää” ovat sellaisia katgorioita, etten pidä niitä niin tärkeinä tuoda esiin tuossa mittakaavassa. Toisen tilalla voisi olla satunnainen yhdistys ja toisen tilalla vaikka uusimman blogitekstin otsikko ja alkusanat. Jotain sitäkin tärkeämpää varmaan löytyy, muttei tule nyt mieleen.

  14. Katja sanoo:

    Tää on aika lame, kaks muuta on parempia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *