AYY.fi luonnoksia 1/3

AYY:n nettisivuprojekti etenee. Nyt haluaisimme palautetta kolmesta etusivuluonnoksesta. Luonnokset ovat omina postauksinaan, joten peukun näyttäminen suuntaan tai toiseen on helppoa. Kommentti miksi joku on hyvä tai huono on myös paikallaan, sillä äänestys ei johda jonkin vaihtoehdon valintaan vaan ideoiden eteenpäin kehittämiseen. Se miten näihin on päädytty löytyy osoitteesta www-wiki.ayy.fi

Luonnos 1

17 Responses to AYY.fi luonnoksia 1/3

  1. Eeko sanoo:

    Hirveästi roinaa, mouseover-valikot eivät sovellu kosketuskäyttöliittymäselailuun ja hajanaisesti sijoitettuja linkkejä on vähän vaikea löytää (kielivalinnat ovat väärässä paikassa ja huomaamattomana, värimaailma ei yksiselitteisesti paljasta linkkejä (onko esimerkiksi musta otsikko \Blogit\ linkki vai bugi?) jne.) Mutta ehkä parasta, jos webileiskaan saadaan suomenkielinen automaattitavutus!

    Noin muutoin kyllä tykkään tän yleisestä ulkoasusta. Näyttää \hauskalta\.

  2. Hande sanoo:

    Joo, tää olis vähän aalto.fi:n hengessä. Mut mun suosikkini on kakkonen. Sillä AYY:n verkkoilmentymä menis heti vakavamminotettavaksi ja aikuisemmaksi kuin itse koulun.

  3. Eeva sanoo:

    Kivat värit, mutta vähän sekava

  4. Juha sanoo:

    Yleiseltä ulkoasultaan paras. Värejä ja sisältöä on sopivasti, layout on riittävän omaperäinen siihen että sivut tunnistaa AYY:n sivuiksi saman tien. Tämä on hyvä esim. graafisia kirjanmerkkejä selailtaessa.

    Komppaan Eekoa siinä, että mouseover-valikot ovat internetin menneisyyttä ja niitä ei todellakaan tule ottaa käyttöön. Sivuston käyttäminen voisi olla monilla laitteilla vaikeaa tai jopa mahdotonta.

  5. Lasse sanoo:

    Eri värejä on käytetty liikaa! Muuten layout on hyvä.

  6. timo sanoo:

    Noi värit on mun mielestä ihan karmeet. Ei oo musta hyvä idea käyttää värejä vaan sen takia että voi niitä käyttää – aiheuttaa vaan kakofoniaa ja huimausta.

  7. Jukka Liukkonen sanoo:

    Yksinkertaisesti paras.

    teemojen otsikoita kannattaa vielä miettiä enemmän… ja keskipalkin kalenterin heittäisin ihan palstan pohjalle alimmaiseksi asiaksi. myös joku digest-mode vois olla kätevä, jossa näkyy vaan päivät ja tapahtuman kesto, paikka ja nimi pienellä tekstillä. laittaisin pari moodinappia tuonne keskipalstan ylös jolla yhdellä saa näkymään tapahtumat digest-moodissa, toisella kuten nyt ja kolmannella näkymään myös kuvaukset. tapahtumiin tähtitoiminto (suosittelen! -nappi siis), ja mahdollisuus näyttää eniten tähtiä saaneet tulevat tapahtumat ja eniten tähtiä saaneet artikkelit. mielellään myös tähtien jakaminen kolmelle eri alalle + kaikki yhteen vaihtoehto, koska voi olla että taikkilaista ei välttämättä kiinnosta samat jutut kuin teekkaria. tapahtumia klikkaamalla ne voisi expandoitua niin että näkyy pidempi kuvaus tapahtumasta, attending-nappi (jolla tulee muistutus emailiin tai tekstari kännykkään jos on omissa asetuksissa näin)

    vasen palsta: bannereista heittäisin kaikki paitsi ”vuosijuhla”-paikalla olevan pois. bannereita pitäisi voida laittaa news-feedin sekaan (ilman otsikkoa vain kuvana). blogseihin oikeimman palstan tapaisesti uusimpia blogikirjoituksia eri aiheista ja värikoodattu samalla tavoin (jotka blogipalvelussa valittaisi, tai sitten postauskohtaisesti). tosin toisin kuin oikealla vain otsikko plus vähemmän blogitekstiä kuin on. sen yläpuolelle laittaisin ”parasta just nyt” -kohdan, johon tulisi eniten tähtiä saaneet blogipostaukset juuri sillä hetkellä. tähtiä toki pitäisi voida antaa rekisteröitymättä!

    AYY:llä pitäisi olla kaikille opiskelijoille avoinna oleva mikroblogipalvelu joka on vähän kuin tumblr, eli voi kirjoittaa pidempääkin tekstiä, mutta voi nopeasti facebookin tavoin vaan copypasteta linkin ja se muuttaa sen postaukseksi. mikroblogien pitäisi olla sellaisia että useampi voi osallistua niihin. plus viesteihin pitäisi voida saada laittaa tähtiä jos on hyvä viesti! tai peukku ylöspäin-metafora jos ”like peukkua” haluaa käyttää tähden sijasta. Koska opiskelijat valmistuvat, pitäisi mikroblogia voida pitää vielä valmistumisen jälkeenkin. Sillä tavalla voidaan saada ihmisiä joita kiinnostaa ayy tsekkaamaan sivuja..

    näiden kahden blogijutun alle laittaisin tuon discussion forumsin, jossa kanssa värikoodaus foorumin aihealueen mukaan. laittaisin ehkä tähän otsikon alle jonkinlaisen moodivalitsimen, jossa on napit ”eniten tähtiä saaneet viestiketjut” ”kuuminta keskustelua tässä ketjussa” ”uusimmat viestit” ”uusimmat keskustelunavaukset”

    vielä banneripaikoista:
    1. nykyinen vuosijuhlat-kohta ja koko
    2. keski+oikean palstan levyinen banner sivun ylälaidassa
    3. keskipalstan levyinen banner viestien N ja N+1 välissä (kustomoitavissa, useampia bannereita sijoitettavissa)
    4. sama oikealle palstalle.
    5. blogipalikoiden ja keskustelufoorumin välissä
    6. keskustelufoorumin alapuolella.

    banneriksi pitäisi voida laittaa jpg/gif/png kuva, flash-palikka tai html-injektio

    valkkaisin ehdottomasti tän kotisivuksi!

  8. timo sanoo:

    Pakko myöntää että värejä lukuunottamatta itse rakenne on kyllä selkein. Tämän ja kakkosen parhaat puolet voisi mielestäni yhdistää.

    Kaipaisin tapahtumille graafisempaa rakennetta kuin vain pötkön. Vähintäänkin ”tänään”, ”huomenna” ja ”tällä viikolla” pitäisi erottaa siten, että yhdellä silmäyksellä näkee, koska mitäkin tapahtuu. Tämä olisi saavutettavissa esimerkiksi taustavärin vaiheittaisella vaalentamisella, eli että ”tänään”-tapahtumissa on tummin taustaväri ja vasta viikon päästä tai sitä myöhemmin tapahtuvissa tapahtumissa taustaväri on täysin valkoinen. Näin yhdellä silmäyksellä näkee, mitä missaa jos ei lue tarkemmin.

  9. Jukka Liukkonen sanoo:

    facebook käyttää dropdown-valikoita. dropdownin alavalikkoa olisi parasta välttää. laittaisin ehkä valikot toisella vaaleammalla värillä mutta se kyllä sotisi visuaalista ideaa vastaan… ainiin unohdin kirjoittaa että vaihtaisin tuon georgian pois ja helvetica/arial/tahoma/verdana tilalle. värimaailmaa voisi vielä miettiä. esim. oranssi, keltainen, vaaleansininen, tummanvihreä, punaisen-oranssin välimaastosta voisi olla hyvä yhdistelmä? aallon värien valitsemisessa on hyvät puolensa, mutta toisaalta huonotkin..

  10. Joonatan sanoo:

    Toi värimaailma aiheuttaa aika instant päänsäryn ja muutenkin jää aika sekava vaikutelma. Jos haluaa lähteä Aalto-linjalle noiden värien kanssa niin kannattaa myös huomioida viestintäohjesääntö, jossa ihan hyvästä syystä käsketään välttämään yliampuvaa kaikkien värien yhtäaikaista käyttöä. Lopputulos nimittäin näyttää sirkukselle…

    Samaa mieltä myös noista valikoista kuin muutkin, eli pitää huomioida käyettävyys myös muilla alustoilla.

  11. JS sanoo:

    Parasta löytyy ykkösestä ja kakkosesta. Kakkosessa hyvää headeri, heti tajuaa millä sivustolla on. Ykkönen muuten toimivampi. Pötkömäisyyttä voisi välttää sillä, että valitaan joku elementti, johon katse ensin kiinnittyy, tässä 1. versiossa sitä ei oikein ole, jolloin ulkoasu voi joillekin näyttäytyä kaaoottisena. Onko vuosijuhla tärkein asia vai uutiset?

    Kaikista uutisista ei kannata näyttää ingressiä, pari uusinta avattuna ja loput otsikoina.

    Kannattaa miettiä sitä, voisiko Aino-lehden sisältöä tuoda enemmän etusivulle (banneri aika lailla vuotta 2001), se toisi Ainon lähemmäksi opiskelijaa. Tai onko mietitty, että lehti tulee jatkossa samaan palveluun? Esim. muutaman uutisotsikon/ja/tai videon nostaminen etusivulle toisi etusivulle vaihtelua. Lehden sisältö jää muuten turhaan pimentoon.

    Värimaailman sitominen löyhästi Aaltoon ei ole lainkaan hullumpi idea. Tosin väreissäkin kannattaa noudattaa jotain logiikkaa, jotta ei tule levottomaksi.

  12. Laura sanoo:

    Kolme vierekkäistä palstaa ja monta väriä luovat sekavan ja hieman epäuskottavan vaikutelman.

  13. Iiro sanoo:

    Kuten kolmonen, värien käyttöä voisi rajoittaa. Muuten ihan mielekäs ja selkeä rakenne. Kakkonen on kuitenkin paras – selkein ja miellyttävän näköinen.

  14. Jani Saarenpää sanoo:

    Hyvin sekavaa. Tämä tarvitsee paljon yksinkertaistusta.

  15. Riku Lääkkölä sanoo:

    Väreistä en osaa mitään sanoa, mutta tuo kolme palstaa ei mun silmää jostain syystä miellytä. Oikeanpuoleiset palstat voisi koittaa yhdistää yhdeksi leveäksi, ylempänä tapahtumat, sitten uutiset. Ja tuon kuukausimuotoisen kalenterilaatikon viereen vaikka tuo polli tyhjää tilaa täyttämään (se näyttää muutenkin vähän hassulta tuolla bannereiden välissä). Leiska on myös kokonaisuudessaan aika leveä, vaikeuttaa pienellä näytöllä katselua! Kahdesta palstasta sitä oikeanpuoleista oikeastaan pitäisikin kaventaa, ettei tule liian leveitä tekstipaloja.

    Ja munkin täytyy tuosta mouseover-navigoinnista valittaa. Sen sijaan ehkä klikattavat napit, jotka avaavat vaihtoehdot navigointipalkin alapuolelle riviin (ja ehkä lisävaihtoehdot kyseisen vaihtoehdon alapuolelle… Voi tosin mennä yli, kun tuo sitemappi jo tuolla alhaalla on).

    Mutta hyviä luonnoksia tiimiltä! Jatkakaa samaan malliin! 🙂

  16. Iija sanoo:

    Mä puolestani pidän noista väresistä – tekevät sivuista pirteät ja positiivisella tavalla ”erilaiset”. Kolme palstaakin on hyvä, luovat tasapainoa. Olen Timon kanssa samaa mieltä sitä, että tapahtumat voisi tuoda esiin jotenkin selkeämmin sen mukaan, ovatko tänään vai myöhemmin.

    Kakkonen on tylsä, varsinkin värimaailman takia, näyttää raskaalta. Kolmonenkaan ei ole mieleeni, vaikka värejä on käytetty, niitä saisi olla enemmän ja musta laatikko alhaalla on raskas.

  17. Juha Isotalo sanoo:

    Tykkään tästä eniten, sillä tässä on parhaiten nostettu etusivulle ne kaksi elementtiä, joita pidän hyödyllisimpänä eli uutiset ja tapahtumat. Olen samaa mieltä kuin edelläkin on oltu siitä, että vasen valikko on aika turha eikä kolme (tasavahvaa) palstaa ole hyvä idea.

    Värit voi mielestäni valita ihan erikseen ja en arvioi leiskaa niiden perusteella, sillä ne eivät ole yhtä erottamaton osa sitä kuin asettelu, käytettävyys ja toimintalogiikka. Sinänsä tykkään kirkkaasta paletista, mutta vähempikin kuin tässä esitetty riittäisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *