AYY.fi luonnoksia 2/3

AYY:n nettisivuprojekti etenee. Nyt haluaisimme palautetta kolmesta etusivuluonnoksesta. Luonnokset ovat omina postauksinaan, joten peukun näyttäminen suuntaan tai toiseen on helppoa. Kommentti miksi joku on hyvä tai huono on myös paikallaan, sillä äänestys ei johda jonkin vaihtoehdon valintaan vaan ideoiden eteenpäin kehittämiseen. Se miten näihin on päädytty löytyy osoitteesta www-wiki.ayy.fi

Luonnos 2

21 Responses to AYY.fi luonnoksia 2/3

  1. Aku sanoo:

    Selkein, tyylikäs, kaikki olennainen löytyy.

  2. Eeko sanoo:

    Tämä näyttää vähän \bullshotatulta\. Tyyliteltyä graffaa, pikselintarkkaa sommittelua ja logojen taivuttelua screenshotmuotoon löytyy jo. Helvetin tyylikäs kuva kyllä, ei siinä mitään. Mua lähinnä epäillyttää tän taipuminen minkä tahansa muun sisällön esittämiseen, kuin etusivun. Kalenteri keskipalstalla (kosketuskäyttöliittymälle saattaa olla vähän ikävä, kun scrollauspinta-ala on täynnä pieniä linkkejä) on aika jännä idea. Tykkään pelkistetystä värimaailmasta ja muotojen käytöstä värien sijaan. Tän kun saisi yhdistettyä suosikkiini (3), niin hyvä tulisi.

  3. Taneli sanoo:

    Satunnaísen yhdistyksen esittely on ollut mun mielestä nykyisten sivujen harvoja hyviä ominaisuuksia. Tässä leiskassa sen rooli jää pieneksi.

    Muuten selkein ja paras näistä kolmesta.

  4. Juha sanoo:

    Yleisilmeeltään ankea sivusto, värimaailmaltaan melkein hautajaismainen. Asia on toki helppo korjata vaihtamalla musta taustaväri johonkin toiseen.

    Turhan riskitön ja vakavasti itsensä ottava layout, joka ensimmäisellä vilkaisulla näyttää geneerisen verkkojulkaisun kotisivulta. Ainakin etusivu tarvitsisi rohkeampia graafisia elementtejä.

  5. Jukka Liukkonen sanoo:

    Tosi tylsä, tavallinen ja heikko käytettävyys. tietoa on vaikea löytää ja sivussa ei loista opiskelijatoiminnan ilo.
    + plussaa viikkopäivyri on hyvä!

  6. Jukka Liukkonen sanoo:

    sori, sittenkin vaan peukkua alaspäin. ei ollutkaan viikkopäivyri, jossa on jokainen viikon 7 päivästä ja kaikki tapahtumat vaan siltä näyttävä lyhyt lista tuleviasta taphtumista. … tosin sivulla VOISI olla tuonlainen tämän viikon happeningit MA, TI, KE … LA, SU -boksi!

  7. timo sanoo:

    Tää on näistä nopeasti katottuna paras, mutta tietysti vielä asioiden paikkaa kannattaa hioa. Värejäkin vois miettiä, mutta tärkeintä on että on joku yhtenäinen ja simppeli väriteema joka sitten toistuu. Eli on pohjaväri ja sitten aksenttiväri, mutta ei koko värikarttaa samalla sivulla.

  8. timo sanoo:

    Ainiin, tosta päivyrihommasta tuli mieleen, että siinä vois valita haluamansa tahot, joiden tapahtumat TAKUUVARMASTI tulee näkyville, ja sitten muut tulee vähän pienemmällä, tavallaan että ”jos nyt kuitenkin kiinnostaisi”, mutta että ne ei sotkeudu niihin ”kiinnostaviin” eli itse valittuihin tapahtumiin.

  9. Markus sanoo:

    Väriyhdistelmä musta + lila on aika raskas, väripalettina voisi käyttää Aallon graafisen ilmeen värejä. Keskipalkkia voisi jäsennellä paremmin, nyt nopealla vilkaisulla ei erota uutisia, blogikeskusteluja ja muita toisistaan. Selkeämpi otsikointi tai jako omiin laatikoihin tai teemavärien käyttö voisi helpottaa hahmottamista.

    Muuten hyvä ja kehityskelpoinen leiska ja kolmesta ehdotuksesta paras.

  10. Antti sanoo:

    Kolmesta vaihtoehdosta ehdottomasti selkein. Väriyhdistelmä on kieltämättä hiukan raskas, mutta muuten ihan loisto!

  11. Taneli sanoo:

    Vaikka teettämässänne kyselyssä sivujen mobiilikäyttöisyys ei kuulunut vastaajien todella arvostamiín ominaisuuksiin, mä itse puhuisin vahvasti mobiilikäytön huomioimisen puolesta sivuja kehitettäessä.

    Mun mielestä vastaajien sivujen mobiilikäyttöisyydentarpeen vähättelyssä on kyse vastaajien omasta lyhytnäköisyydestä. Tänä päivänä luurien käyttöikä on max 2 vuotta ja uudet ostettavat puhelimet käyttäjäryhmällä hyvin pitkälti älypuhelimia. Jos hatusta heitettynä esim. nyt 1/3 opiskelijoista olisi puhelin, jolla käyttäisi sivuja, vuoden päästä luku olisi todennäköisesti jotain 2/3. Mobiilikäyttöisyyteen liittyy tietty tuo kosketusnäyttö-puoli, jota joku muukin nosti esiin.

  12. Joonatan sanoo:

    Ehdottomasti selkein ehdotuksista, osittain ehkä sommittelun kyweb:mäisyys syynä näin kylterin silmään. Värimaailma tässä puolestaan on tosiaan hieman liiankin raskas, pitäisi löytää kompromissi tämän ja ykkösen migreenisirkuksen väliltä. Kalenteriin olisi hyvä saada enemmän tapahtumia näkyviin sekä jonkinlainen filtteri taik/tkk/hse/Aalto -tapahtumille, jotta voi halutessaan katsella itseä lähellä olevia tapahtumia. Toi fb-ikkuna on hyvä idis, samaten vois kytkee tapahtumat kalenterissa fb:n eventteihin kun sellainen useimmista tuppaa löytymään.

  13. Heikki sanoo:

    Tehkää tuosta joko variable-width tai ainakin reilusti tuota screenshottia leveämpi, koska kolme palstaa sullottuna noin kapeaan tilaan näyttää yksinkertaisesti huonolta ja on luettavuudeltaan heikko.

  14. Eeko sanoo:

    Toi filtteri kampuskohtaisille tapahtumille on hyvä idea. Mutta miksi jättää hommaa siihen? Tapahtumat voisi geotägätä tarkkoihin sijainteihin, niin nopeasti voisi kasata (vaikka jonkin ulkopuolisen) ohjelman, joka näyttää itse kutakin lähimpänä olevat tapahtumat. Selaimista saa nykyään sijainninkin ongittua, ettei tämä olisi mahdotonta edes AYY.fi:hin… Tämmöinen geotägäys ei olisi edes erityisen vaikeaa ja voidaan suurelti automatisoida). Google Maps API:sta vaan onkii koordinaatit yksittäisille paikoille (Jämeräntaival X osuu helposti karttaan ja jotkin spesiaalilokaatiot, kuten yläkertsi, Dernecon jne. voidaan ohjelmoida sisään).

    Käyttöskenaario: Järjestö X ilmoittaa järjestävänsä leffaillan kinopolissa, järjestelmä tunnistaa syötteen ja merkkaa sen koordinaateiksi Otakaari 20:n. Fuksi/mursu/taikuri Y on tapahtumailtana Otaniemessä, eikä vielä oikein tunne paikkoja (”Missä se semmoinen kinopoli on.”) Hän kaivaa taskustaan puhelimen, jossa AYY-applikaation käynnistettyään tämä kertoo illalla olevasta vapaamuotoisesta leffaillasta, johon näytetään helppokäyttöiset saapumisohjeet GPS-suunnistuksineen.

    Varsinaiselta webisivulta tämä ei vaatisi kovin suurta työtä (vain osoitteen tallennus ja jonkinlainen tuki fiksulle exportille jos haluaisi yhteisön rakentamaan palveluja tämän ympärille.)

  15. Laura sanoo:

    Tyylikäs ja huomattavasti selkeämpi kuin vaihtoehto 1 pitkälti hillitymmän värienkäytön ansiosta.

  16. Jussi sanoo:

    Väreiltään hyä ja selkeä, mutta ei kovinkaan kategoroitu, mikä tekee sivusta vaikealukuisemman. Sitä ei jaksa lukea, liikaa pieniä linkkejä.

  17. Joonas sanoo:

    Tää on ehdottomasti paras. Uutispalstalle olis kiva saada sellaset välilehdet aihealueittain. Siis tyyliin ”kaikki”, ”yhdistykset”, ”kulttuuri”, ”liikunta” välilehtiä, joista sais sitten vaan sen yhden aihealueen uutiset näkyviin.

  18. Kaija sanoo:

    Paras näistä, vaikkakin vaikuttaa vähän tylsältä uutisotsikko-sivustolta. Lisää väriä! Jostain tulee mieleen Hesarin perusaukeama. Kuitenkin sietää useampaakin vierailukertaa paremmin kuin muut.
    Tykkään kun logo on ylhäällä iso ja selkeä. Kolmipalstaistaisuuteen ei oikein jaksa keskittyä. Vois vaikka heivata uutiset puoleen ja tiputtaa toisen palstan uutisten alle. Ei se tyhjätila pahasta oo..

    Kai muuten ayy tarjoaa ”virallisen” väylän suoritusmerkintöjen karhuamista varten tulevilla nettisivuillaan. Sille kun tuntuu aina vaan olevan tarvetta eikä tahdo palvelua enää löytyä.
    Kiitos!

  19. Kaija sanoo:

    Ps. Musta ihan rohkeesti vaan irtaudutaan siitä Aalto-yliopiston värimaailmasta, sillä kyseessä nyt kuitenkin on eri asia.

  20. Jani Saarenpää sanoo:

    Suhteellisen sekavan näköinen.
    Lisäksi leiska on kuin kopio jostain halvasta blogista. En voisi uskoa tällaisen sivuston olevan aidon yliopiston kotisivu. Ihan yhtä hyvin voitaisiin ostaa sivu täältä: http://www.squarespace.com/
    Päästäisiin jopa paljon halvemmalla verrattuna kokonaan itse tehtyyn.

    Jos meillä on FB palikka, niin miksi ei laiteta Twitter feedikin ja joku valinnainen blogi ja irc-gallerian päivän kuva ja Myspace ja…
    Hyvin vakavasti otettava vaikutelma tosiaan. Portaalin ei mielestäni pitäisi toimia sosiaalisena yhteisönä tai FB:n mainoskumppanina. Paremmalta tuntuisi jopa jos yläkulmassa lukisi ”Sponsored by Microsoft”.

  21. Juha Isotalo sanoo:

    Liian monta elementtiä. Jää raskas ja sekava olo. Vaikuttaa melkein mainosrahoitteisen lehden verkkoversiolta, eikä se ole kehu. Otsikkorivi hyvä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *