Edustajiston iltakoulu 5.4.

Edustajiston vuoden kolmatta kokoustava pohjustava iltakoulu pidettiin varapuhis Hennan vetämänä Taideteollisessa korkeakoulussa tiistaina 5.4. TaiK oli luonnollinen valinta paikaksi, sillä edustajisto oli kutsuttu samana iltana pidettyyn yliopiston lahjoittajatilaisuuteen hengailemaan Aallon ystävien kanssa. Oli syynä sitten kuohujuoman ja gourmet-naposteltavien tarjonta tai palava kiinnostus kokousasioihin, paikalla oli huomattavasti enemmän jengiä kuin yleensä. Hallituksen ja edaattorien ohella paikalla oli muutama OUBSin edustaja.

OUBS olikin oikeastaan ainut aihe, jota iltakoulussa käsiteltiin. Muut kokouskohdat kurkattiin vauhdilla läpi. Kokouksen asialistalla on siis OUBSin tulevaisuudesta päättäminen, ja hallituksen esityksenä on lakkauttaa OUBS ja perustaa tilalle uusi kanava. OUBS-selvitystä tehnyt Ennisofia Salmela taustoittikin asiaa jo aiemmassa postauksessa. Kokouksessa on siis tarkoitus tehdä päätös OUBSin lakkauttamisesta ja uuden median suurista linjoista, ja merkitä tiedoksi hallituksen valmistelema perustamissuunnitelma jälkimmäiseen liittyen.

Iltakoulussa viestintävastaava Henna ja Ennisofia esittelivät tätä perustamissuunnitelmaa, kävivät hieman läpi selvitystyöhön liittynyttä kyselyä ja vastailivat tiukkoihin kysymyksiin. Sitten kuultiinkin liuta argumentteja hallituksen esityksen puolesta ja sitä vastaan. Suurimmat huolet ja terävimmät vastalauseet liittyivät muutoksen aikatauluun, valmistelun avoimuuteen sekä siihen, että OUBSille ja sen toimitusneuvostolle olisi haluttu enemmän ääntä valmistelussa. Lisäksi vastustettiin ajatusta luopua kokonaan fiktion tuottamisesta – tosin samalla selvisi, ettei sillä kannalla ole hallituskaan. Toisaalta tiiviille aikataululle ja jämäkälle päätöksellekin riitti tukea. Tunteenpurkauksiltakaan ei puheenvuoroissa vältytty.

OUBSin piiristä ollaan ilmesesti tuomassa vaihtoehtoista esitystä tarjolle ennen kokousta, ja epäilemättä joku edaattori sen nappaa nimiinsä. Kokouksessa lienee siis edessä tiukka debatti ja äänestys. Riippumatta siitä, mihin edustajisto lopulta päätyy, ei keskustelun ja kommunikoinnin tärkeyttä voi vähätellä. Ainakin iltakoulun perusteella jäi olo, että hallituksen pohjaesitys tulkitaan vastaanottajasta riippuen eri tavalla. Joillekin edaattoreille tämä näyttäytyy kauan odotettuna mahdollisuutena rykäistä AYY:n av-viestintää kerralla isosti eteenpäin OUBSin pohjalta, kun taas OUBSilla esitys on tulkittu nykytoiminnan ja perinteiden täydelliseksi alasajoksi. Koko toiminnan lakkauttamista ei ole vielä kukaan kuitenkaan esittänyt, vaikka ainakin TKY-aikoina sillekin ajatukselle oli kannatusta.

Joka tapauksessa homma menee niin, että ensi keskiviikon kokouksessa päätetään OUBSin jatkon ja mahdollisen seuraajan isot linjat, ja toukokuussa jatketaan päättämällä kanavan toimintaa ohjaavasta linjapaperista. Jos OUBSin kohtalo kiinnostaa, aika vaikuttaa on jotakuinkin nyt.

terkuin,

Atte

– AYY:n edustajiston kokous III/2011 pidetään Dipolissa 13.4. klo 17:00 alkaen. –

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *