Edustajiston kokous III/2011

Päätösluettelo

Kesto: 3 h 17 min.

Osallistujia: 32

Kokouskohtia: 16.

Muutosesityksiä: 5 (joista 3 äänestykseen asti)

Ponsia: 0

Eriäviä mielipiteitä: 0.

Paras pala: Edaattori Peltola koijaa edaattori Lönnin paitsioansaan.

AYY:n edustajisto kokoontui vuoden kolmanteen kokoukseensa13.4.2011. Vuorotteluperiaatteen mukaisesti tällä kertaa kokoustettiin Dipolissa, Otaniemessä. Esityslistalla oli muutama etukäteen selkeäksi arvioitu kohta, sekä illan kuuma kysymys, OUBSin tulevaisuudesta päättäminen.

Ilmoitusasioissa kuultiin muun muassa Ainon päätoimittajavalintatyöryhmän kuulumiset. Työryhmä on aloittanut työnsä ja valinnut puheenjohtajakseen edaattori Miikka Puton. Valtakunnan päheimmän opiskelijalehden uusi päätoimittajahan  on määrä valita toukokuun kokouksessa.

Hallitus esitteli yleisiä tekemisiään tiivisti uuden, omasta mielestäni varsin toimivan esityssapluunan avulla. Ilmeisesti esittelytapa koettiin hyväksi myös edustajiston jäsenten toimesta, sillä purnausta ei kuulunut ja intoa riitti kysymyksiin JMT6-peruskorjauksen alta muuttavien asuttamisesta, kandiuudistuksesta ja palvelutarjottimesta. Lisäksi ihmeteltiin Wappuriehan julistuksen aikaistamista ja siitä tiedottamista. Joitakin hallitusohjelman projekteja on muuten saatu jo valmiiksikin, hyvä homma.

Edellisessä kokouksessa ensimmäistä kertaa muutetut säännöt tulivat nyt toiseen käsittelyyn, ja hyväksyttiin ilman keskustelua.  Seuraavaksi säännöt menevät rehtori Teerin pöydälle kuitattavaksi, jonka jälkeen ne ovat sitten ihan oikeat uudet AYY:n säännöt.

Kokouksen esityslistalla oli sääntömääräisesti myös vuoden 2010 tilinpäätöksen hyväksyminen ja vuoden 2010 toimijoiden vastuuvapauden myöntäminen sen kylkiäisenä. Allekirjoittanut kuuluu luonnollisesti vastuuvapauttaan jännittäviin, joten kokouskohdat nuiji varapuheenjohtaja Henna. Tilinpäätöstä ei kuitenkaan oltu vielä saatu valmiiksi, joten asioiden pariin palataan ensi kokouksessa.

Jämeräntaival 6 -asuinkiinteistön peruskorjauksen urakkasopimusten hyväksyminen kirvoitti edustajistosta pari yleistä kysymystä kiinteistöjen kunnosta ja huollosta – hyvä niin, sillä on hyvä että edustajisto on kiinnostunut ja perillä päätösvaltansa piiriin kuuluvista asioista.Tulevaisuuden linjana olisi tosin hyvä tuoda vastaavat päätökset edustajistolle aiemmin ja yleisemmällä tasolla – AYY:n päätöksentekorakenne hakee vieläkin hieman muotoaan.

Illan ykkösaiheesta, OUBSin tulevaisuudesta puhuttiinkin sitten toista tuntia, ja välissä pidettiin taukokin, jotta kokouksen aikana esitetty liuta muutosesityksiä ja ideoita saatiin selkiytettyä. Aihetta alustettiin OUBS-kyselyn tulosten läpikäynnillä Ennisofian toimesta, OUBS-historiavideolla ja hallituksen viestintävastaava Hennan pohjustustuksella. Keskustelussa OUBSin esitystä ei lopulta kukaan ottanut nimiinsä sellaisenaan, mutta hallituksen pohjaan esitettiin useita pieniä ja isoja kilpailevia muutoksia. Lisäksi ehdotettiin palauttamista valmisteluun ja pelkkää OUBSin lakkauttamista. Keskustelu velloi OUBSin ovikellon korjaamisesta erilaisiin puheenvuoroihin kanavan nykykäytäntöjen puolesta ja niitä vastaan. Edaattorien ohella puheenvuoroja myönnettiin OUBSin päätoimittaja Mikko Törröselle. Lopulta hieman patissa olevan tilanteen avasi edaattori Mikko Ikola, joka ehdotti päätökselle yleisempää muotoilua, jättäen enemmän valtaa tulevalle päätoimittajalle. Tälle idealle rakentunut muutosesitys saikin lopulta ylivoimaisen kannatuksen, ja niinpä edustajisto päätti lakkauttaa OUBSin, ja perustaa tilalle uuden kanavan. Lisähuomioina vaadittiin kanavan brändin uudistamista, tilojen poistamista asumiskäytöstä ja selkeämpää tekijöiden työntekijä-vapaaehtoisjakoa.

OUBSin jälkeen nimitettiin edustajiston jäseniä AYY:n stipenditoimikuntiin. Ylioppilaskuntahan ryhtyy jakamaan kansainvälistymis-, opinto- ja yhteisöstipendejä, ja ensimmäiset on tarkoitus saada jakoon syksyllä. Jatkossa stipendit jaetaan alkuvuodesta, tänä vuonna joudutaan sääntöjä hieman taivuttamaan.

Edustajiston nähtäväksi vaaditun TTER-asiakirjaluettelon käsittely pöydättiin, joten siihen palataan toukokuun kokouksessa.

Muun muassa tällaista tällä kertaa, seuraavan kerran AYYE kokoustaa Taideteollisen korkeakoulun tiloissa 13.5. klo 17:00 alkaen. Tervetuloa seuraamaan.

Terkuin,
Atte

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *