Aaltolaisten oma kanava tulee! OSA 3

Ensimmäinen linjaluonnos on valmis! Linjan pohjalla on käytetty hyvin paljon ylioppilaslehti Ainon linjapaperia sekä viime syksynä työstettyä OUBS:n linjapaperia, jota ei koskaan viety edustajiston käsittelyyn asti. Tämä linja on laadittu toimitusneuvoston linjakeskustelun pohjaksi.

Suurin kysymys linjan jatkotyöstämisessä on mielestäni sen kattavuus. Halutaanko linjapaperista tehdä samantyylinen kuin Aino-lehden linjapaperista, joka ei juuri mene yksityiskohtiin? Tulisiko jotain kohtia tarkentaa tai puuttuuko vielä jotain olennaista, vaikka pysyttäisiinkin tällä tarkkuustasolla? Muita pohdiskelujani löytyy luonnoksen seasta 🙂

Kanavan linjapaperi, versio 0.1

Kanavan tarkoitus ja tehtävä

Kanava on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) media [h1]. Kanava on journalistisesti itsenäinen ja riippumaton. Kanava noudattaa toiminnassaan hyvää journalistista tapaa.

Kanava on ensisijaisesti opiskelijakanava [h2]. Kanavan tärkein tehtävä on tuottaa AYY:n jäsenistöä kiinnostavaa, ensisijaisesti ajankohtaista [h3] sisältöä [h4]. Kanava seuraa, uutisoi ja tuottaa ohjelmia AYY:ssa ja Aalto-yliopistossa tapahtuvista, opiskelijoita koskettavista asioista. Lisäksi kanava seuraa ja kommentoi kansallista ja kansainvälistä opiskelijapolitiikkaa sekä yhteiskunnallisia asioita opiskelijan näkökulmasta. Kanava taltioi Aalto-kulttuuria ja arkistoi tuotantonsa.

Kanavan tavoitteena on tuoda esiin Aalto-yhteisön monimuotoisuus ja edesauttaa toiminnallaan jäsenten välistä yhteisymmärrystä. Kanava tarjoaa jäsenistölle mahdollisuuden tuoda esille myös omaa tuotantoaan [h5].

Kanava toimii aktiivisena keskustelunavaajana. Kanava on monimuotoinen, kriittinen ja toiminnassaan avoin [h6].

Kanava tarjoaa AYY:n tiedotus- ja markkinointiviestintämateriaalille tilaa päätoimittajan kanssa erikseen sovittavalla tavalla.

Toimitusneuvosto

AYY:n hallitus asettaa toimikautensa alussa kanavalle toimitusneuvoston. Toimitusneuvostoon kuuluu vähintään neljä asiantuntijajäsentä, kaksi opiskelijajäsentä sekä AYY:n hallituksessa viestinnästä vastaava. Toimitusneuvoston sihteerinä toimii AYY:n viestintäasiantuntija. Toimitusneuvosto tukee kanavan toimitusta työssään, valvoo kanavan linjan toteutumista ja kehittää kanavan toimintaa. Toimitusneuvosto antaa palautetta toimitukselle ja tarvittaessa tarkentaa kanavan linjaa. Edustajisto hyväksyy linjapaperin muutokset. Kiistatilanteissa edustajisto kuulee toimitusneuvostoa ja päättää toimenpiteistä yksinkertaisella ääntenenemmistöllä.

Päätoimittaja

AYY:n hallitus valitsee päätoimittajan yhteistyössä toimitusneuvoston kanssa [h7]. Päätoimittajan hallinnollisena esimiehenä toimii AYY:n pääsihteeri. Päätoimittaja toimii toimituksen esimiehenä, vastaa kanavan sisällöstä [h8] ja brändin kehittämisestä. Tiedonkulun päätoimittajan ja ylioppilaskunnan välillä tulee olla jatkuvaa, tasapuolista ja vuorovaikutteista.

Toimitus [h9]

Toimitus koostuu työntekijöistä ja vapaaehtoisryhmästä sekä vapaaehtoisista avustajista. Työntekijöiltä edellytetään ammattimaisuutta. Palkkauksessa noudatetaan AYY:n palkkauskäytäntöjä. Vapaaehtoistoimijat ovat AYY:n jäseniä. Vapaaehtoistoiminnassa noudatetaan AYY:n vapaaehtoisten pelisääntöjä. AYY:n hallitus valitsee toimituksen työntekijät ja vapaaehtoisryhmän päätoimittajan esityksestä.

Kanava antaa Aallon opiskelijoille mahdollisuuden näyttää monialaista osaamistaan ja kokeilla uutta. Toimitus kannustaa aktiivisesti opiskelijoita osallistumaan kanavan ohjelmien tekoon.

Talous

Päätoimittaja vastaa kanavan taloudesta ylioppilaskunnan talousarvion puitteissa. Päätoimittaja laatii ja päivittää pitkänaikavälin tekniikan kehittämissuunnitelman [h10]. AYY huolehtii siitä, että kanavalla on riittävät taloudelliset toimintaedellytykset. Kanava voi rahoittaa toimintaansa myös palvelutoiminnalla, kunhan kanavan tarkoitus ja tehtävä eivät vaarannu.


[h1] Miksi haluamme kutsua? Rajaako tv liikaa, mitä jos tv-tuotannosta luovutaan muutaman vuoden päästä? Entä nettitv, audiovisuaalinen media, sähköinen media, videokanava, vuorovaikutteinen nettitelevisio?

[h2] Kohderyhmänä ja tekijöinä opiskelijoita, opiskelijoiden näköinen media

[h3] Ei poissulje fiktiivistä tuotantoa

[h4] Halutaanko linjassa jo puhua ohjelmaformaateista?

[h5] Tarkoitan tällä jonkinnäköistä aaltotubea, toteutustapaa ei rajata.

[h6] Pitäisikö linjassa edellyttää tilojen hyödyntämistä ideahautomona/kulttuurikeskuksena tms?

[h7] Voidaan esimerkiksi perustaa valintatyöryhmä, jossa on jäseniä toimitusneuvostosta.

[h8] Tarkennetaanko? Esimerkiksi vapaaehtoistoiminnan organisointi, kanavan kehittäminen?

[h9] Halutaanko määritellä tarkemmin toimituksen rakennetta työntekijöiden osalta? Entä palkkiot, voiko päätoimittaja maksaa sellaisia?

[h10] Hankinnoissa täytyy olla pitkäntähtäimen suunnitelmallisuutta

Seuraavaksi linjaa käsitellään OUBS:n toimitusneuvoston kanssa keskiviikkona 27.4.

-Henna

Tags: , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *