Terveisiä lämppäriltä: Kansainvälisten asioiden sektori

KV-sektori koostuu hallitusvastaava Annasta, kv-asiantuntija Hannasta, ja joukosta vapaaehtoisia, jotka järjestävät kv-henkistä toimintaa esim. kv-jaosto Mosaicin ja Erasmus Student Networkin (ESN) nimissä.

 

Mitä sitten puuhaamme? Katsotaanpa esimerkiksi viimeistä viittä päivää. Viime viikon perjantaina Hanna kävi SYL:n edustajien kanssa jututtamassa lukukausimaksukokeilusta Opetusministeri Gustafssonin erityisavustaja Kaleniusta ja heti perään sivistysvaliokunnan puheenjohtajan avustajaa Laura Vanhasta. Heille kerroimme mm. samoista asioista, joista Hanna kirjoitti blogissa pari viikkoa sitten, ja kuulostelimme mihin suuntaan asian valmistelu etenee. AYY on tutkinut aktiivisesti maksukokeilun seurauksia, joten tapaamiset alkavat yleensä ojentamalla keskustelukumppanille tiivis paketti numerotietoa ja tutkimustuloksia opiskelijoiden suhtautumisesta, varallisuudesta jne. Myös suuri ja mahtava internet on ottanut asian käsittelyyn, ja mm. Helsingin sanomat tarttuivat tähän aiheeseen ja kirjoittivat siitä nettilehteensä. Myös SYL-puheenjohtaja ja TuTa-opiskelija Jarno Lappalainen keskusteli aiheesta.

 

Maanantaina keskustelimme Aallon edustajien kanssa siitä, voisiko AYY osallistua pohjoismaisen Nordic Five Tech -verkoston kehittämiseen. Päätimme osallistua verkoston seuraavaan tapaamiseen, sillä Aalto on kehittämässä yhteisiä opintokokonaisuuksia verkoston muiden yliopistojen kanssa ja meidän on toki oltava siellä, missä Aaltokin on.

 

Alkuviikosta keskusteltiin myös HYY:n kanssa yhteisen englanninkielisen kuntavaalipaneelin järjestelyistä ja siitä, miten aktivoisimme äänioikeutettuja kv-opiskelijoitamme käyttämään ääntään. Lisäksi oli valmisteltava esitys keskiviikoksi, jolloin Hanna kävi ARTSin uusien opiskelijoiden orientaatiotilaisuudessa puhumassa AYY:n toiminnasta.

 

Kv-sektorilla syksy on kiireistä aikaa, koska uudet kv-opiskelijat saapuvat Aaltoon. Jotta he pääsisivät mahdollisimman hyvin kiinni opiskelijan arkeen ja juhlaan, on viestittävä ahkerasti AYY:n tarjoamista palveluista, edunvalvonnasta ja opiskelijakulttuurista ja ohjeistettava tuutoreita esimerkiksi hätämajoituksesta. Myös erinäiset konferenssit ja yhteistahotyötapaamiset alkavat kohta rullaamaan, joten aikaa menee myös verkostoitumiseen ja asioista keskustelemiseen eri tahojen kanssa.

 

Även språkfrågor har funderats på tillsammans med Teknologföreningens studiechef Jonas Öhman – vad skall AUS egentligen göra för och på våra minoritetsspråk?

 

 

Tack och adjö, tills nästa gång!

-Anna och Hanna, internationella sektorn

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *