AYY:n tervehdys tekniikan vastaanotossa

Tekniikan vastaanotto marssitti esiin valtavan määrän perinteistä teekkaritoimintaa historialla maustettuna tuhannelle uudelle tekniikan ylioppilaalle.

 

Tilaisuus oli tuttuun tapaan arvokas ja pääsin neuvomaan fukseja! Tuskin tietävät vieläkään oliko kyseessä huumoria vai totuus.

_____________________________________

Kuinka moni täällä on tuleva infolainen? Onnittelut. Teiltä on ainakin turha odottaa sitä syöpälääkettä.

 

Arvoisa fuksimajuri, hyvät teekkarit, ja te fuksit,

 

Minulla on ilo toivottaa teidät tervetulleeksi Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan  jäseniksi tänne tulevaan taiteen, tekniikan ja kaupan kehtoon, Otaniemeen.  Meillä ylioppilailla on takanamme yli 200 vuotinen perinne huolehtia toisistamme ja omasta asemastamme yliopistolla ja yhteiskunnassa. Tätä opiskelijoilta opiskelijoille tekemisen historiaa heijastelee ylioppilaskunta tänäkin päivänä.

 

Löydätte ylioppilaskuntanne aikaansaannokset  YTHS:n terveydenhuollosta, ja huokeiden asuntojenne seinistä, halvasta junamatkasta kotiin äidin luo, sekä  maistaessanne ensimmäisen halvan fuksikaljanne jossain teekkarikylän kymmenistä saunoista.  Siinä missä saunoista saatte kiittää menneitä opiskelijasukupolvia, kiitos siitä halvasta kaljasta kuuluu lähinnä Viron valtion oivaltavalle kauppa- ja alkoholipolitiikalle.

 

Ja sitä kaljaahan te ette muutenkaan tule aikananne täällä Aallon akateemisessa yhteisössä kippaamaan. Sen voin luvata.

 

Opiskelijan täysipäiväinen työ on opiskelu ja  näin ollen kaikenlainen hurvittelu, lorvailu ja erilaisten opiskelijayhteisöjen humputuksiin osallistuminen on tässä vaiheessa jäätävä näiden ovien sisään haaveiksi.

 

Sillä me elämme haasteiden aikaa. Suomen väestö ikääntyy,  kansakuntamme veturi Nokia on kaadettu ja vientimme etsii metsä- ja biotalouden kolmatta valtakuntaa kuin spitaalinen nenäänsä.  Euro menettää kilpailukykyään  ja Suomen valtion velka osoittaa näillä kellonlyömillä 86 miljardia euroa. Ilmastotavoitteissa olemme jäljessä, ja sitä opintorahan tasokoroitusta voimme odottaa valmistumiseen asti. Ja voin tässä vaiheessa paljastaa, että teille se on todella, todella pitkä aika.

 

Katsokaa siis ensin vasemmallenne. Sitten oikealle. Näyttääkö että Suomen toivo ja vastaus ongelmiimme istuu vieressänne? Parempi istua. Kätelkääpä siis nyt sitä luotettavamman näköistä vierustoverianne ja kertokaa hänelle vaikka nimenne ja lempivärinne.

 

Kuten jo edesmennyt astronautti ja lempiajattelijani Neil Armstrong sanoi; ”Minä uskon, että jokaisella ihmisellä on rajallinen määrä sydämenlyöntejä, enkä todellakaan aio hukata yhtään omistani ympäri juoksemiseen ja harjoitusten tekemiseen.”

 

Matkanne tulee olemaan pitkä ja kivinen, (RWBK marssii sisään saliin ja aloittaa soiton) joten olkaa aktiivisia ja älkää odottako kenenkään kertovan teille miten asiat tulee tehdä. Osallistukaa, ottakaa elämä käteenne.

 

Suomi tarvitsee taas nuoriaan, ja tuleva talvisota käydään uuden työn, kasvuyrittäjyyden ja odottamattomien tieteen ja taiteen läpimurtojen kentillä. Uppoutukaa opintoihinne kuin Estonia itämereen, olkaa aktiivisia ja nostakaa Aalto-yliopisto sen strategian viitoittamalle tielle maailmanluokan yliopistoksi.

 

– Voitto, PJ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *