Terveisiä Lämppäriltä: Kulttuurisektori

Kello on puoli yksitoista illalla. Narikassa on järjetön ryysis. Tila meinaa loppua, kaikilla on isoja reppuja mukana. Puheensorina nousee haalarikansan vaeltaessa täffälle. Pitkä päivä alkaa jo painaa jaloissa. Puoli kolmeen pitäisi jaksaa, kahdeksalta aamulla aloitettiin. Ovipoke tulee sanomaan että jono on jo toistakymmentä metriä. Baarihenkilökunta avaa kiireellä toista puolta salista. Gangnam style pärähtää soimaan jo toista kertaa illan aikana. Tämä kuullaan vielä useasti.

 

Puoli yhden aikaan väsyttää pirusti. Pokena olo on kuitenkin hauskaa ja humalaisen haalarikansan kanssa pärjää hienosti. Vessakierroksella miesten vessasta löytyy alasti oleva mies joka kertoo tulleensa käymään nopeasti suihkussa. Setäkööri joraa lavan edessä Ducksaucea fuksien kannustaessa. Professoreita, kuulemma. Normikamaa, siis.

 

Pilkun jälkeen juhlijat saatellaan ulos. Nyt alkaa se suurin työ- siivoaminen. TF:n sali on pestävä, muutettava diskosta takaisin opiskelijaruokalaksi. Järjestelyporukka kantaa 40 pöytää ja 120 tuolia paikalleen. Joku pesee Taskilla lattiaa, baarin crew purkaa myyntitiskiä. Kotiin pääsee ihan pian. Raskaiden pöytien kantaminen aamuyöstä on muuten hikistä hommaa.

 

Tätä, ja ihan hirveän montaa muutakin asiaa on AYY:n kulttuurisektori. Jotta päästään siihen kohtaan jossa baarin ovet avataan ja musiikki alkaa soimaan on tehty viikkotolkulla töitä. Tilojen varaus, budjettien tekeminen, juhlien konseptointi, aikataulutus, henkilökunnan ja vapaaehtoisten kasaaminen on hoidettava. Viranomaisluvat ja logistiikan miettiminen tuo oman mausteensa tapahtumiin. Tämä kaikki tehdään tylsällä toimistotyöllä: loputtomalla sähköpostivirralla, sadoilla puheluilla ja kokouksilla. Käyttövoimana kaikelle tälle on toimiston kaksi ylikuormitettua kahvinkeitintä.

 

AYYn kulttuurisektori koostuu hallitusvastaavana työskentelevästä Pilvistä, kulttuurituottajina työskentelevästä Minusta (Tuomaksesta) sekä Mikasta, Aava- nimisestä, Perttu Karjalaisen puheenjohtamasta jaostosta sekä Anu Juvosen johtamasta Teekkarijaostosta. Tästä pumpusta tulee ulos kulttuuria, juhlia, tapahtumia ja hyvää meininkiä koko Aaltoyhteisölle. Tämä porukka on oikeasti mahtavaa.

 

Lukuvuoden aloitus on kiireinen kaikille, niin myös meille. Parin viikon sisään osuu aloitusjuhlia, orientaatioita, yhteistyötapahtumia HYY:n kanssa, kampuskarnevaalia ja muita isoja tapahtumia. Porukan venymiskyky onkin mykistävää. 18 tunnin työpäivästä minä saan osan takaisin tasoitusvapaana, vapaaehtoisporukka tekee työtä rakkaudesta yhteisöön.

 

Ylioppilaskunnan tulevia tapahtumia voi yytsiä AYYn nettisivuilta ja facebookista. Kaikki tapahtumat eivät ole kulttuurijaostojen tuottamia, mutta sillähän ei ole mitään väliä. Otasuunnistus, Otatarhan ajot, vuosijuhlat, 1900-bileet ja monet pienemmät tapahtumat on tarkoitettu juuri kaikille.

 

Omalle tontilleni kuuluvat vielä lisäksi niinsanotut kertavuokrattavat tilat. Tiesitkö, että AYYn kautta voit vuokrata pikkurahalla saunan vaikka synttäreihisi? Saunoja on toistakymmentä, muita tiloja saman verran. Kaikki on tarkoitettu jäsenistön käyttöön. Ota mahdollisuudesta koppi!

 

-Tuomas Saloniemi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *