Terveisiä lämppäriltä: Asumissektori

Syksy on jännittävää aikaa asumissektorille. Uudet opiskelijat rantautuvat myös meidän tontillemme vauhdikkaasti. Kaikki tuntuvat tarvitsevan asunnon syksyllä, tulivat he sitten Vantaalta, Kuopiosta tai Kuala Lumpurista. Asuntotoimistossa on puskettu pitkää päivää ennen syyskuun alkua, jotta tie AYY:n asuntoihin olisi mahdollisimman sileä sitten muuttopäivänä. Maanantaina 3.9. asuntotoimistossa oli tupa täynnä ja uusia asukkaita saatiin heitettyä sisään lähes 250 kappaletta yhden päivän aikana. Mittakaavaa voi hakea siitä, että tavallisempana viikkona asuntotoimistossa käy kokonaisuudessaan ehkä 150 asiakasta koko viikon aikana.

 

Keskustoimistolla eli Lämppärillä asumissektori on keskittynyt rakentamaan perustuksia AYY:n asumistoiminnan kehittämiselle pitkällä tähtäimellä. Tarkoituksena on saada tämän vuoden puolella aikaan asumisen linjapaperi, jossa määriteltäisiin AYY:n asumistoiminnan suuria suuntia pitkälle tulevaisuuteen. Linjapaperissa vastataan esimerkiksi sellaisiin kysymyksiin, kuin paljonko asuntoja halutaan, missä niiden halutaan sijaitsevan ja kuka niissä asunnoissa saa asua ja kuinka kauan. Lauri on flunssasta huolimatta kamppaillut linjapaperin kanssa ja koittanut saada aikaan sellaisen esityksen, jonka pohjalta arvokeskustelun käyminen olisi mahdollisimman helppoa.

 

Toisella puolella pöytää on keskitytty arkisempiin asioihin. Jaakko on flunssasta huolimatta pistänyt AYY.fi -sivujen asumiseen liittyvän puolen kokonaan uusiksi. Sivujen rakenne revittiin alas ja homma on aloitettu jokseenkin puhtaalta pöydältä. Alustavasti valmista tuli, mutta sivujen kääntäminen on vielä kesken. Tämän takia varsinkin ruotsinkieliset sivut voivat olla vielä jokseenkin levällään. Kyllä nekin sieltä ihan kohta tulevat, jaksakaa hetki.

 

Jos (lue: kun) jotkut AYY:n asumiseen liittyvät linkit eivät toimi, niin se siis johtuu edellisestä. Asumissektori ottaa ilolla vastaan tiedon kaikista löytyneistä rikkinäisistä linkeistä. Yleisempikin palaute uusista sivuista on varsin tervetullutta. Entiset sivut koettiin ehkä hiukan epäselviksi, hankaliksi ja ihan saakelin sokkeloisiksi. Uusilla sivuilla tiedon pitäisi ainakin olla löydettävissä, vaikka esteettisesti virtaviivaisin esitys sivut eivät ehkä vieläkään ole.

 

Asumissektorin ilona ja pelastuksena on tänä syksynä ollut myös uusi tuttavuus AYY:n organisaatiossa: hätämajoituskoordinaattori. Vera on palkattu Aalto-yliopiston kanssa yhteistyössä auttamaan kaikkia asunnottomia opiskelijoita asunnon etsimisessä. Veran käsialaa on asumisen sivuilla oleva kulmakuntien laajin asunnonhakuopas. Vera on myös hoitanut AYY:n järjestämän hätämajoituksen käytännön pyörittämistä. AYY:n näkökulmasta meidän opiskelijoiden asumistilanne ei selvästikään ole ollut yhtä katastrofaalinen, kuin edellisinä vuosina. Toivottavasti emme ole ainakaan täysin väärässä tämän suhteen.

 

Aloitetuista projekteista voisi mainita kaikkiin AYY:n Helsingin asuntokohteisiin laadittavat yhteiset järjestyssäännöt ja AYY:n asukasinfopaketin. Asukasinfopaketista tulee hieno ja näyttävä ja siihen on ladattu järkyttävästi kaikkea tarpeellista ja hyödyllistä tietoa kenelle tahansa AYY:n asukkaalle. Tarkkailkaa siis postiluukkujanne. Kunhan nyt flunssasta selviämme, niin asukasinfopaketin kimppuun käydään entistä tarmokkaammin.

 

 

Pöytä on jokseenkin täynnä myös meillä, mutta terveisiä kerkiää aina lähettää. Kaikille jäsenille ja asukkaille, terveisin

Lauri, Jaakko, Vera ja asuntotoimiston väki.

 

P.S.

Tietoisku! Muuttopäivä on aina ensimmäinen arkipäivä vuokrasopimuksen alkamisesta tai päättymisestä. Eli jos vuokrasopimus päättyy perjantaina, kamat tarvitsee kantaa ulos maanantaina. Samoin jos vuokrasopimus alkaa sunnuntaina, asuntoon pääsee muuttamaan lain mukaan vasta maanantaina klo 12:00 jälkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *