Tervehdys AYY:n sporttisektorilta

Tervehdys AYY:n sporttisektorilta. Liikuntasektori on yksi AYY:n ylpeyksistä. Harvassa ylioppilaskunnassa Suomessa tehdään liikuntaa yhtä suurella panostuksella kuin meillä AYY:ssa. Meillä liikunta nähdään tärkeänä välineenä opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämiseen, joten liikuntasektorin aktiivisella toiminnalla toivotaan olevan kauaskantoiset seuraukset. Ehkäpä jopa niin kauaskantoiset, että me voimme omalta osaltamme sanoa tekevämme jotain konkreettista työurien pidentämiseksi lähettämällä työelämään itsestään liikunnan avulla huolta pitäviä opiskelijoita.

Liikuntasektorilla työskentelee hallitusvastaava ja asiantuntija. Lisäksi AYY:ssa toimii liikuntajaosto Aalto-Liike sekä LTMK eli liikuntatoimikunta, joka kokoaa yhteen kiltojen liikuntavastaavat. Liikuntasektorilla tehdään ruohonjuuritason työtä sekä edunvalvontaa. Liikuntasektori kouluttaa vuosittain liikuntatutoreita, organisoi yhteistyössä YTHS:n ja UniSportin kanssa Lähde Liikkumaan kurssin ja tiedottaa viikoittain ajankohtaisista liikuntakuulumisista liikuntatiedotteessa. Liikuntajaosto Aalto-Liike taas järjestää muutaman päräyttävän liikuntatapahtuman vuosittain Aaltolaisille.

Viime viikot liikuntasektorilla on kulunut Lähde Liikkumaan kurssin organisoinnin parissa. Lähde Liikkumaan kurssi on liikuntakurssi, jolla pyritään tavoittamaan vähemmän liikkuvia opiskelijoita. Kurssin ajatuksena on ryhmän tuen avulla saada opiskelijoita liikkumaan. Kurssilaiset tutustuvat UniSportin laajaan tarjontaan 12 kurssiviikon aikana. Nyt toista kertaa AYY:n toteuttama kurssi saavutti valtaisan suosion pelkästään ilmoittautumismäärän perusteella. Saimme lähes 60 ilmoittautumista kurssille! Kurssin kick-off järjestettiin viime tiistaina. Oli aivan mahtavaa nähdä paikalla niin paljon innostuneita opiskelijoita. Yli puolet osallistujista on joko vaihto-opiskelijoita tai kansainvälisiä tutkinto-opiskelijoita, joten huoneessa porisi mukavasti englanti. Oli kiehtovaa seurata eri liikuntakulttuurien yhteensulautumista.

Antonio:

Aalto-Liikkeen puheenjohtajan puolesta vuosi on lähtenyt huikean hienosti käyntiin. AYY:lla on sellainen rento ja itsevarma ote kaikkeen tekemiseen. On mahtavaa olla osa sitä porukkaa, joka ensimmäisestä päivästä lähtien otti avosylin vastaan. Tietyllä tavalla alkuvuoden pääpaino on ollut hommaan perehtymisessä ja suunnitelmien luomisessa, mutta pikkuhiljaa päästään aina vain konkreettisempiin toimiin Aaltolaisten liikuttamiseksi. Aalto-Liikkeen tämän vuoden tapahtumista suurimpia tulee varmaankin olemaan Akateeminen Wartti, Helle-Aalto ja Taistelu Otaniemen Herruudesta. Akateeminen Wartti on viestijuoksukisa, jonka humoristiselle vapaasarjalle vetää vertoja vain arvokkaan sivistynyt sikariporras, jossa ei toisten monokkeleja säästellä! Kesän riehakkaaseen tunnelmaan päästään viimeistään elokuussa, kun Helle-Aalto  vie opiskelijat biitsille kisaamaan mm. lentopalloturnauksessa. Taistelu Otaniemen Herruudesta on lokakuussa järjestettävä MegaZone-laserpeli, jossa joukkueet pelimuodosta riippumatta yrittävät leikisti ”lahdata” vastustajan erilaisin laserasein. Ovatko teekkarit kampusuudistuksen jälkeenkin Niemen kuninkaita vai näyttävätkö kylterit ja taikkilaiset kaapin paikan? Tätä on Aalto-Liike.

Liikunnallista kevättä kaikille toivottaen,

Heidi & Antonio

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *