53. versio toden sanoo – Uudet asumisen säännöt voimaan kesäkuun alussa

Kesäkuussa laskeutuvat asumisen uudet säännöt ilostuttamaan kaikkien AYY:n asukkaiden ja jäsenien elämää. Asumissektori on huhkinut koko kevään ajan valmistellen asumista ohjaavien sääntöjen päivittämistä ja tiistaina 14.5. AYY:n edustajisto lopullisesti päätti hyväksyä työn tuloksen uudeksi AYY:n asumisen ohjesäännöksi.

 

Sääntöjen päivittämiseen osallistui ennätyksellinen määrä työntekijöitä, vapaaehtoisia, edaattoreita ja toimikuntia. Asuntotoimikunta kokousti ja workshoppasi säännöistä useasti. Asumissektori ja asuntotoimiston työntekijät kartoittivat taustoja ja hallituksen jäsen Jass0 ”Jani” Laamanen juoksi edustajistossa useammassakin lähetekeskustelussa. Asumisen yhteistyöelinkin pääsi lausumaan säännöistä ja viimeiset muutosehdotukset ennen edarin kokousta saatiin kokousta edeltävän vuorokauden aikana. Yhteensä säännöistä ja pistelaskuohjeista syntyi työversioita kevään aikana 52 kappaletta, joten jonkin verran näiden kanssa on joku jumpannut.

 

14.5. edustajiston kokouksen jälkeen säännöt kuitenkin olivat valmiit ja hyvät. Asumisen säännöt ovat sen verran raskas dokumentti, että niistä päätetään edustajistossa kahden kolmasosan enemmistöllä. Nyt hyväksytyt säännöt nauttivat siis pakosti varsin merkittävissä määrin edustajiston suosiosta.

 

Yksi tärkeimpiä johtotähtiä sääntöjä päivitettäessä on ollut niiden virtaviivaistaminen ja läpinäkyvyyden lisääminen. Asumisen säännöt ovat olleet kauniisti sanoen jokseenkin monipuolinen kokoelma ehtoja ja poikkeuksia, joiden tulkitseminen on vaatinut antaumuksellista omistautumista. Yksinkertaistaminen on varsinkin pistelaskuohjeiden suhteen kuitenkin onnistunut mukavasti. Tärkeää on sekin, että päivitettyihin sääntöihin on onnistuttu sisällyttämään paljon vuonna 2012 päätetyn AYY:n asumisen linjapaperin edellyttämiä muutoksia.

 

Tällä hetkellä asuntotoimistossa huhkitaan uusien sääntöjen opettelemisen kanssa ja asumissektori taas laatii täydellä höyryllä ohjeita ja ohjeistuksia. Viestintään on tarkoitus panostaa nyt kunnolla ja luvassa on hienoja infograafeja ja konkreettisia esimerkkejä, joiden avulla säännöistä saa selvää toivottavasti myös joku asumissektorin ulkopuolinen henkilö. Uusia sääntöjä voi mennä ihmettelemään jo osoitteessa: /blog/2013/05/16/ayyn-asumisen-ohjesaanto-muuttuu-1-kesakuuta-2013/

 

Kiitoksia kaikille sääntöjen päivittämiseen osallistuneille: asuntotoimikunnalle valmistelutyöstä, asumisen yhteistyöelimelle kommenteista, edustajille selkeiden suuntaviivojen antamisesta ja asuntotoimistolle sääntöjen konkreettisista vaikutuksista muistuttamisesta!

 

Seuraavaksi sitten asuntoloiden hallinto-ohjesäännön kimppuun!

-Asumissektori

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *