Terveiset kansainvälisyysjaosto Mosaicilta!

Ylioppilaskuntamme näyttäytyy kaikille eri tavalla. Osalle se näyttäytyy asuntoja tarjoavana organisaationa, joillekin se on edunvalvontaa Aalto-yhteisössämme. Osa näkee ylioppilaskunnan tuen monipuoliselle yhdistyskentällemme. Harvemmin tulee kuitenkaan mietittyä kansainvälistä puolta. Yliopistomme on erittäin kansainvälinen ja meillä on paljon ulkomaalaisia opiskelijoita. Monet aaltolaiset lähtevät myös itse vaihtoon. Myös ylioppilaskuntamme toiminta on kansainvälistä. Monissa alayhdistyksissä toimii aktiivisesti kansainvälisiä opiskelijoita, joissakin yhdistyksissä järjestetään suomalaisille mahdollisuuksia kansainvälistyä. Myös ylioppilaskuntamme on yhteyksissä muiden maiden ylioppilaskuntiin ja koulutuspolitiikkaan vaikutetaan maiden rajojen yli.

Mikä sitten on Mosaic? Se on ylioppilaskuntamme kansainvälisyysjaosto. Jaoston tehtävänä on järjestää kansainvälisiä tapahtumia niin suomalaisille kuin ulkomaalaisillekin opiskelijoille. Se järjestää esimerkiksi Café Linguoita, joissa on mahdollista tutustua uusiin kieliin ja kulttuureihin. Myös 1-2 kertaa vuodessa järjestetty World Dinner, missä voi tutustua eri maista tuleviin ruokiin on Mosaicin järjestämä. Olet saattanut myös osallistua MP3 Experienceen, joka tuo ihmisiä yhteen kansallisuudesta riippumatta. Mosaicin tehtäviin kuuluu myös kaikkien ylioppilaskuntamme yhteydessä toimivien kansainvälisten yhdistyksien yhteen tuominen, joka pääasiassa tapahtuu kaksi kertaa vuodessa järjestettävän kv-super meetingin avulla. Tälle vuodelle on myös suunnitteilla täysin uusia tapahtumia, joita ei ole aikaisemmin nähty.

Tällä hetkellä Mosaicissa on mukana kuusi henkilöä, joista kaksi on ulkomaalaisia opiskelijoita. Kaikilla on kuitenkin halu toimia kansainvälisesti ja tutustua kansainvälisiin ihmisiin. Olemme tänä vuonna järjestäneet kaksi Café Linguaa ja pitäneet rasteja Talvipäivässä ja Jämeränjäljessä. Olemme kuitenkin yhdessä suunnitelleet kevättä ja jonkin verran myös syksyä. Toiminta ei myöskään ole pelkkää tapahtumien toteuttamista vaan myös rentoutumista on ollut. Olemme mm. viettäneet iltaa yhdessä ja tehneet samalla hyvää ruokaa, kuten kiinalaisia dumplingeja. Porukkamme on tällä hetkellä vielä pieni ja mikäli kiinnostusta kansainväliseen toimintaan löytyy, on vielä mahdollista lähteä mukaan toimintaan järjestämään tapahtumia tai mahdollisesti, jopa kehittämään jotain täysin uutta. Tässä tapauksessa voi ottaa yhteyttä allekirjoittaneeseen.

IMG_6026
 
Toiminnasta kiinnostuneet voivat tykätä myös Mosaicin sivusta Facebookissa ja saada sitä kautta lisää infoa tapahtumistamme: https://www.facebook.com/AYYMosaic.
Seuraava tapahtumamme on Café Lingua ensi keskiviikkona Ravintola Cantinassa klo 17-19: https://www.facebook.com/events/215850255286356/.

Ylioppilaskuntamme kansainvälisyysjaoston puolesta toivotan kaikille hyvää alkanutta kevättä!

Lauri Peltola

Mosaicin puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *