Miksi TAHDON?

Tasa-arvoinen avioliittolaki on jälleen pinnalla, onneksi. AYY:ssa se alkoi näkyä 20.2., kun kansalaisaloite meni eduskunnan käsittelyyn. Sinä päivänä ylioppilaskunnissa eri puolilla Suomea laitettiin sosiaaliseen mediaan rakkausaiheisia kuvia, jotka oli merkitty hashtagilla #rakkauskuuluukaikille.

Lisäksi AYY aloitti viikko sitten korttikampanjan, jossa opiskelijat voivat kirjottaa tervehdyksensä tasa-arvoisen avioliittolain puolesta haluamalleen kansanedustajalle. AYY kokoaa kortit ja toimittaa ne kansanedustajille. Korttikampanjasta tulikin odotusten mukaisesti pieni ja merkittävä vaikutustapa sekä haluttu puheenaihe.

Korttikampanjan myötä on herännyt kysymyksiä liittyen AYY:n rooliin vaikuttajana ja kannanottajana. Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan strategiassa, joka on hyväksytty edustajiston kokouksessa 12/2012, määritellään neljä organisaatioperiaatetta, joista yksi on ”AYY vaikuttajana”. AYY haluaa olla vastuullinen ja yhteiskunnallinen toimija, joka ”nostaa esiin vaikeitakin yhteiskunnallisia ongelmia ja tarjoaa niihin uskaliaita ratkaisuja”. Tämän perusteella hallitus on vuonna 2013 päättänyt lähteä mukaan Tahdon2013-kampanjaan. AYY haluaa kaikkien Suomen kansalaisten olevan yhdenvertaisia lain edessä ja siksi näytämme avoimesti kantamme.

Yksi suosituimmista kysymyksistä korttikampanjaan liittyen tuntuu olevan myös se, miksi AYY käyttää resursseja tällaiseen ei-ydintoimintaan. Korttikampanja vie AYY:lta noin viisi henkilötuntia. Tämä on aika pieni prosentuaalinen osuus yksittäisen viikon tai saati sitten koko vuoden henkilötunneista.

Lisäksi AYY pitää tärkeänä toteuttaa toisinaan pieniä projekteja, jotka liittyvät vähemmistöryhmien (esim. perheelliset opiskelijat, aikuisopiskelijat) erityistarpeiden huomiontiin. Korttikampanja on juuri tällainen pieni projekti. Ja jotta todellisuus ei unohdu, niin AYY:n työntekijät, hallitus sekä vapaaehtoiset keskittyvät pääasiassa ydintoimintoihin, kuten paremman opiskelun ja opiskelijaelämän edistämiseen eli juuri siihen ”näkymättömään työhön”.  

Toivottavasti edelliset asiat vastasivat edes joihinkin heränneisiin kysymyksiin.  Lopuksi voisimmekin vielä kiteyttää toivottavasti kaikkien allekirjoittaman pääajatuksen: opiskelijamme ansaitsevat tasa-arvoisen ja yhdenvertaisen kohtelun.

 

AYY:n puolesta

 

Pauliina Mäkkeli

Hallituksen jäsen, sosiaalipolitiikka ja liikunta

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta (AYY)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *