Maukasta, edullista, visuaalista ja jopa ravinteikasta ruokaa – viikon 14 (31.3.-6.4.) DIY ruokalista

Lähes (!) kaikki ainekset löytyvät paikallisesta (Otaniemi) A-kaupasta.

 

Kaalia kaaliin – maanantaina

Mikä ruokaraaka-aine vastaisikaan pääotsikon tekstiä paremmin kuin kukkakaali?

Tässä oiva ohje mille tahansa gourmet-illalliselle:

 

Kukkakaalipesto

4 annosta, 20 min

 

½  (noin 250 g) kukkakaalista

1 dl kuorittuja manteleita

1 ½ dl parmesaaniraastetta

1 valkosipulinkynsi

½ sitruunan raastettu kuori

veitsenkärjellinen kuivattuja chilihiutaleita

ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

1 – 1  1/2 dl oliiviöljyä

 

Tee näin: paloittele kukkakaalit pieniksi ja keitä niitä 2-3 minuuttia kevyesti suolatussa vedessä.

Valuta ja anna jäähtyä. Lado mantelit monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Aja karkeaksi. Lisää kukkakaalit, parmesaani, hienonnettu valkosipulinkynsi ja mausteet. Aja tasaiseksi soseeksi. Ohenna öljyllä sopivan notkeaksi. Maistuu mainiosti kanaruuan lisukkeena tai ihan sellaisenaan.

Mantelin sijasta voit käyttää pähkinöitä tai pannulla paahdettuja pinjansiemeniä. Chilihiutaleet voit jättää poiskin, jos et niistä tykkää tai niitä ei löydy mistään (ainakin niistä Punnitse&Säästä –kaupoista löytyy) ja sitruunamehua voit kaataa suoraan pullosta jos ei huvita raastaa.

Terkuin

Otaniemen wannabe-kokki

Comments are closed.