Mitä AYY:n hallitus puuhaa tänä vuonna?

AYY:n hallituksen vuosi on lähtenyt kiireellä käyntiin. Tiivis aikataulu koulutusten, sidosryhmätapaamisten ja tietenkin AYY:n vuosijuhlien kanssa asettivat haasteita vuoden 2015 hallitusohjelman valmiiksi saamiseksi ensimmäiseen edustajiston kokoukseen mennessä.

Hallituksen vuoden ensimmäinen projekti olikin saada hallitusohjelma valmiiksi ajoissa, jotta sitä päästäisiin työstämään heti alkuvuodesta eteenpäin.

Hallitusohjelmassa kuvataan, mihin projekteihin hallitus tulevan vuoden aikana paneutuu. Moni projekteista on alkanut jo viime vuonna ja osa saattaa jatkua ensi vuodelle. Osassa päämäärät ovat jo hyvin selkeitä, kun taas osassa ne hakevat vielä muotoaan.

Lopullisesta hallitusohjelma löytyy tänä vuonna 55 projektia. Projektit voidaan jakaa karkeasti seuraavalla tavalla:

Koulutuspolitiikka 6
Sosiaalipolitiikka 4
Uudet opiskelijat 4
Kansainvälisyys 4
Liikunta 2
Työelämä 3
Kulttuuri 3
Kampuskehitys 10
Tilat 4
Järjestöt 1
Viestintä 4
Yrityssuhteet 3
Muut 7

Kokonaisuudessaan hallitusohjelmaan voi tutustua täältä

Hallitusohjelmasta ja vuodesta 2015 voisin kuitenkin nostaa muutaman pääpointin esille.

Edessämme on vaalivuosi, sillä meillä on tulossa eduskuntavaalit sekä omat edustajistovaalimme. Näistä kuitenkin tärkeämpänä näen eduskuntavaaleissa vaikuttamisen. On erittäin tärkeää, että valtiomme hallitusohjelmassa panostetaan opiskelijoihin ja koulutukseen. Tätä pyrimme erityisesti tuomaan esille kevään aikana eduskuntavaaliehdokkaille. Kevään aikana tullaan järjestämään opiskelijoidenkampanjan starttipäivä 25.2., kämppäkarkelot 20.3., vaalipaneeli 31.3. ja varmasti paljon muuta! AYY:n ja muiden opiskelijoiden kampanjaa voikin seurata somessa tagillä #koulutuslupaus.

Yhtenä eduskuntavaaliteemanamme muiden pääkaupunkiseudun opiskelijoiden kanssa on opiskelija-asuntojen rakentamisen tukeminen. Tämän eteen teemme myös kuntatasolla paljon töitä, että saisimme Otaniemen alueelle kaavoitettua lisää opiskelija-asuntoja ja jotta kampusalueemme huomioisi opiskelijoiden tarpeet paremmin.

Yksi Aallon merkittävimmistä etapeista konkretisoituu myös vuoden 2015 syksyllä, kun kylterikandien opetus siirtyy Otaniemeen. Tämä tarkoittaa mahtavia uusia mahdollisuuksia, joihin tarttua ja toteuttaa. Muuton onnistuminen vaatii kuitenkin paljon työtä, jotta se saadaan maaliin onnistuneesti syksyn aikana. Muuttoa juhlitaan syksyn starttaavissa Aalto Partyissa, joista tulee varmasti ikimuistoiset juhlat!

Yllä suurimmat painopisteemme ensi vuodelle. Moni hallitusprojekti liittyykin näihin teemoihin. Jos mistään asiasta herää kysymyksiä tai hyviä ideoita, laittakaa ihmeessä viestiä minulle tai hallitusvastaavalle.

Mahtavaa kevään starttia kaikille!

Niko Ferm
Hallituksen puheenjohtaja
niko.ferm@ayy.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *