YTHS blogi: YTHS AYY:n blogissa, whoot?

Tervetuloa lukemaan YTHS-blogia!

YTHS:n tavoitteena on, että meidän tuottama terveyttä edistävä tieto sekä toimintaa koskeva ajankohtainen info olisi helposti opiskelijoiden saatavilla. Sama toive on myös esitetty usein opiskelijoiden taholta. Tähän tarpeeseen vastataksemme kokeilemme tämän vuoden ajan Otaniemen YTHS:llä YTHS blogia, jonka tarkoitus on tavoittaa opiskelijat arjen keskellä ja välittää ajankohtaista terveystietoa ja toimipistekohtaisia tiedotteita YTHS:n palveluista. Blogi tulee ilmestymään kaksi kertaa kuukaudessa vuoden 2015 loppuun asti osana AYY:n blogia ja on osa YTHS:n toimintaa yhteisöterveyden edistäjänä. Kiitos siis AYY julkaisun mahdollistamisesta.YTHS

Tällä kertaa ajankohtainen ja jokakeväinen aihe on käynnissä oleva allergiakausi, johon liittyen YTHS järjestää vuosittain maalis-huhtikuussa Allergisen nuhan teemapäivät. Lievätkin allergiaoireet voivat aiheuttaa turhautumista ja aiheetonta harmia, minkä vuoksi on tärkeää saada asiallista infoa oireista ja niiden hoitokeinoista.  YTHS:n toimipisteissä on teemapäivänä tarjolla aiheeseen liittyvää tietoa neuvontaa sekä ajanvaraukseton terveydenhoitajan ja lääkärin vastaanotto. Vastaanotoilla kartoitetaan allergiaoireita sekä lääkkeellisen ja ei lääkkeellisen hoidon tarvetta.  Joten jos silmiä kirveltää, nenä vuotaa ja aivastuttaa, niin vielä ehdit tulla vastaanotoille tiistaina 21.4 klo 12–14:30 ilman ajanvarausta!

Lisäksi tässä vaiheessa vuotta muistuttelen teitä myös matkailuun liittyvistä rokotuksista. YTHS:n valtakunnallinen matkailuneuvonta palvelee opiskelijoita matkailijarokotusasioissa. Jos suunnittelet ensi kesäksi festarikierrosta tai maakuntamatkailua kotimaan kamaralla, riittävät suojaksi perusrokotukset. Jos kuitenkin suuntaat oleskelusi pidemmäksi aikaa eksoottisempiin kohteisiin, suosittelen vilkaisemaan matkailuneuvonnan sivujamme tarkemmin ja tutustumaan maakohtaisiin rokotus- ja malarianestolääkityssuosituksiin omatoimisesti. Sivuilta löydät hyödyllisiä ja helppokäyttöisiä linkkejä, joita kannattaa hyödyntää. Rokotusasioissa kannattaa myös muistaa, että osa matkailurokotussarjoista tulee aloittaa mielellään yli kuukausi ennen matkalle lähtöä, joten selvittele rokotustarpeesi hyvissä ajoin ja ole meihin tarvittaessa yhteydessä sähköisesti.

Pidetään huolta itsestämme ja toisistamme!

Terveisin,

Katariina, terveydenhoitaja. YTHS Otaniemi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *