Mitä yrityssuhdejaostossa tehdään oikeasti?

Näin kesälaitumilla on hyvä katsoa taaksepäin kulunutta kevättä ja muistella hieman, mitä tuli tehtyä. Yrityssuhdejaoston toiminta ei näy kovasti ulospäin, ja itsekin sain viime syksynä hakemista pohtiessani selvitellä jaoston roolia ja toimintaa monista eri lähteistä. Raottaakseni tätä salaperäisyyden verhoa päätin esitellä yhden kevään projekteistani: Case Elisan.

Case Elisa alkoi edeltäjieni käsissä viime vuoden puolella. Itse asiassa ensimmäinen yhteydenotto Elisaan tehtiin jo loppuvuodesta 2013, mutta vauhtiin päästiin vuoden 2014 lopulla, kun Elisa päätti ryhtyä AYY:n pääyhteistyökumppaniksi.

1

Elisa HQ, Pasila

Anni pääsikin heti alkuvuodesta jaoston orientaation vielä odottaessa hieromaan yhteistyösopimuksen yksityiskohtia kuntoon. Helmikuussa minä hyppäsin mukaan ja kävimme Annin kanssa Elisan toimistolla keskustelemassa sopimuksen viimeiset silaukset kuntoon. Elisan puolelta mukana olivat Helena Nousiainen, Hilla Pyykkönen ja Milla Vanttola. Yhteistyö sai erinomaisen alun tapaamisemme innostuneesta ilmapiiristä: Ideoita lenteli puolin ja toisin erityisesti Elisa Olohuoneen käyttömahdollisuuksista.

Tapaamisemme jälkeen oli vielä jäljellä sopimuspaperin hiominen kuntoon ja maaliskuussa pääsimme julistamaan ilosanomaa AYY:n jäsenille. Milla vastaa Elisan puolelta yhteistyösopimuksen toteutuksesta, kuten minä vastaan AYY:n puolella. Hänen kanssaan siis viestittelin kevään aikana monenlaiset käytännön järjestelyt kuntoon. Laitoimme yhdessä ulos Hillan kirjoittaman työelämäblogin ja tiedotimme Elisan IoT-traineehausta mm. facebookissa.

Eniten sähköpostia kuumensi kuitenkin Teekkarikylän olohuoneen muuttaminen Elisa Olohuoneeksi. Suunnittelun lisäksi viestejä kului seinäteippausten, säkkituolien, Elisa Viihteen ja Elisa Kirjan järjestämiseen. Monta kertaa tuli jalkauduttua olohuoneelle mittailemaan, kuvailemaan tai päästämään työmiehiä sisään. Wapun alla kaikki oli valmista ja pääsimme jälleen jakamaan uutisen jäsenistölle työn tuloksista.

Yhteistyö Elisan kanssa on ollut innostavaa. Hommat ovat sujuneet hyvin, ja Elisa Olohuoneen avauduttua voi olla ylpeä aikaansaannoksistaan. Yrityssuhdejaostossa työtä jäsenistön hyväksi tehdään hienovaraisemmin kuin monella muulla suunnalla ylioppilaskunnassa, mutta se tavoittaa usein suuremman joukon: Yhden tapahtuman tekemisen sijaan olemme Elisan kanssa mahdollistaneet esimerkiksi lukuisia onnistuneita leffailtoja.

Syksyn tullessa hommat Elisan kanssa jatkuvat muun muassa Akateemisen Wartin ja Aino-lehden muodossa. Keväästä päätellen hyvää odotetaan.

-Tapio

(288x288)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *