Keskiviikon yritysvierailu Koneella

20150807073253

Koneen tehtaalla esiteltiin uusia ja vanhoja hissi-innovaatioita

Vierailimme keskiviikkona Koneen hissitehtaalla Hyvinkäällä. Hyvinkään tehtaalla Kone valmistaa hissimoottoreita sekä erikoisempia, pienin erin valmistettavia

hissikoreja.

Kone on tietysti yrityksenä Suomessa mielenkiintoisemmasta päästä. Mikään toinen yritys ei voi kehua pitävänsä hallussaan Kiinan markkinajohtajuutta, kun taas Kone on kasvanut maassa jo vuosikausia noin 20 prosentin vuosivauhdilla.

Kenties jännittävimmät ajatukset Koneen vierailullamme liittyivätkin juuri kasvuvauhtiin. Hyvinkäällä kerrottiin, että vahva yrityskulttuuri on yrityksen menestyksen ytimessä, joten jäimme ihmettelemään miten yhtenäistä kulttuuria voidaan kehittää ja ylläpitää markkinoilla, joissa yritys kasvaa niin rajusti.

Koneen asema Kiinan markkinoilla vaikuttaa muutenkin erittäin mielenkiintoiselta. Markkinajohtajana Kone ei esimerkiksi voi valita missä markkinasegmenteissä kilpailee, vaan sen on oltava paras käytännössä kaikissa segmenteissä. Toisekseen, Kiinan markkinoiden fragmentoituminen määrittänee paljon Koneen tulevaisuuden haasteista: enää ei voida sanoa, että olisi esimerkiksi yksi low-end tuote, vaan low-end hajautuu asiakkaiden odotusten suhteen useiksi alakategorioiksi. Näiden kehitysten johdosta Koneella lienee Kiinassa jatkossakin kädet täynnä töitä, mutta hyvinhän se vaikuttaa sujuvan.

Seuraavassa blogauksessa kerromme, mitä keskustelimme Tasavallan Presidentin kanssa myöhemmin tiistaina.

-Heikki K

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *