Tsinghua-delegaation torstai: Nokia, Design Factory, Startup Sauna ja alumnisitsit

IMG_0193

Nokian showroom

Torstaiaamuna bussi suuntasi Karamalmille, Nokian pääkonttorille.

Juuri remontoitu, sinisenä hohtava showroom tarjosi miellyttävät puitteet päivän presentaatiolle ja demoille. Aluksi saimme kuulla Nokian historiasta aina ensimmäisestä paperitehtaasta matkapuhelinmenestyksen kautta nykyiseen Nokia Networksiin. Suurin viimeaikainen uutinen on Alcatel-Lucentin ostaminen.

Tsinghuan delegaatio oli erityisen innostunut presistä seuranneista demoista, joissa päästiin tutustumaan Nokian uusiin teknologioihin sekä muunmuassa testaamaan oculus riftin avulla toimivaa karttapalvelua ja 3D-videota kuvaavaa segwayta.

Lounaan jälkeen tutustuimme Nokian ylläpitämään start up -yritystilaan, josta yritykset voivat vuokrata huoneita tai työpöytätilaa. Lisäksi vierailimme Yrityskylässä. Yrityskylä, tai “Me and My City”, on kahdeksassa toimipisteessä Suomessa toimiva konsepti, jonka avulla suuri osa maamme kuudesluokkalaisista pääsee kokeilemaan toimimista työelämässä ja yhteiskunnassa. Oppilaat saavat ensin opettajansa johdolla kymmenen oppitunnin verran tietoa yhteiskunnan eri osa-alueista sekä työnhausta, työelämästä ja esimerkiksi verotuksesta. Sen jälkeen he tekevät työhakemuksen ja CV:n, joiden pohjalta he päätyvät töihin yhteen yrityskylän firmoista tai palveluista. Jokaisella yrityksellä on myös toimitusjohtaja, ja lasten pitää päivän aikana paitsi hoitaa työtehtäviä, myös esimerkiksi osallistua kokouksiin, käydä pankissa ja äänestää.

Yrityskylä on kansainvälisesti palkittu opetusinnovaatio, ja muunmuassa Ruotsin kuningaspari on käynyt siellä vierailulla. Lapset ovat myös antaneet siitä johdonmukaisesti loistavaa palautetta. Samanlaista toimintamallia valmistellaan myös yhdeksäsluokkalaisille.

Marmon

Marmon-ajelu riemastutti vieraita.

Nokian jälkeen suuntasimme Design Factorylle tutustumaan toimintaan. Saimme kattavan kierroksen tiloissa ja perehdyimme toimintaan. Erityisesti vieraita ilahdutti DeFan monialaisuus.

Seuraavana vuorossa oli Startup Sauna. AaltoES:n puheenjohtaja Julius esitteli toimintaa ja lopuksi otimme perinteisen yhteiskuvan lauteilla. Suomalaiseen startup -sceneen pääsimme tutustumaan tarkemmin Entocuben kontilla. Myöhemmin illasta Entocuben sirkkoja oli jopa maisteltavana sitsien cocktailtilaisuudessa.

Startup saunalta siirryimme takaisin Desing Factorylle astetta hienommalla kyydillä, nimittäin museoauto Marmonilla, joka kuljetti kiinalaisia vieraita Otaniemessä.

IMG_0328

Cocktail-paloina tarjoiltiin Entocuben herkullisia sirkkoja chilimarinadissa.

 

Desing Factorylla ilta alkoi cocktailtilaisuudella, josta siirryttiin Stagelle sitseille. Kiinalaisten vieraiden lisäksi sitseille osallistui myös Tsinghua-yhteistyön alumneja. Sitseillä tarjoiltiin suomalaisia makuja: alkupalana oli ruisleipää kylmäsavulohitäytteellä, pääruoaksi nautittiin melkein IKEAN veroisia lihapullia perunamuusilla ja jälkiruoaksi saimme leipäjuustoa. Ohjelmana oli perinteisiä sitsilauluja, lahjojen luovutus ja Polyteknikkojen kuoron yllättävä triplakvartettiesitys. Sitseille omaleimaista tunnelmaa toivat erityisesti lukuiset kiinalaiset lauluesitykset, joista saimme vieraidemme ansiosta nauttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *