Ajatuksia aaltolaisuudesta

Tällä viikolla blogissa julkaistaan opiskelijoiden haastatteluita eri teemoihin liittyen. Maanantain kunniaksi kysyimme ajatuksia koulun alkuun ja orientaatioviikkoon liittyen. Tiistaina Aalto Partyn innoittamana puhumme aaltolaisuudesta.

  1. Mitä aaltolaisuus merkitsee sinulle?
  2. Miten uskot, että aaltolaisuus eroaa nykyisestä kymmenen vuoden päästä?

Niko Ferm, tietoverkkotalous
Hallituksen puheenjohtaja, Aalto yliopiston ylioppilaskunta

Niko ja Eero lämpimissä väleissä AYYH:n voitettua Aallon johdon perinteisen haasteen jälkeen Aalto Partyssa

Niko ja Eero lämpimissä väleissä AYYH:n voitettua Aallon johdon perinteisen haasteen jälkeen Aalto Partyssa

  1. Aaltolaisuus on ainutlaatuista. Meillä Suomessa tai jopa maailmalla ei ole mahdollisuuksia samanlailla kulttuurien ja alojen kohtaamisiin. Aallossa on mahdollisuus päästä oppimaan ja kokemaan erilaisia opiskelijakulttuureita ja löytää niiden välistä juuri se oma juttu. Aaltolaisuus on iloista, inspiroivaa ja energistä. Aaltolaisuus on sitä kun muut tavoittelevat pilviin, niin me aaltolaiset tähtiin.
  2. Kulttuurirajat varmasti hälvenevät vielä, mutta eivät varmasti koskaan poistu (eikä pidäkkään!). En kuitenkaan usko, että tilanne on hirveän erilainen nykyisestä. Todennäköisesti yhteistyötä eri alojen kanssa tehdään vielä enemmän. Kurssikokonaisuudet ovat enemmän aaltomaisia yhdistäen tekniikan, taiteen ja talouden. Toivoisin myös, että suurin osa kutsuisi itseään ensisijaisesti aaltolaisiksi 🙂

Eero Eloranta
Opetuksesta vastaava vararehtori, Aalto-yliopisto

  1. Aaltolaisuus auttaa pitämään Suomen asutettuna. Se merkitsee sitä, että nuori ja vanha sekä taide ja tiede kohtaavat. Se on säkenöivää.
  2. Luulen että opiskelijoissa tapahtuu suurin muutos. Tällä hetkellä party ja duuni ovat eri juttuja, mutta ne tulevat yhdistymään. Se tarkoittaa sitä, että duunissa on vähemmän verta ja hikeä sekä että partysta tulee hillitympää.

Henje Kasslin, Kauppatieteet
Innovaattori, Aalto-yhteisöjaosto Aava

henje

Kauppislainen Henje hyödyntää monitieteellisyyttä opiskelemalla myös informaatioverkostoja

  1. Minulle aaltolaisuus merkitsee mahdollisuuksia valita ja mahtavaa opiskelijakulttuuria. Olen viidennen vuoden maisteriopiskelija kauppakorkeakoulun puolella, mutta aloitin tänä syksynä opinnot myös informaatioverkostoilla. Poikkitieteellisyys avartaa, ja sen toteutumista kannattaa tukea! Toinen upea asia ovat Aallon kaikkien koulujen pitkät opiskelijaperinteet ja älyttömän rikas opiskelijakulttuuri, joka oman kokemukseni mukaan tuo kaikkien sitä tekevien ja kokevien opiskeluaikaan hienoja kokemuksia.
  2. Uskon että kymmenen vuoden päästä aaltolaisuus on aidosti poikkitieteellisempää. Kylterille on tavallista lukea teknillistä tai taiteellista sivuainetta ja päinvastoin, ja aaltolaiset tapaavat toisiaan yhteisillä tuotekehitys- tai muilla kaikkien koulujen yhteisillä kursseilla. Korkeakoulujen vanhoja perinteitä ei ole unohdettu, mutta myös uusia yhteisiä juttuja on toivottavasti ehditty rakentaa matkan varrella.

 

Sofi Perikangas, Keramiikka- ja lasitaide
Puheenjohtaja, TOKYO ry

  1. Mahdollisuuksia ja paneutumista. On innostavaa päästä tekemään lähes mitä tahansa porukalla, joka yleensä panostaa hommiin täysillä. Ja vaikkei kaikkeen ehtisikään mukaan, on silti hienoa nähdä miten muut innokkaat tyypit tekevät asioita sydämellään.
  2. Aallon brändi on jo niin vakiintunut,  että sinne tullaan opiskelemaan koska tiedetään, että oppimisympäristö tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia monitieteisessä yhteisössä, ja opetus perustuu vuorovaikutukselle ja kokeilevalle oppimiselle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *