Ajatuksia Kauppakorkeakoulun kandiopiskelijoiden muutosta

Tällä viikolla blogissa julkaistaan opiskelijoiden haastatteluita eri teemoihin liittyen. Keskiviikkona on mukava palata muistelemaan tiistaista Aalto Partya ja näyttävää KYentryä. Mutta mitä ajatuksia kauppatieteiden kandiopiskelijoiden muutto herättää opiskelijoissamme?

  1. Mitä Kauppiksen kandiopiskelijoiden muutto Otaniemeen merkitsee sinulle?
  2. Mitä se voi parhaimmillaan tarkoittaa?
Antti Korpelainen

KY:n puheenjohtaja Antti Korpelainen rikkoo jääpalaa Aalto Partyissa, jonka alta löytyi Kylterit tervetulleeksi toivottava laatta.

Antti Korpelainen, Business Technology
Puheenjohtaja, Helsingin kauppatieteiden ylioppilaat ry

  1. Minulle muutto on mahtava ja innostava haaste viedä KY kohti kirkasta tulevaisuutta. On todella siistiä johtaa meidän yhteisön toimintaa täysin uudessa tilanteessa. Näin viidennen opiskeluvuoden kynnyksellä olen myös päässyt täysin kiinni siihen poikkitieteelliseen pöhinään, josta Aallon suunnitelmissa visioitiin viime vuosikymmenen puolella. On ollut hienoa huomata, kuinka avoimesti ja innostuneesti Otaniemen alkuperäiskansa on meitä ottamassa vastaan.
  2. Parhaimmillaan nämä poikkitieteelliset kohtaamiset on itseisarvo muutaman vuoden päästä. Tästä pöhinästä syntyy tulevaisuudessa voima, jolla pistämme Suomen ennennäkemättömään nousuun. Samalla solmitaan elinikäisiä ystävyyssuhteita tulevien ekonomien, dippainssien ja taiteilijoiden välille.
Matias tutstumassa Sahaan ja järjestämässä Pitäkää tykkinne-jäynää

Matias järjestämässä Sahalla Pitäkää tukkinne-jäynää.

Matias Peljo, Energia- ja LVI-tekniikka

  1. Kauppiskavereiden kanssa usein puhuttu, että ollaan samasta yliopistosta, ja nyt se tuntuu oikeasti pitävän paikkansa.
  2. Parhaimillaan Otaniemestä, omasta asuinalueesta ja opiskeluympäristöstä, muodostuu aivan uudenlainen ja vetovoimainen yliopistokaupunginosa!

 Samuli Vuorela, Laskentatoimi

  1. Päällimmäisenä minulle tulee mieleen se, että kaikki tilat vaihtuvat juuri kun ne oli mursuvuoden aikana oppinut tuntemaan. Toisaalta Otaniemen tilat on ilmeisesti remontoitu viimeisen päälle vastaamaan opiskelijoiden tarpeita, joten odotan niihin tutustumista avoimin mielin.
  2. Parhaimmillaan muutto voi mielestäni tarkoittaa sitä, että eri alojen osaajien yhdistäminen ja törmäyttäminen voi synnyttää uusia yhteyksiä ja ideoita. Uusia ihmisiä tavatessa yksi plus yksi voikin olla kolme, jolloin esimerkiksi startup-yritysten perustaminen voi helpottua ja lisääntyä.
Anja Karhula

Anjan mielestä muuttoon kiteytyy se, mitä korkeakoulujen yhdistymisellä on haettu.

Anja Karhula, Maisema-arkkitehtuuri

  1. Kyltereiden muutto on musta aivan mahtava juttu. Vihdoin päästään kunnolla nauttimaan synergiaeduista ja luomaan aidosti yhteistä Aalto-henkeä.
  2. Parhaimmillaan muutto voi tuoda mukanaan yllättäviä kohtaamisia, uusia ystäviä, variaatiota opintoihin, luovia yhteistyöprojekteja ja uutta kipinää. Muuttoon kiteytyy kaikki se mitä korkeakoulujen yhdistymisellä on alunperin haettu, mutta mikä ei ole vielä ihan toteutunut käytännössä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *