Ajatuksia orientaatioviikosta

Tällä viikolla blogissa julkaistaan opiskelijoiden haastatteluita eri teemoihin liittyen. Suurin osa uusista aaltolaisista aloitti opiskelunsa tällä viikolla, joten orientaatioviikon loppupuolella on kiinnostavaa kuulla ensimmäisen viikon kuulumisia uusilta opiskelijoilta ja orientaatioviikon järjesteyihin osallistuneilta henkilöiltä.

  1. Mitä kaikkea olet tällä viikolla tehnyt?
  2. Miten viikko on sujunut?
helikopteri

Aalto Partyt ja KYEntry ovat olleet viikon kohokohtia.

Tuulia Telin, Management and International Business
Hallituksen jäsen, Aalto-yliopiston ylioppilaskunta

  1. Korkeakoulujen orientaatiot alkoivat oikeastaan jo viime viikolla ARTSin ja BIZin Mikkelin yksikön osalta. Tällä viikolla on ollut loputkin, jokaisena päivänä jonkun korkeakoulumme orientaatio. Uusia pikkuisia ja pörröisiä opiskelijoita onkin jo odotettu ja ISOt ja tutorit ovat varmasti valmiina opastamaan mursuja ja fukseja opintojen alkuun ja tutustuttamaan heitä rikkaaseen ja monipuoliseen opiskelijakulttuuriimme. Kysyimme uusilta opiskelijoilta orientaatioissa, mitä he odottavat opiskeluajaltaan. Kaikki toivovat paljon uusia kavereita, suvaitsevaisuutta, mahdollisuutta olla oma itsensä ja tuntea kuuluvansa yhteisöön. Aivan varmasti nämä toiveet ja tavoitteet tulevat toteutumaan, ovathan ne kaikkien yhteiset!
  2. Viikko on ollut aikamoista hulinaa mutta ennen kaikkea käsittämättömän huikea! Tiistain Aalto Partyt ja KY:n Entry oli jotain niin historiallista, jotain mitä olen odottanut omien opintojen alusta asti. Teekkarit ovat ottaneet kylterit aidosti tervetulleina vastaan. Mahtavaa, että Aallon tarkoitus voi taas entistä paremmin toteutua poikkitieteellisessä yhteisössämme. Innolla odotan tulevaa syksyä, tehdään siitä yhdessä eeppinen!
maijakirveennummi3

Maija on viettänyt koko viikon mursuryhmänsä kanssa.

Maija Kirveennummi, Business Technology
Tutor

  1. Syyskuun ensimmäinen viikko on kulunut tuutoroinnin merkeissä eli olen viettänyt koko viikon mursuryhmäni kanssa. Tähän mennessä olemme ehtineet mm. kierrellä Otaniemessä, istuskella puistossa, käydä Aalto Partyssa ja keilaamassa yhdessä.
  2. Viikko on mennyt todella nopeasti! Mursuryhmälläni on älyttömän hyvä meininki päällä, ja he tuntuvat sopeutuneen erinomaisesti paitsi KY:lle myös Otaniemeen.

Ella Hakala, Bioinformaatiotekniika
Fuksi

  1. Olen tällä viikolla osallistunut melkein kaikkiin orientaatioviikon ohjelmiin. Maanantaina oli aamuluentoja ja killan ohjelmaa, tiistaina olin Aalto Partyssa, jota ennen hengailimme ISOni luona. Keskiviikkona puolestaan oli Otasuunnistus, jossa ryhmämme pääsi finaaliin asti. Tänään on ollut koko päivän ajan ELEC:n orientaatiota, jossa on kerrottu mm. opintojen suunnittelusta sekä JOO-opinnoista. Muuten tänään on välipäivä ja yritän mennä mahdollisimman pian nukkumaan kotiin.
  2. Viikko on sujunut ihan hyvin ja olen tutustunut moniin mielenkiintoisiin tyyppeihin. Odotan innolla ensi viikkoa ja sitä, että pääsee oikeasti näkemään, mitä opinnot ovat.

Anu Juvonen, Maisema-arkkitehtuuri
Fuksi

  1. ARTS:ssa alkoi orientaatio jo viime viikolla. Tällä viikolla olemme harjoitelleet Arkkitehtuurinlaitoksen Pajan käyttöä ja olen myös pyörinyt iltatapahtumissa kuten Aalto Partyssa, Aalto Afterpartyssa ja Otasuunnistuksessa. Meininki on ollut tosi hyvä koko viikon ja ympärillä tapahtuu koko ajan jotain.
  2. Viikko on ollut kiva ja olen tutustunut uusiin mukaviin ihmisiin. Me fuksit olemme saaneet Arkkitehtikillalta lämpimän vastaanoton. Kiltahuoneen pallomeri on paras!

Siiri Laine, Kauppatieteet
Mursu

  1. Tutustunut ainakin moneen huippuun tyyppiin! Lisäksi oon saanut hirvittävän määrän infoa että mitä ja tätä ja tuota vielä pitäisi opinnoista tietää. Otaniemikin on tullut vähän tutummaksi!
  2. Oikein mukavasti, paljon uusia juttuja joka päivä. Hauskaakin on ollut! Todella kivaa on myös päästä kunnolla opintoihin kiinni tulevina viikkoina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *