Aikaansaamisen vuosi 2016

”Mitä sä aiot tehdä ensi vuonna?” En ole varmaan ensimmäinen, joka kysyy tätä. Syksyllä rekryt ovat kovassa vauhdissa, kun kerhot, ainejärjestöt, erityisaseman yhdistykset ja vielä ylioppilaskuntakin kilpailevat vapaaehtoisista. Viime syksynä paitsi ikimuistoisen, myös raskaan puheenjohtajavuoden vedellessä viimeisiään julistin itse kovaäänisesti tulossa olevan ”akateemisen aikaansaamisen vuosi 2015”. Yhtenä iltana törmäsin kuitenkin juuri valittuun AYY:n hallituksenmuodostajaan, joka ryhtyi KY:n avolla (RIP <3) haastamaan minua hallitushakuun. Mikä hiton AYY? Asia johti kuitenkin toiseen ja nyt noin vuotta myöhemmin istun 103T:ssä kirjottamassa blogipostausta sydän täynnä AYY-rakkautta.

Vaikka koitin parhaani mukaan valmistautua vuoteen ylioppilaskunnassamme ja sen hallituksessa tapaamalla ihmisiä, kuuntelemalla kokemuksia ja lukemalla toimintakertomuksia, budjetteja, edarin päätöksiä ja toimintasuunnitelmia, en osannut arvata, mitä kaikkea vuosi pitäisi sisällään. Satoja uusia tuttuja, hyviä ystäviä, tärkeisiin asioihin tutustumista, Mantan lakitus (kertaa kaksi!), Sauli Niinistö, kylterimuutto, all-nightereita, naurua – ja totta kai myös turhautumisia. Sentimentaalisen nostalgiapuuskan keskellä täytyy kuitenkin vielä muistuttaa itselleen, että jouluun on vielä noin 8 viikkoa.

blogi1

Toinen AYY:hyn liittyvä asia, josta toki tiesin, mutten jota voinut mitenkään käsittää ennen tätä vuotta, on se määrä vapaaehtoisia, joita ylioppilaskunnan piirissä toimii ja etenkin se innokkuuden, jaksamisen ja hyvän tuulen määrä, jota porukasta löytyy. Tämä tekemisen meininki yhdistettynä vapaaehtoismahdollisuuksien älyttömän laajaan kirjoon on vakuuttanut ainakin minut: vaikka ensi vuonna onkin ahkeran opiskelun aika, voi sen ohella mainiosti tehdä jotain ylioppilaskunnassamme.

AYY:llä toimimisen yksi parhaita puolia on ehdottomasti työympäristö. Vaikka työkaverit ovat nuoria ja innokkaita, löytyy talosta myös huima määrä osaamista ja kokemusta niin vapaaehtoisten kuin palkattujen työntekijöidenkin joukosta. Juuri tämän takia minun on vaikea keksiä vapaaehtoishommaa, johon ei kuka tahansa voisi lähteä – tehdessä oppii, ja AYY:llä pääsee vielä oppimaan niiltä parhailta. Asiantuntijuus sekoittuu onneksi kunnon annokseen opiskelijahenkeä, joten liiasta jäykistelystä ei tarvitse huolehtia.

Deadlinet hauille sulkeutuvat paukahdellen, ensimmäisenä haku HOAS:in toimielimiin jo sunnuntaina 8.11. Ennen kuin teet päätöksen, voit tutustua AYY:n tarjoamiin mahdollisuuksiin kokea, tutustua ja kehittyä. Sen voit tehdä käymällä osoitteessa ayy.fi/stop tai osallistumalla tiistaina 10.11. klo 17 Elisa Olohuoneessa järjestettävään Rekryiltaan, jossa vapaaehtoiset pääsevät itse kertomaan kokemuksistaan.

Mitä sä aiot tehdä ensi vuonna? Mitä tahansa teetkin, tee se täysillä. Mä aion tehdä sitä AYY:llä, vapaaehtoisena.

– Rosa

Rosa Nylén

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *