Hallitus esittäytyy: Joona Orpana

IMG_4895

 

Riemukasta KY:n vuosijuhlaviikkoa!

 

Mie oon Joona, ainut kylteri tämän vuoden AYY:n hallituksessa. Kauppatieteellisen näkökulman lisäksi ajan kehittävän ja yhteisöllisen ylioppilaskunnan rakentamista – niin aatteellisesti kuin konkreettisestikin.

Kauden suurimpia projektejani ovat kiinteistöstrategian päivittäminen ja Opiskelijakeskuksen suunnittelu. Olen mukana myös ylioppilaskunnan strategisia kehityskohteita hahmottelevassa työryhmässä.

Varsinaiset vastuualueeni ovat asuminen ja tilat. Hallituksen kampuskehityksestä vastaavan Säteen kanssa pidämme rimaa korkealla taataksemme huomattavan määrän uusia opiskelija-asuntoja lähitulevaisuudessa.

Tällaiset projektit eivät suinkaan valmistu vuodessa vaan saamme kiittää edeltäjiämme sekä taustalla vaikuttavia asiantuntijoita, jotka mahdollistavat hankkeiden etenemisen. Rohkenen väittää, että Otaniemen kampuskehityksen myötä ylioppilaskunnallamme on käsillään yksi historiallisesti merkittävimmistä hetkistään vaikuttaa opiskelijoiden viihtyvyyteen.

Tehtävääni on takana vasta kaksi kuukautta, mutta jo nyt hämmästelen sen suuruutta. Valintani hakea AYY:lle ei ollut mitenkään itsestään selvä. KY on minulle erityisen tärkeä yhteisö, jonka piirissä olen toiminut useissa vapaaehtoistehtävissä. Positiiviset kokemukset poikkitieteellisistä projekteista ja kavereiden tsemppaus tekivät valinnasta lopulta helpon. Kiitos siitä. Eikä syyttä, ylioppilaskunta on siellä missä Kauppis ja KY:kin.

Kaikista mahtavinta hommassa on tietysti porukka. Hitsaantuneempaa ja miellyttävämpää hallitusta saa hakea. Ja sanon tämän siksi, että en todellakaan osannut odottaa sitä. Ketolla opin joka päivä jotain uutta ja omat näkemykseni joudun perustelemaan yhä vahvemmin. Samaan aikaan pääsen tutustumaan muihin kulttuureihin, esimerkiksi Arkkitehtikillan, Probban ja Prodekon hallituskummina. Tavoitteenani onkin innostaa yhä useampia kyltereitä mukaan tulevina vuosina.

Juttelen mielelläni fiiliksistäni, mutta nyt on aika juhlallisuuksien. Kuntiksessa tavataan!

 

Iloisin terveisin,

Joona

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *