Hallitus hommissa jälleen

IMG_3718

Yliopiston lukuvuoden alku lähestyy, ja suuri osa AYY:n jäsenistä luultavasti palaa kesätöistä tai lomilta opintojensa pariin. Myös ylioppilaskunnan hallitus on juuri palannut lomilta töiden äärelle. Maanantaina hallituksen aamupalaverissa viikon kalentereita läpi käytäessä ilmassa oli pientä jännitystä syksyn tulevista tapahtumista sekä hyvää fiilistä siitä että ollaan takaisin toimistolla. Osa meistä tulikin töihin jo viime viikolla ja Suomi-Areenassa olleet nyt maanantaina.

Ensi viikolla vieraaksemme saapuu Tsinghuan yliopiston ylioppilaskunta, jonka vierailua on valmisteltu keväästä asti. Kiinalaisille vieraillemme esitellään tietenkin ylioppilaskunnan toimintaa, yliopistoa ja Aalto-yliopiston kampuksia. Lisäksi vierailemme erilaisissa suomalaiseen yhteiskuntaan, elinkeinoelämään ja kulttuuriin liittyvissä kohteissa, kuten eduskunnassa, Start Up -saunalla ja Nuuksion kansallispuistossa. Vierailusta kaikkineen tulee varmasti mielenkiintoinen! Viime kevään kiinanvierailun jälkeen on mahtavaa päästä esittelemään meidän toimintaamme tsinghualaisille. Kiinassa moni asia on eri tavalla, kuten se että monet tsinghualaiset pääsevät todennäköisesti kanssamme kokkaamaan itse ensimmäistä kertaa elämässään. Kiinassa ruoan laittaminen opiskelija-asunnoissa on nimittäin kielletty ja käytännössä kaikki asuvat kampuksella.

Yksi ensi viikolle järjestämistämme tapahtumista on kaikille avoin. Suomalaisen yhteiskunnan rakenteisiin otetaan syväsukellus keskustelutilaisuudessa suomen poliittisesta järjestelmästä. Kiinalaiseen yksipuoluejärjestelmään verrattuna meidän yhteiskuntamme päätöksenteko toimii hämmentävän erilaisella tavalla. Tässä linkki tapahtuman Facebook-sivulle: https://www.facebook.com/events/1562700647367703/ Nähdään siis siellä!

Itse jatkan kampus- ja kuntasektorilla pitkäaikaisten projektieni parissa: lisää opiskelija-asumista kampukselle ja parkkipaikkanormit kohtuullisemmiksi. Tällä hetkellä päällä on myös useampi kannanottoa ja kommentointia vaativa tapaus. Opiskelija-asumiseen liittyviä lakeja uudistetaan paraikaa valtion tasolla, jolloin pyrimme AYY:nä vaikuttamaan siihen että opiskelijoille ja opiskelijayhteisölle tärkeät piirteet säilyvät tai paranevat. Joissakin tapauksissa yhdistämme kantaa ottavat voimamme pääkaupunkiseudun ylioppilas- ja opiskelijakuntien World Student Capital -verkoston kanssa, kuten esimerkiksi HSL:n lippujen hintakategorioiden uudistuksen tapauksessa, jota käsittelimmekin tiistaisessa aamukoulussa. Emme tietenkään vedä 15 000 opiskelijan mielipidettä hatusta, vaan ylioppilaskunnan virallinen kanta tulee edustajistolta, jonka jokainen ylioppilaskunnan jäsen pääsee äänestämään kerran kahdessa vuodessa. Edustajiston linjausten pohjalta minä ja muu hallitus toteutamme kannanottoja ja konkreettista toimintaa. Kaikki ylioppilaskunnan tai hallituksen toiminta ei myöskään ole pelkkää politiikkaa 😉

Sinuakin saattaa mietityttää, mitä Otaniemen kampuksella oikein tapahtuu. Valaistaksemme tätä hämärää nurkkaa tietämyksessäsi järjestämme AYY:n kampusjaoston kanssa syksyllä kampusinfoja, joihin voi tulla kuulemaan kampuksen uusimmista suunnista. Hyvä paikka seurata tapahtumatarjontaa on AYY Events –facebookryhmä https://www.facebook.com/groups/AYYEvents/. Pysy kanavalla!

 

Ihanaa elokuuta toivottelee,

Kampuskehitys- ja kuntavaikuttamisvastaavanne Säde <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *