Hallitus esittäytyy: Viestintävastaava Nooran alkuvuosi – a wild ride!

Noora Vänttinen vastaa vuonna 2017 AYY:n hallituksessa viestinnästä, brändityöstä, arkistosta sekä museosta.

Olen Noora Vänttinen, kuudennen vuoden opiskelija sähkötekniikan korkeakoulusta. Olen tänä vuonna AYY:n hallituksessa, vastuualueinani viestintä, brändi, arkisto sekä museo.

Vuosi on lähtenyt käyntiin aika villeissä merkeissä. Vaikka takanani on pitkä ja rikas vapaaehtoisura erilaisissa yhdistyksissä sekä AYY:llä, ei oikeastaan mikään aikaisempi nakki valmistanut minua täysin tähän. Hallitustyöskentely on intensiivistä: mukaan mahtuu niin oman sektorin juoksevien asioiden hoitoa, yhteisiä hallitusvastuita kuin koko vuoden projekteja. Onneksi viestintäsektorilla ei kuitenkaan tarvitse nyhvätä yksin, vaan apuna on mahtava tiimi työntekijöitä pyörittämässä arkea ja ennenkaikkea auttamassa uutta hallituslaista hädässä. Olen ollut autettavana varmaan jo melkein riesaksi asti…

Vaikka tämä kaikki saattaakin kuulostaa uuvuttavalta, olen kuitenkin jo tässä vaiheessa varma, että tein oikean päätöksen hakiessani AYY:n hallitukseen. Pelkästään tammikuuhun on kiireiden lisäksi mahtunut uskomaton määrä uutta opittavaa, mahtavia ihmisiä sekä sellaisia kokemuksia, joita ei mistään muualta kuin YO-kunnan hallituksesta voi saada. Tämä on ollut kirjaimellisesti todella wild ride! Paras on kuitenkin vasta edessä, kun perehdytysten jäätyä tällä viikolla taakse pääsee sukeltamaan todenteolla tämän vuoden projektien pariin.

Yksi tämän vuoden suurimmista teemoista on brändityö, joka on myös minun vuoden suurin projektini. Kyseessä ei suinkaan ole mikään visuaalisen ilmeen kasvojen kohotus vaan perusteellinen brändin määritys sekä uudistus. Tulemme kevään aikana tekemään tutkimuksia, kyselyjä sekä monenlaisia selvityksiä brändin tilasta sekä suunnasta, johon sitä tulisi viedä. Jo pelkkiä haastateltavia sidosryhmiä on toista kymmentä jäsenistöstä puhumattakaan. Työmäärä jo pelkän brändimäärityksen osalta tuntuu suurelta, mutta onneksi menossa mukana on kokonainen työryhmällinen motivoituneita ihmisiä. Odotankin mielenkiinnolla, mitä selvityksistä ilmenee ja kuinka voimme kehittää ylioppilaskuntaa parempaan suuntaan.

En kuitenkaan usko, että olisin näinkään innoissani tulevasta vuodesta (joka tulee olemaan aivan liian lyhyt), mikäli menossa ei olisi mukana muita hallituslaisia. Olen kiitollinen, että voin jakaa tämän vuoden, kokemukset, risut ja ruusut yhdeksän muun huikean ihmisen kanssa. 5/5 suosittelen.

Terveisin, Noora

PS. Saa olla vähän tunteellinen, kun kirjoittaa tällaista esittelytekstiä ystävänpäivänä (kyllä niinkin paljon etuajassa kuin edellisenä iltana ilmestymisestä) ja on juuri tullut katsomasta La La Landia: 14 Oscar-ehdokkuutta kahminutta, vuoden suurinta feel good -leffaa, ja on vollannut juuri täydessä leffateatterissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *