Hallitus esittäytyy: Konsta (kulttuuri ja vapaaehtoiset) – Ei kahta samanlaista päivää

Tsau!

Olen Konsta Huuki, neljännen vuoden tuotantotalouden opiskelija. AYY:n hallituksessa vastuinani on yhteisöön ja Aalto-kulttuuriin liittyvät asiat, tapahtumat sekä vapaaehtoiset, joiden perehdytyksistä ja viihtymisestä virassani vastaan.

En olisi vielä viime syyslukukauden alkaessa osannut kuvitella istuvani tässä juuri nyt. Olin tuolloin kuitenkin AYY:llä vapaaehtoisena juhlatoimikunnassa suunnittelemassa ja järjestämässä Lakinlaskijaisia. Lakinlaskijaisten pölyn laskeuduttua huomasin kuitenkin miettiväni, millä paikkaisin kalenteriini tuosta tehtävästä jäävän aukon tulevana vuonna. Kokemusta aiemmin oli kiltatoiminnasta hallituksesta sekä muualta nk. ”leikki- ja laulusektorilta” lukkarina ja juomanlaskijana. Pohdiskelinkin, missä tehtävässä voisin vielä syventyä lisää näihin, muttei ylioppilaskunnan piiristä löytynyt aivan iskevintä juttua. Hakuaikojen lähestyessä loppuaan muuan hallituksen puheenjohtaja lähestyi kuitenkin minua tarjoten ylioppilaskunnan hallitusta ja muutaman päivän pohdinnan jälkeen päätinkin hakea pestin haastavuuden ja monipuolisuuden kiinnostaessa kovasti. Ja tässä sitä nyt ollaan, eikä ole tarvinnut katua!

Tehtävässäni yhteisövastaavana toimin tiiviisti yliopiston ja ylioppilaskunnan piirissä tapahtumia ja kulttuuria tekevien tahojen kanssa, aina yliopiston johdosta kilta- ja yhdistystason toimintaan. Erilaisten kulttuurien kirjo osaa edelleen yllättää ja innostaa! Vapaaehtoisia organisaatiossa pyörii aktiivisesti lähes sata, joten heidän viihtyvyyden takaaminen ja edellytysten tarjoaminen tuottaa omat haasteensa, onneksi ihmisten innokkuudesta saa voimia taakan kantamiseen! On ilo nähdä vapaaehtoisia työn touhussa vapaa-aikaa unohtamatta.

Pitkät seminaaripäivät voivat olla rankkoja, onneksi se on huomioitu tilasuunnittelussa

Yllätyin myös iloisesti siitä, minkälainen työilmapiiri keskustoimistolla vallitsee. Nuorekas ja eteenpäinkatsova ylioppilaskunta on hienosti onnistunut palkkaamaan itsensä näköisiä työntekijöitä ja toimistolla vallitsee huikea meininki päivästä toiseen. Jokainen päivä on erilainen ja sisältää omat haasteensa, mikä pitää tekemisen mielenkiintoisena. Itse toimistolla puuhastelen isoimpana projektina vapaaehtoisten kanssa Jaostojen tavoitekartoitus –projektia, jossa selvitetään keskeisimpiä tehtäviä ja toimintoja eri jaostoissa, sekä asetetaan jaostoille selkeämmät tehtävät ja tavoitteet tulevaisuuden varalle. Muutoin aika kuluu pääasiassa hallituksen yhteisiin projekteihin ja eri toimielinten kokouksiin osallistumiseen.

Alkuvuoden haasteita on ollut vapaa-ajan ja työn välillä tasapainottelu. Työ vetää mennessään ja välillä on unohtua tavat muita kavereita ja tehdä omiakin juttuja. Tätä blogia tulin kirjoittelemaan Prodekon kiltahuoneelle, jossa olen nyt vasta kolmatta kertaa tänä vuonna. Tammikuun perehdytysten jälkeen olen kuitenkin tietoisesti pyrkinyt aktiivisemmin osallistumaan esimerkiksi Polyteknikkojen Kuoron harjoituksiin, joka on oivaa vastapainoa ja aivojen tyhjennystä työasioista.

Adios nyt, taidanpa vaihtaa sohvaa ja hioa hieman ruostuneita änäritaitojani!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *