Hallitus esittäytyy – Onni Lampi: Kiinteistöt ja asuminen

 

Olen Onni, 24-vuotias tietoliikennetekniikan opiskelija Helsingistä. Hallituksessa vastaan asumisesta ja kiinteistöistä sekä joskus jopa puhelimeen. Toimenkuvani pitää sisällään niin kiinteistöjen kehittämisen, kiinteistökannan muutokset sekä asumisen palveluna ja yhteisöllisyyden luojana.

Kiinteistökehittämisen suhteen teen tiivistä yhteistyötä Pyryn kanssa, joka omassa blogikirjoituksessaan avasikin jo hieman AYYn mielipuolisen kunnianhimoisilta vaikuttavia rakentamistavoitteita. Myönnän, että lähes 1500 uuden asuntopaikan rakentaminen kymmenessä vuodessa ei tule olemaan helppoa!
Taloja ei kuitenkaan pykätä pystyyn ainoastaan huvin vuoksi vaan siksi, että AYYllä olisi tulevaisuudessa Euroopan paras opiskelija-asumispalvelu.

Asuminen on tällä hetkellä murroksessa. Kärjistetysti sanottuna AYYn kannattaisi rakentaa ainoastaan yksiöitä seuraavat kymmenen vuotta, sillä niiden kysyntä tuntuu olevan loputon. Tämän takia tänä vuonna keskiössä on asumisen yhteisöllisyyden lisääminen ja asukasvalinnan uudistaminen. Tarkoituksena on luoda järjestelmä, missä vaikkapa kolmen kaverin porukka voi muuttaa soluun samaan tapaan kuin kaverikämppään. Haasteita tähän tuo yhdenvertaisuuden takaaminen ja järjestelmän suunnitteleminen siten, ettei se kohtuuttomasti lisää asuntotoimiston työtaakkaa.

Hallitushommien ulkopuolella nautin erinäisistä nörttiharrastuksista, kuten lukemisesta ja Microsoft Exceliin verrattavien simulaatiopelien pelaamisesta. Lähellä sydäntäni on myös erinäinen yhdistystoiminta, mm. partion ja kiltatoiminnan suhteen. Lisäksi meikän löytää vuodesta toiseen huhtikuun aikaan AYYn keskustoimiston edessä olevilta työmaakonteilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *