AYY myönsi opiskelijoiden Seal of Approvalin ARTSin University Wide Art Studies -opinnoille

UWAS tarjoaa kaikille Aallon opiskelijoille vapaasti valittavia ARTSin tuottamia kursseja. Kurssitarjonta on rikasta. Kokonaisuus on suunniteltu ja toteutettu taidekasvatuksen näkökulmasta, ja tarjoaa mahdollisuuden eri tieteenalojen opiskelijoille tutustua taidealaan monipuolisesti niin taideperusteisen ajattelun, luovuuden kuin kulttuurin kautta. AYY kannustaa monialaisuuteen, ja rakentamaan ymmärrystä kuinka taide ja luovat käytännöt vaikuttavat ympäröivään maailmaan. Näillä perustein UWAS-kokonaisuudelle myönnetään opiskelijoiden Seal of Approval merkiksi mahtavasta käytännöstä Aalto-yliopiston sisällä. Palkinto luovutettiin UWASille, ja sen vastaanotti projektipäällikkö Juuso Tervo 14.9.2017 AYY:n toimistolla.

UWAS on kokoelma taidealan kursseja, joita voivat ottaa kaikki Aallon opiskelijat. Perimmäinen pyrkimys on ymmärtää oppimista ja opettamista toisin, uudesta näkökulmasta. Kurssit voivat toimina porttina uusille ajatuksille ja auttavat hahmottamaan, mikä on taiteen ja muotoilun rooli Aallossa ja mahdollisuudet maailmassa. Taideajattelua lähestytään laajalla skaalalla. Elinikäinen oppiminen on yksi UWASin motiiveista.

Kurssien on tarkoitus auttaa opiskelijaa omaksumaan uusia työskentelytapoja. Opinnoissa on paljon asioiden havainnointia ja tulkitsemista. Tavoite on ohjata ”mitä jos” –ajatteluun. Opiskelijan näkökulmasta UWAS-opinnot ovat usein keskustelevia. Opinnot tarjoavat opiskelijalle oivalluksia ja syventymistä, ja auttavat tarkastelemaan mitä osaan jo, ja kuinka jo opittuun otetaan uusi suhde.  Eräs opiskelija totesi UWAS-kurssin jälkeen oppineensa markkinoinnista enemmän kuin koko markkinointiopintojensa aikana. Opinnot mahdollistavat oman ymmärryksen syventämisen ja tietojen ja taitojen yhdistämisen yli tieteenalarajojen. Kursseilla ei opita kikkoja tai trendejä, vaan pyritään ymmärryksen laajentamiseen.

Hylje ja kunniakirja. Seal of Approval.

LYHYESTI: UWAS-kurssit ovat kaikille, myös tekniikan ja kauppatieteiden opiskelijoille. Kurssit alkavat pitkin vuotta ja ilmoittautumisia on auki myös nyt. Jos taideajattelu tuntuu vaikealta, kannattaa haastaa itsensä. Jos haluaa uutta näkökulmaa opintoihin tai sisällyttää opintoihinsa ARTSin kursseja on UWAS loistava vaihtoehto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *