Miksi hakisit hallinnon opiskelijaedustajaksi?

Hallinnon opiskelijaedustajat ovat ketä tahansa opiskelijoita, joita kiinnostaa vaikuttaminen. Opiskelijaedustajia on koulutusohjelmissa, laitoksissa, kouluissa ja yliopiston keskushallinnossa. Hallinnon opiskelijaedustajana toimimisesta saa hyödyllistä kokemusta työelämää varten ja pääsee muuttamaan Aalto-yhteisöä.

 

Opiskelija on itse oman arkensa paras asiantuntija. Kuulostaa itsestäänselvyydeltä, mutta se on totuus jota täytyy korostaa. Kukaan muu ei tunne opiskelijoiden asioita yhtä hyvin, eikä myöskään puhu opiskelijoiden puolesta. Näin on myös yliopiston hallinnossa. Opiskelijaedustajan tehtävä on tehdä Aalto-yliopistosta parempi paikka opiskelijoille.

 

Sekä yliopistoa että elämää varten

Hallopedina opit ymmärtämään suuren organisaation toimintaa. Aalto-yliopistolla on henkilöstöä 4216 ja sen budjetti vuodelle 2017 oli 345 miljoonaa euroa. Aalto-yliopisto vaikuttaa niin Espoossa, Suomessa kuin kansainvälisestikin. Tällaisen organisaation kehittämiseen osallistuminen on suuri ansio.

Kaikki opiskelijat valmistuvat aloille, joissa on kokouksia. Kannattaakin nyt jo opetella olemaan vaikuttava kokouksissa – se on konkreettinen työelämätaito, jonka oppii helpommin hallopedinä kuin luennolla.

Hallopedinä pääset myös läheisemmin osaksi akateemista yhteisöä. Tapaat eri alojen ihmisiä, voit saada työelämän kannalta arvokkaita kontakteja. Monitieteisessä ympäristössä oma ammatti-identiteetti vahvistuu ja selkeytyy.

 

Halloped-yhteisö tukee

Halloped-toiminnasta elävä uskomus, että se on yksin puurtamista, on jäänyt historian romukoppaan. Hallopedit saavat tukea toisistaan, ja vaikuttamista tehdään yhä enemmän yhdessä. Ketään ei jätetä yksin. Varajäsenenkään ei tarvitse jäädä toimettomaksi vaan osallistua rohkeasti hallopedien yhteisiin tapaamisiin. AYY erityisesti panostaa siihen, että kaikkien korkeakoulujen hallopedit voivat keskustella ja oppia toisiltaan.

Hallinnon opiskelijaedustajana toiminen on tapa muuttaa Aalto-yhteisöä, mutta opit ja kokemukset jotka siitä itse saa pysyvät mukana vielä pitkään valmistumisen jälkeen.

Haku opiskelijaedustajaksi vuodelle 2019 on nyt auki ja siitä voi lukea lisää osoitteessa ayy.fi/halloped.

 

Laura Luoto

valintakoordinaattori, hallinnon opiskelijaedustajat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *