Tee ite!

Sanotaan, ettÀ iso laiva kÀÀntyy hitaasti. Itse asiassa se ei kÀÀnny lainkaan, jollei joku pyöritÀ ruoria. Nyt Aallon komentosillalla LÀmpömiehenkuja 2:ssa muutaman hetken henganneena ja ihmisten kanssa jutelleena tÀytyy todeta, ettÀ ruori on aivan tapissa. Paatti seuraa kyllÀ perÀssÀ, ja jos kuulostelee tarkkaan, voi hoksata monenlaista nitinÀÀ ja natinaa, jota syntyy kun valtava runko vaihtaa kurssia.

PitĂ€isikö siis vain istua ja odottaa ettĂ€ yliopisto ympĂ€rillĂ€mme muuttuu paremmaksi? Totta puhuen sekin varmaan toimisi, mutta et ikinĂ€ ehtisi itse nauttimaan tuloksista. Jos haluaa pitÀÀ hauskaa ja saada kaiken irti Aallosta jo omana opiskeluaikanaan, on pompattava passiivista aktiiviksi. ÄlĂ€ kysy mitĂ€ yliopisto voi tehdĂ€ sinun eteesi, kysy mitĂ€ sinĂ€ voit tehdĂ€ yliopistosi eteen. TĂ€ssĂ€ ainakin jotain ideoita:

– Anna Aallolle fyrkkaa. Aalto kerÀÀ paraikaa pelirahoja, ja omat roposi voit heittÀÀ kolehtiin tÀÀllĂ€. Hommasta tekee hienon se, ettĂ€ lahjoitukset ovat verovĂ€hennyskelpoisia ja kaiken kukkuraksi valtio moninkertaistaa sijoituksesi. YhdellĂ€ eurolla saa siis monta euroa. Opetusministeri Virkkunen ajaa tĂ€stĂ€ jĂ€rjestelystĂ€ pysyvÀÀ, tieteen ja valistuksen nimessĂ€ pidĂ€n peukkuja pystyssĂ€.

– ÄlĂ€ pidĂ€ mölyjĂ€ mahassa. Kun hoksaat vÀÀryyden tai virheen, kerro siitĂ€ ainakin meille, ja miksei muillekin. Kun epĂ€kohta löytyy, se korjataan (tĂ€mĂ€ on oikeasti pelin henki nyt). EsimerkistĂ€ kĂ€y eri koulujen vĂ€liset opinnot estĂ€vÀ JOO-bugi, jonka fiksaamiseksi on jo hĂ€ssĂ€kkĂ€ pÀÀllĂ€.

– Spread the word. Ole ylpeĂ€ Aallosta ja levitĂ€ sanaa kaikissa pöydissĂ€. TaiK, Kauppis ja TKK ovat yhĂ€ olemassa, mutta vain osana Aaltoa. Tunnustaudu siis rohkeasti Aalto-opiskelijaksi, vain siten Aallon uskottavuus ja arvostus työnantajien ja sidosryhmien parissa kasvaa.

– Leiki kaikkien kanssa. Aalto on tĂ€ynnĂ€ mielettömĂ€n jĂ€nniĂ€ ja hauskoja ihmisiĂ€. Kaikki kummajaiset taidekasvattajista tietoteekkareihin tuovat omat hassuutensa yhteisöön, josta kandee ottaa ilo irti. Tuttavuudet yli opintorajojen ovat olennainen osa koko Aallon ideaa, ja niiden rakentaminen vahvistaa koko yliopistoa.

– Vaadi parempaa, tee parempaa. Aalto on luvannut paljon, ja nĂ€istĂ€ lupauksista on aktiivisesti muistutettava kaikilla tasoilla. Kolikolla on toinenkin puoli. Kun parempaa ja innostavampaa opetusta tarjotaan, siihen tĂ€ytyy heittĂ€ytyÀ mukaan. Uusillekaan metodeille ei pidĂ€ olla kategorisesti allerginen. Ole poikkitieteellinen ja pistĂ€ Aallolle painetta tehdĂ€ lupauksistaan totta!

– Kommentoi tĂ€tĂ€ blogia, ja kerro mitĂ€ muuta voit tehdĂ€. Kiitti!

Terkuin,

Atte, hallituksen koulutuspoliittinen hymypoika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *