Aaltolaisten oma kanava tulee! OSA 3

EnsimmÀinen linjaluonnos on valmis! Linjan pohjalla on kÀytetty hyvin paljon ylioppilaslehti Ainon linjapaperia sekÀ viime syksynÀ työstettyÀ OUBS:n linjapaperia, jota ei koskaan viety edustajiston kÀsittelyyn asti. TÀmÀ linja on laadittu toimitusneuvoston linjakeskustelun pohjaksi.

Suurin kysymys linjan jatkotyöstĂ€misessĂ€ on mielestĂ€ni sen kattavuus. Halutaanko linjapaperista tehdĂ€ samantyylinen kuin Aino-lehden linjapaperista, joka ei juuri mene yksityiskohtiin? Tulisiko jotain kohtia tarkentaa tai puuttuuko vielĂ€ jotain olennaista, vaikka pysyttĂ€isiinkin tĂ€llĂ€ tarkkuustasolla? Muita pohdiskelujani löytyy luonnoksen seasta 🙂

Kanavan linjapaperi, versio 0.1

Kanavan tarkoitus ja tehtÀvÀ

Kanava on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) media [h1]. Kanava on journalistisesti itsenÀinen ja riippumaton. Kanava noudattaa toiminnassaan hyvÀÀ journalistista tapaa.

Kanava on ensisijaisesti opiskelijakanava [h2]. Kanavan tÀrkein tehtÀvÀ on tuottaa AYY:n jÀsenistöÀ kiinnostavaa, ensisijaisesti ajankohtaista [h3] sisÀltöÀ [h4]. Kanava seuraa, uutisoi ja tuottaa ohjelmia AYY:ssa ja Aalto-yliopistossa tapahtuvista, opiskelijoita koskettavista asioista. LisÀksi kanava seuraa ja kommentoi kansallista ja kansainvÀlistÀ opiskelijapolitiikkaa sekÀ yhteiskunnallisia asioita opiskelijan nÀkökulmasta. Kanava taltioi Aalto-kulttuuria ja arkistoi tuotantonsa.

Kanavan tavoitteena on tuoda esiin Aalto-yhteisön monimuotoisuus ja edesauttaa toiminnallaan jÀsenten vÀlistÀ yhteisymmÀrrystÀ. Kanava tarjoaa jÀsenistölle mahdollisuuden tuoda esille myös omaa tuotantoaan [h5].

Kanava toimii aktiivisena keskustelunavaajana. Kanava on monimuotoinen, kriittinen ja toiminnassaan avoin [h6].

Kanava tarjoaa AYY:n tiedotus- ja markkinointiviestintÀmateriaalille tilaa pÀÀtoimittajan kanssa erikseen sovittavalla tavalla.

Toimitusneuvosto

AYY:n hallitus asettaa toimikautensa alussa kanavalle toimitusneuvoston. Toimitusneuvostoon kuuluu vÀhintÀÀn neljÀ asiantuntijajÀsentÀ, kaksi opiskelijajÀsentÀ sekÀ AYY:n hallituksessa viestinnÀstÀ vastaava. Toimitusneuvoston sihteerinÀ toimii AYY:n viestintÀasiantuntija. Toimitusneuvosto tukee kanavan toimitusta työssÀÀn, valvoo kanavan linjan toteutumista ja kehittÀÀ kanavan toimintaa. Toimitusneuvosto antaa palautetta toimitukselle ja tarvittaessa tarkentaa kanavan linjaa. Edustajisto hyvÀksyy linjapaperin muutokset. Kiistatilanteissa edustajisto kuulee toimitusneuvostoa ja pÀÀttÀÀ toimenpiteistÀ yksinkertaisella ÀÀntenenemmistöllÀ.

PÀÀtoimittaja

AYY:n hallitus valitsee pÀÀtoimittajan yhteistyössÀ toimitusneuvoston kanssa [h7]. PÀÀtoimittajan hallinnollisena esimiehenÀ toimii AYY:n pÀÀsihteeri. PÀÀtoimittaja toimii toimituksen esimiehenÀ, vastaa kanavan sisÀllöstÀ [h8] ja brÀndin kehittÀmisestÀ. Tiedonkulun pÀÀtoimittajan ja ylioppilaskunnan vÀlillÀ tulee olla jatkuvaa, tasapuolista ja vuorovaikutteista.

Toimitus [h9]

Toimitus koostuu työntekijöistÀ ja vapaaehtoisryhmÀstÀ sekÀ vapaaehtoisista avustajista. TyöntekijöiltÀ edellytetÀÀn ammattimaisuutta. Palkkauksessa noudatetaan AYY:n palkkauskÀytÀntöjÀ. Vapaaehtoistoimijat ovat AYY:n jÀseniÀ. Vapaaehtoistoiminnassa noudatetaan AYY:n vapaaehtoisten pelisÀÀntöjÀ. AYY:n hallitus valitsee toimituksen työntekijÀt ja vapaaehtoisryhmÀn pÀÀtoimittajan esityksestÀ.

Kanava antaa Aallon opiskelijoille mahdollisuuden nÀyttÀÀ monialaista osaamistaan ja kokeilla uutta. Toimitus kannustaa aktiivisesti opiskelijoita osallistumaan kanavan ohjelmien tekoon.

Talous

PÀÀtoimittaja vastaa kanavan taloudesta ylioppilaskunnan talousarvion puitteissa. PÀÀtoimittaja laatii ja pÀivittÀÀ pitkÀnaikavÀlin tekniikan kehittÀmissuunnitelman [h10]. AYY huolehtii siitÀ, ettÀ kanavalla on riittÀvÀt taloudelliset toimintaedellytykset. Kanava voi rahoittaa toimintaansa myös palvelutoiminnalla, kunhan kanavan tarkoitus ja tehtÀvÀ eivÀt vaarannu.


[h1] Miksi haluamme kutsua? Rajaako tv liikaa, mitÀ jos tv-tuotannosta luovutaan muutaman vuoden pÀÀstÀ? EntÀ nettitv, audiovisuaalinen media, sÀhköinen media, videokanava, vuorovaikutteinen nettitelevisio?

[h2] KohderyhmÀnÀ ja tekijöinÀ opiskelijoita, opiskelijoiden nÀköinen media

[h3] Ei poissulje fiktiivistÀ tuotantoa

[h4] Halutaanko linjassa jo puhua ohjelmaformaateista?

[h5] Tarkoitan tÀllÀ jonkinnÀköistÀ aaltotubea, toteutustapaa ei rajata.

[h6] PitÀisikö linjassa edellyttÀÀ tilojen hyödyntÀmistÀ ideahautomona/kulttuurikeskuksena tms?

[h7] Voidaan esimerkiksi perustaa valintatyöryhmÀ, jossa on jÀseniÀ toimitusneuvostosta.

[h8] Tarkennetaanko? Esimerkiksi vapaaehtoistoiminnan organisointi, kanavan kehittÀminen?

[h9] Halutaanko mÀÀritellÀ tarkemmin toimituksen rakennetta työntekijöiden osalta? EntÀ palkkiot, voiko pÀÀtoimittaja maksaa sellaisia?

[h10] Hankinnoissa tÀytyy olla pitkÀntÀhtÀimen suunnitelmallisuutta

Seuraavaksi linjaa kÀsitellÀÀn OUBS:n toimitusneuvoston kanssa keskiviikkona 27.4.

-Henna

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *