Aaltolaisten oma kanava tulee! OSA 5

Hallitus pÀÀtti kokouksessaan 17/2011 esittÀÀ edustajistolle AYY:n kanavan linjapaperiksi seuraavaa:

Kanavan tarkoitus ja tehtÀvÀ

Kanava on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) audiovisuaalinen media. Kanava on journalistisesti itsenÀinen ja riippumaton. Kanava noudattaa toiminnassaan hyvÀÀ journalistista tapaa.

Kanavan kohderyhmÀ on opiskelijat. Kanavan tÀrkein tehtÀvÀ on tuottaa AYY:n jÀsenistöÀ kiinnostavaa, ensisijaisesti ajankohtaista sisÀltöÀ. Kanava seuraa, uutisoi ja tuottaa ohjelmia AYY:ssa ja Aalto-yliopistossa tapahtuvista, opiskelijoita koskettavista asioista. LisÀksi kanava seuraa ja kommentoi kansallista ja kansainvÀlistÀ opiskelijapolitiikkaa sekÀ yhteiskunnallisia asioita opiskelijan nÀkökulmasta. Kanava taltioi Aalto-yliopiston opiskelijakulttuuria ja arkistoi toimintaansa.

Kanavan tavoitteena on tuoda esiin Aalto-yhteisön monimuotoisuus ja edesauttaa toiminnallaan jÀsenten vÀlistÀ yhteisymmÀrrystÀ. Kanava tarjoaa jÀsenistölle mahdollisuuden tuoda esille myös omaa tuotantoaan.

Kanava toimii aktiivisena keskustelunavaajana. Kanava on monimuotoinen, kriittinen ja toiminnassaan avoin.

Kanava tarjoaa AYY:n tiedotus- ja markkinointiviestintÀmateriaalille tilaa pÀÀtoimittajan kanssa erikseen sovittavalla tavalla.

Toimitusneuvosto

AYY:n hallitus asettaa toimikautensa alussa kanavalle toimitusneuvoston. Toimitusneuvostoon kuuluu vÀhintÀÀn neljÀ asiantuntijajÀsentÀ, kaksi opiskelijajÀsentÀ sekÀ AYY:n hallituksessa viestinnÀstÀ vastaava. Toimitusneuvoston sihteerinÀ toimii AYY:n viestintÀasiantuntija. Toimitusneuvosto tukee kanavan toimitusta työssÀÀn, valvoo kanavan linjan toteutumista ja kehittÀÀ kanavan toimintaa pitkÀllÀ aikavÀlillÀ. Toimitusneuvosto antaa palautetta toimitukselle ja tarvittaessa tarkentaa kanavan linjaa. Edustajisto hyvÀksyy linjapaperin muutokset. Kiistatilanteissa edustajisto kuulee toimitusneuvostoa ja pÀÀttÀÀ toimenpiteistÀ yksinkertaisella ÀÀntenenemmistöllÀ.

PÀÀtoimittaja

AYY:n hallitus valitsee pÀÀtoimittajan yhteistyössÀ toimitusneuvoston kanssa. PÀÀtoimittajan hallinnollisena esimiehenÀ toimii AYY:n pÀÀsihteeri. PÀÀtoimittaja johtaa toimitusta ja vastaa kanavan sisÀllöstÀ. Tiedonkulun pÀÀtoimittajan ja ylioppilaskunnan vÀlillÀ tulee olla jatkuvaa, tasapuolista ja vuorovaikutteista.

Toimitus

Toimitus koostuu työntekijöistÀ ja vapaaehtoisryhmÀstÀ sekÀ projektikohtaisista avustajista. Toimituksella tulee olla riittÀvÀt valmiudet sisÀllöntuotantoon ja tekniikan yllÀpitoon. Työntekijöiden palkkauksessa noudatetaan AYY:n palkkauskÀytÀntöjÀ. Vapaaehtoistoimijat ovat ensisijaisesti AYY:n jÀseniÀ. Vapaaehtoistoiminnassa noudatetaan AYY:n vapaaehtoistoiminnan kÀytÀntöjÀ. AYY:n hallitus valitsee toimituksen työntekijÀt ja vapaaehtoisryhmÀn pÀÀtoimittajan esityksestÀ.

Kanava antaa Aallon opiskelijoille mahdollisuuden nÀyttÀÀ monialaista osaamistaan ja kokeilla uutta. Toimitus kannustaa aktiivisesti opiskelijoita osallistumaan kanavan ohjelmien tekoon.

Talous

PÀÀtoimittaja vastaa kanavan taloudesta ylioppilaskunnan talousarvion puitteissa. PÀÀtoimittaja vastaa pitkÀn aikavÀlin tekniikan kehittÀmissuunnitelmasta. AYY huolehtii siitÀ, ettÀ kanavalla on riittÀvÀt taloudelliset toimintaedellytykset. Kanava [poistettu: voi] rahoittaa toimintaansa myös palvelutoiminnalla, kunhan kanavan tarkoitus ja tehtÀvÀ eivÀt vaarannu.

Ohje

Toimitus laatii ja pÀivittÀÀ vuosittain ohjeen, joka tarkentaa kanavan kÀytÀntöjÀ. AYY:n hallitus hyvÀksyy ohjeen.

Muutokset toimitusneuvoston versioon on merkitty kursiivilla. Muutoksia oli siis yksi kirjoitusvirheen korjaaminen ja voi-verbin poistaminen 🙂 Seuraavaksi linjaa kĂ€sitellÀÀn edustajiston iltakoulussa 3.5.

-Henna

PS. Muista ehdottaa kanavalle nimeÀ!

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *