Terveisiä Lämppäriltä: Järjestösektori

”Alussa olivat suo, kuokka – ja järjestösektori”. Vähän tällaisissa fiiliksissä on lähtenyt lomien jälkeinen syksy käyntiin. Suota on tullut kahlailtua lähinnä sen vuoksi, että yksi kuokkamme siirtyi kesän jälkeen muihin tehtäviin. Asiantuntijamme Otto Palonen oli tehnyt järjestöhommia jo AYY:n edeltäjässä TKY:ssä, joten meillä muilla on kulunut aikaa uusiin asioihin perehtymiseen ja vanhojen juttujen läpikäyntiin.

 

Keitä sitten on tämänhetkisessä järjestötiimissä? Ryhmämme hallituslinkki on Pilvi Hussi, joka vastaa hallituksessa myös AYY:n kulttuuripuolesta. Vapaaehtoisena toimii Maiju Tompuri Aalto-yhteisöjaosto Aavassa. Asiantuntijana sektorilla on allekirjoittanut, eli Joonas Jylhä. Järjestösektorin lisäksi itseäni työllistävät myös viestinnän asiat AYY:ssa.

 

Järjestösektorin tehtävänä on auttaa AYY:n piirissä toimivia kerhoja ja yhdistyksiä erilaisissa enemmän tai vähemmän arkisissa ongelmissa. Perusjuttuja ovat esimerkiksi erilaiset toiminta- ja projektiavustukset, sääntöasiat sekä yhdistyslainsäädännön kiemurat. Maiju järjestää vapaaehtoisena muun muassa tulevien orientaatiopäivien yhteydessä järjestettäviä kampuskarkeloita, joista on muuten lisätietoa myös tämän viikon yhdistystiedotteessa. Ilmoittautuminenkin on jo alkanut! 🙂 Yhdistystiedote kolahtaa muuten sähköpostiin aina perjantaisin. Jos et ole sitä vielä tilannut, niin teeppä se samantien osoitteessa /yhdistyksille/yhdistystiedote/.

 

Tällä viikolla meidän aika on kulunut arjen pyörittämisen lisäksi pariinkin sidosryhmätapaamiseen. Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan kanssa aloitettu yhdistystietokanta-projekti haukkasi hieman happea kesällä ja nyt syksyn aikana projekti olisi tarkoitus viedä kunnialla loppuun. Yhdistystietokanta on AYY:n järjestösektorille ja yhdistyksille melko näkyväkin muutos, sillä sen myötä toiminta-avustusten haku muuttuu helpommaksi kummallekin osapuolelle. Itse hakemuksen tekemisestä tulee yhdistyksille hieman helpompaa, samalla kun me järjestösektorilla saamme helpommin käsiteltyä yhdistyksiltä kerättyjä tietoja. Joka keväinen Excel-samba ja yhdistyksien vuosien takaisten tietojen kaivelu on uuden järjestelmän myötä siis toivon mukaan historiaa.

 

Myös yhdistyskoulutuksen suunnittelu on aloitettu ja siitäkin löydät lisää tietoa viikon yhdistystiedotteesta. Tiedotteessa on linkki kyselyyn jolla voit vaikuttaa siihen, milloin ja millaisella sisällöllä yhdistykset haluaisivat koulutusta. Alustavasti olemme suunnitelleet viime vuoden kaltaista tilaisuutta, joka sai yhdistyksiltä paljon kiitosta. Nyt on siis kuitenkin mahdollisuus vaikuttaa, jos haluaisitkin jotain ihan uuttaa tai erilaista aiempiin koulutuksiin verrattuna. Ehdota rohkeasti!

 

Muistakaa että voitte lähettää meille viestiä, palautetta ja kysymyksiä osoitteeseen jarjestoasiat@ayy.fi, soittaa numeroon 050 520 9442 tai tulla vaikka käymään Lämpömiehenkuja kahdessa.

 

Mukavaa syksyn alkua toivotellen, Joonas ja muu järjestösektorin väki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *