Selvitystyö tasa-arvoisesta aalto-yhteisöstä

AYY:llä on tänä vuonna, ja toki myös aikaisemmin, käyty kiivaasti keskustelua yhteisössä toimivien kerhojemme tasa-arvoisuudesta. Homma nousi alkukeväästä pinnalle, kun Lotta Aarikka kertoi omista kokemuksistaan Otaniemessä blogissansa. Keskustelu on ollut ajoittain hyvää ja ajoittain asiatonta. AYY julkaisikin avoimen kirjeen yhteisöllemme piakkoin blogikirjoituksen jälkeen. Keskustelu tasa-arvosta on aina tervetullutta.

Kevään viimeisessä edustajiston kokouksessa AYY:n hallitus tehtäväkseen selvittää miten tasa-arvo toteutuu AYY:ssä ja sen piirissä toimivissa yhdistyksissä.

Olen ottanut henkilökohtaisesti ponnen työstettäväkseni ja pohtinut miten asian kanssa etenisi. Viime kuukausina olen käynyt lukuisia keskusteluita kerhojen toiminnasta ja yleisesti tasa-arvosta. Kekusteluissa olen huomannut, että mitään selkeää yhtenäistä käsitystä siitä, mitä tasa-arvoinen kohtelu tarkoittaa ei ole. Monille asia on yksinkertainen ja selkeä, toisille taas käsitteetkin ovat epäselviä.

Asian hankaluuden vuoksi hallitus on tullut tulokseen, että ennen ponteen vastaamistamme tulee kirkastaa aihepiiriin liittyvät käsitteet, jonka lisäksi perehdymme syvemmin toimintaamme määritteleviin lakeihin.

Aloitamme nyt kesälomien päätyttyä selvityksen, jossa kirjallisuuteen perehtymisen lisäksi keskustelemme kokonaisuuteen liittyvien yhdistysten kanssa voidaksemme arvioida, millä yhdistyksillä on olemassa syrjiviä rakenteita. Näiden vastausten ja taustatiedon pohjalta rakennamme vastauksen ponteen. Vastaamme ponteen seuraavassa edustajiston kokouksessa syyskuussa, mutta tarkempi selvitys saattaa valmistua vasta seuraavan kokouksen jälkeen.

Niko Ferm
Hallituksen puheenjohtaja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *