Hallitus esittäytyy: Mikko Latva-Käyrä

Moi,

Minä olen Mikko Latva-Käyrä ja toimin vuonna 2016 AYY:n hallituksessa. Minun vastuulla on edunvalvonnan koordinointi, koulutuspolitiikka ja alumnisuhteet.

Opiskelija-aktiivihistoriani on edunvalvontapainotteinen: olen toiminut edunvalvojana hyvin pitkälti ensimmäisestä opiskeluvuodesta lähtien. Olin alusta asti mukana killassani Athenessa kopotoiminnassa ja toisena opiskeluvuotena lähdin hallopediksi. Enimmäkseen näkökulmani on ollut oman koulutusohjelmamme Informaatioverkostot kehittämisessä, mutta killan opintovastaavana vuonna 2014 tein edunvalvontaa myös korkeakoulutasolla ja sieltä jäi kipinä tehdä samoja asioita ja edustaa opiskelijoita myös yliopistotasolla. Ja mikä olisi parempi paikka päästä vaikuttamaan kuin ylioppilaskunnan hallitus?

Olen post-it-lappuja rakastava infolainen, joka kiinnostunut käyttäjälähtöisestä suunnittelusta ja ihmisläheisestä organisaationkehittämisestä. Infon opinnot ovat lähtökohtaisesti poikkitieteellisiä, mutta olen myös omilla valinnoillani vienyt poikkitieteellisyyttä vielä askeleen pidemmälle. Kanditutkinnossani minulla oli sivuaineena taloustiede Aalto BIZ:in puolelta ja Etelä-Afrikassa vaihdossa ollessani luin sivuaineen verran teollista muotoilua eli minulla on opintojen kautta jonkinlainen näkökulma Aallon kolmeen alaan.

Koulutustaustan ja kokemukseni kautta minun vastuulleni on valikoitunut erittäin mielenkiintoisia projekteja. Toimin puheenjohtajana Ylioppilaskunnan suunta -työryhmässä, jonka tavoitteena on laatia ylioppilaskunnalle 3-5 strategista kehityskohdetta seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. On äärimmäisen mielenkiintoista päästä johtamaan 15 000 jäsenen ylioppilaskunnan strategiaprosessia ja olla keksimässä ratkaisuja siihen, miten strategia saadaan paremmin osaksi ylioppilaskunnan toiminnanohjausta. Toinen isompi projekti on keskustoimiston tietohallinnon ja tietojohtamisen kehittäminen. Tämän projektin puitteissa tarkastellaan tietojärjestelmien lisäksi organisaatiomme sisäisiä työskentelytapoja kuten aamukouluja, sektoripalavereja, sisäistä kommunikaatiota ja työnjakoa sekä kehitetään niitä eteenpäin. Samalla jaetaan toimivia käytäntöjä toimiston kesken sektorilta toiselle.

Tavoitteena on onnistua projekteissani ja edunvalvonnan koordinnoinnissa, mutta nostaisin esiin myös todella tärkeän tavoitteen, nimittäin oppimisen. Ylioppilaskunnan hallitus on äärimmäisen hyvä paikka nähdä, tehdä, kokea ja oppia ja haluan ottaa tästä mahdollisuudesta kaiken irti.

Terveisin,

Mikko

 

omakuva_pienennetty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *