AYY myönsi kolmannen Seal of Approval –palkinnon BIZ:in ura ja rekrytointipalveluille

 

Kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalvelut keräävät opiskelijoilta jatkuvasti kiitosta, niihin ollaan hyvin tyytyväisiä. Palvelut toimivat esimerkillisesti: ne ovat monipuolisia ja resursoitu hyvin. Palautetta opiskelijoilta kerätään ahkerasti, ja sitä hyödynnetään toiminnan kehittämiseksi. Näillä perustein Kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalveluille myönnettiin joulukuussa 2016 opiskelijoiden Seal of Approval merkiksi mahtavasta käytännöstä Aalto-yliopiston sisällä.

”Sain töitä!”. ”Kiitos – valmistuin ja sain työpaikan, jonka hakemisessa preppasit ja autoit minua!” Tällaista palautetta saavat BIZ:in ura- ja rekrytointipalvelut opiskelijoilta. Palvelupaletti on laaja ja siihen sisältyy esimerkiksi: rahallisesti tuettua harjoittelua, henkilökohtaista neuvontaa, koulutuksia, laaja kattaus työelämätapahtumia, partneritoimintaa, Aalto CareerWeb ja paljon muuta.

Kauppiksen ura- ja rekrytointipalvelut on aloittanut toimintansa jo vuonna 1991. Toimintaa on kehitetty koko ajan. Uusia juttuja kokeillaan paljon, osa todetaan toimiviksi ja otetaan osaksi toimintaa, mutta ei-toimivat ideat uskalletaan hylätä. Opiskelijoilta kerätään palautetta kootusti, mutta myös jokaisen koulutuksen ja tilaisuuden lopuksi. Palautetta hyödynnetään, siitä viestitään asiakastyytyväisyyskoosteella ja kehitysehdotuksiin otetaan kantaa. Opiskelijaääntä kuullaan myös opiskelijaraadin kautta. Viestintään panostetaan paljon facebookissa, instagramissa ja sähköpostitse. Se on tavoittavaa. Koko Aallolle on Kauppiksen kautta tullut käyttöön CareerMail. Ura- ja rekrytointipalvelut toimivat samassa ulkoisten suhteiden yksikössä yritys- ja alumnisuhteiden kanssa, ja yhteistyötä tehdään myös mm. muiden yliopistojen kanssa verkostomaisesti. Riittävä resursointi ja koulun johdon tuki mahdollistavat ketterän toiminnan.

Lopulta hyvät urapalvelut mahdollistaa kuitenkin hyvät tyypit. Opiskelijat otetaan ura- ja rekrytointipalveluissa sydämellä vastaan. Neuvonta on henkilökohtaista. Toisaalta BIZ:in ura- ja rekrytointipalveluilla on hyvä alakohtainen tuntemus, ja läheistä yhteistyötä tehdään paljon kauppatieteilijöitä palkkaavien työnantajien kanssa. Työ on merkityksellistä, koetaan että sillä on merkitystä, minne ja miten oman koulun opiskelijat työllistyvät.

Ura- ja rekrytointipalvelut on laaja, pidetty ja toimivaksi todettu kokonaisuus. AYY kannustaa myös muita korkeakouluja benchmarkkaamaan rohkeasti parhaita käytäntöjä. Opiskelijat siirtyvät opintojensa jälkeen työelämään, joten uskaltanen väittää, että niihin resursointi on investointi, joka maksaa itsensä takaisin. Eikä vähntään tyytyväisinä ja työllistyneinä opiskelijoina.

Elli-Noora Kaurila

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *