Hallitus esittäytyy – Ville Myllylä: Järjestöasiat, tilat & neuvosto

Moi!

Olen 25-vuotias lvi-tekniikan opiskelija Insinööritieteiden korkeakoulusta ja kuluvan vuoden toimin AYY:n hallituksessa, jossa vastuullani on järjestöasiat, tilat sekä neuvosto.

Omaa opiskeluaikaani on vahvasti värittänyt Otaniemessä asuminen ja mahtava fuksisyksy, joka houkutteli mukaan opiskelijajärjestötoimintaan. Lukuisat tapahtumat sekä yhdessä tekemisen hienous tempaisivat mukaansa ja pian löysinkin itseni Konepajajaoksen mukana rakentelemasta mitä erikoisempia laitteita Otatarhan ajoihin sekä Laskiaisriehan mäkikisaan. Oman rakentelun jäätyä vähemmälle on hienoa nähdä suhteellisen nuoren jaoksen elämän jatkuminen tähän päivään saakka. Useita projekteja on saatu päätökseen, eikä alamäkeä ole mäenlaskukisoja lukuun ottamatta näköpiirissä.

Opiskelijajärjestökokemusta on kertynyt erilaisten rakenteluprojektien lisäksi myös Koneinsinöörikillan hallituksesta puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan tehtävistä sekä useamman muun pienemmän järjestön parissa toimimisesta. Ylioppilaskunnan puolella olen ehtinyt toimia linnanisäntänä ja lisäksi päässyt toogassa Smökin katolle julistamaan wappuriehaa muutama vuosi sitten.

Hallitusvuoden mukana ajankäyttöä on joutunut jälleen tarkastelemaan tarkemmin ja tarkan kalenteroinnin ansiosta tekeminen onkin pysynyt hallinnassa. Alkuvuoden perehdytysten täyttämään kalenteriin verrattuna nykyinen viikkonäkymä sisältää jo runsaasti omia merkintöjä viikottain toistuvien rutiinien lisäksi. Yleisen hallitustyöskentelyn lisäksi sektorikohtaiset projektit tahdittavat päivien kulkua.

Järjestösektorin kevään yksi suurimmista yksittäisistä tehtävistä on yhdistyksille jaettavien toiminta-avustusten käsitteleminen, jonka lisäksi työstetään toimisto-ohjelmaan määriteltyä järjestökentän rakenteen päivittämistä. Tilasektorilla kiinnostavina projekteina ovat peruskorjattavissa kiinteistöissä, kuten JMT357:ssa sijaitsevien tilojen korjaukset sekä yleisesti kertavuokrattavien tilojen kunnon ja käytettävyyden kohentaminen. Neuvoston puolella toiminnan kehittäminen ja erityisesti kaikkien erityisasemayhdistysten ja ainejärjestöjen puheenjohtajille suunnatut puheenjohtajaseminaarit tulevat uutena tälle vuodelle.

Hommaa siis riittää, mutta onnekseni pääsen työskentelemään mahtavassa työympäristössä, joka muodostuu laajasta porukasta vapaaehtoisia ja oman alansa asiantuntijoita 🙂

Aurinkoisin terveisin,

Ville

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *