Alkkarina narulla – toimiston arkea

Kahvihuoneessa nimeltÀ Kavio on pannu porisemassa monesti jo aamutuimaan. Keskiviikkoisin hallitus ja sihteerit kokoontuvat yhteiselle aamiaiselle kertomaan ja kuulemaan kuulumisia viime aikojen tapahtumista ja tekosista. Muutoin pitkÀn pöydÀn ÀÀrestÀ saattaa löytÀÀ kahvittelijoita keskustelemassa opintotuesta, taivaanrantojen maalailijoita teekupposen ÀÀreltÀ tai koko porukan nauttimassa esimerkiksi kv-ISOtirehtöörin synttÀrikakkua ja naisten pÀivÀn donitseja. PöydÀn ylÀpuolella roikkuu varpajaislahjaksi saatu alkkaripyykkinaru, joka sai tÀllÀ viikolla tÀydennystÀ Tallinnan tuliaisista.

Hassunvihreiden ovien takana nĂ€ppĂ€imistöt nakuttavat tiuhaan tahtiin. Osassa huoneista on jo varsin viihtyisÀÀ! Sopolan ikkunalaudalla viihtyy henkilökohtainen suosikkini ja kullanmuruni hoitokasvi Kyösti-Kerttu, ja Ainolan sohviin on ihana upota. PitkĂ€n kĂ€ytĂ€vĂ€n varrelta löytyy jos jonkinlaista soppea aina hurmaavien “tekniikan poikien” minimalistisesta huoneesta yhteisösektorin neljĂ€n huoneen kompleksiin, jossa muhivat tĂ€llĂ€ hetkellÀ niin teekkarifuksien tuutoreiden eli ISOhenkilöiden koulutukset, Dipolin Wappubileet, Aalto on Tracks Farewell Party kuin kreisit ideat aaltovvvapustakin…

Keskustoimiston yhteisösektori voi tuntea olonsa suosituksi, kun puhelin pirahtaa tuon tuostakin. Harmillisesti syynÀ on kuitenkin avainkorttipula, joka muun muassa Aalto-yhteisötoimikuntaa ja Teekkarijaostoa piinaa. Suljetut ovet haittaavat hommien tekemisen lisÀksi tietty myös satunnaisten ohikulkijoiden kylÀssÀ kÀyntejÀ. Alaovelta löytyy onneksi liuta puhelinnumeroita, joihin toimistolle vierailemaan pyrkivÀ voi soitella pÀÀstÀkseen sisÀÀn. Lohdutuksen sana: asia etenee. Hitaasti, mutta kohtalaisen varmasti.

Viikonloppuisin toimistolla on hiljaisempaa (sentÀÀn). Tosin lauantai-iltapÀivinÀ paikalle saattaa pÀrÀhtÀÀ frakkeihin ja iltapukuihin sonnustautuneita kiirehtijöitÀ matkalla edustustehtÀviin. Kiltojen, yhdistysten, ylioppilaskuntien ja muiden yhteistyötahojen vuosijuhlia piisaa, ja tÀrkeitÀ avunanto-, ystÀvyys- ja yhteistyökuvioita onkin vaalittu arjen pakerruksen lomassa. Mutta se on jo toinen tarina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *