Palautteesta toteutukseen vai Silppuriin?

AYY iholla tapahtumasarja kerÀsi lÀjÀn palautetta. Post-it laput on tulkittu ja nyt olisi aika miettiÀ mitÀ niillÀ tehdÀÀn. LisÀsin tiedoston: Iholla ideat, jonne ideat listattu sektoreittain. Nauttikaa ja kertokaa mihin minun kannattaisi tarttua jatkotyöstöÀ ajatellen?

Usein toistuvia aiheita on yhteisöllisyyden lisÀÀminen tai sen puute. Taikkilaisten osallistuminen tai aktiivien etÀisyys on todella haaste. Kolmantena voisi mainita yhteisen kohtauspaikan tarpeen. TiivistÀen: yliopistomme kolmen koulun opiskelijat eivÀt kohtaa toisiaan tarpeeksi, me emme ole yksi yhtenÀinen perhe.

Ehdotetaan siis tempaisua, juhlia, paikkoja eli mahdollistaa kohtaaminen. Kannatetaan! Mahdollistaminen vaatii rahaa, joten olisi paikallaan saada myös tuloksia. Miten varmistetaan, ettÀ saadaan tuloksia? Tai jos julistamme Johto Cafeen Aaltolaisten viralliseksi kohtauspaikaksi tapahtuuko erialojen kohtaamista? Vaeltavatko taikkilaiset ja teekkarit kotikonnuiltaan kohtaamaan keskustaan? Tuskin. Tarvitaan syy, jotta on halua lÀhteÀ.

Vappu voisi olla sellainen tapahtuma, joka olisi riittÀvÀ syy lÀhteÀ liikkeelle. Kuinka moni on jo ottanut selvÀÀ, mitÀ Aaltovappu tarkoittaa ja missÀ se jÀrjestetÀÀn? Kuinka moni on pÀÀttÀnyt lÀhteÀ katsomaan itse? MinÀ en tiedÀ mitÀ se tarkoittaa ja itseasiassa olen ajatellut nauttia vapusta omien perinteideni mukaan. TÀssÀ lienee syyllistÀmisen paikka.

Kun vappu tulee ja UllanlinnanmÀellÀ kohtaamme uusia ystÀviÀ, etsiessÀmme niitÀ eksyneitÀ vanhoja ystÀviÀ, olisi ehkÀ helpompi, ettÀ Aaltolaiset merkitsisivÀt itsensÀ, jotta tunnistaminen ihmispaljoudessa olisi helpompaa. Ehdotankin aalto -tatuointia permanenttussilla ja politiikkaa, ettÀ oman koulun vÀkeÀ ei jÀtetÀ makaamaan mutaan vaan sanotaan edes moi. PienestÀ on lÀhdettÀvÀ liikkeelle.

Se mitÀ tÀssÀ yritÀn sanoa on, ettÀ miten paljon ikinÀ mahdollistetaan tapahtumilla tai tiloilla, ketÀÀn ei voida pakottaa. Aikamme oire/tulos lienee se, ettÀ osallistumisaktiivisuus on matalaa. Mieluummin painetaan Like -nappia, kuin lÀhdetÀÀn marssimaan. Joku kutsui sitÀ kevyt aktivismiksi. Yhteisöllisyyden kohdalla se tarkoittaa sitÀ, ettÀ jos yhteisöllisyyttÀ ei synny sattumalta muun toiminnan ohessa, sitÀ ei tule syntymÀÀn.  Ellei joku aktiivisti pÀÀtÀ ottaa asiaa omakseen ja vuokraa junaa kiinaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *