Jarno SYLliin 2011!

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta ylpeÀnÀ ilmoittaa:

Jarno Lappalaista ehdotetaan Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitukseen vuodeksi 2011.



Jarnolla on takanaan hektinen vuosi kansainvÀlisten asioiden vastaavana uudessa ylioppilaskunnassa, jonka alkutaival on ollut sakeanaan haasteita. HÀnellÀ on ainutlaatuista kokemusta kokonaisen organisaation ja yhteisön rakentamisesta ja opiskelijoiden edunvalvonnan kannalta ratkaisevista vaiheista, jolloin Aalto-yliopisto on luonut keskeiset toimintaperiaatteensa. 23-vuotias mikkelilÀinen opiskelee Aalto-yliopistossa tuotantotaloutta ja on toiminut aiemmin edustajistossa, yliopiston hallinnossa ja kansainvÀlisissÀ jÀrjestöissÀ.

AYY:n hallituksessa Jarno on tehnyt mÀÀrĂ€tietoisesti työtĂ€ sekĂ€ kansainvĂ€listen asioiden ettĂ€ koko ylioppilaskunnan edunvalvontasektorin kehittĂ€miseksi. Jarnon toiminta AYY:n edunvalvontasektorien puheenjohtajana sekĂ€ poikkisektoraalisen kv-sektorin vetĂ€jĂ€nĂ€ ovat antaneet hĂ€nelle laajan, eri aihepiirejĂ€ yhdistelevĂ€n osaamisen. Jarno on analyyttinen, mutta myös voimakkaasti arvoperustainen aaltolainen, joka ajaa opiskelijan asiaa kansallisuudesta riippumatta. ”SYL saa Jarnosta opiskelijan etujen ajamiseen sydĂ€mellÀÀn sitoutuneen edunvalvojan, joka vakuuttaa ArkadianmĂ€en pÀÀttĂ€jĂ€t,” toteaa AYY:n hallituksen puheenjohtaja Jussi Valtonen.

Jarno on toiminut viimeisen vuoden ajan maksuttoman koulutuksen etulinjassa Aallossa. VÀÀnnön keskellĂ€ Jarno on osoittanut kykynsĂ€ reagoida uusiin kÀÀnteisiin pikavauhtia, latoa pöytÀÀn pinoittain argumenttejaan tukevaa tutkimustietoa ja tunnistaa valintatilanteissa strategisesti viisaimmat ratkaisut. Jarnolla on ollut suuri vaikutus siihen, ettĂ€ maksukokeilu toteutetaan Aallossa merkittĂ€vĂ€sti rajatumpana kuin mitĂ€ yliopisto oli alun perin suunnitellut. ”Maksuton koulutus on, paitsi tasa-arvoisten mahdollisuuksien perusta, myös kestĂ€vĂ€sti kansainvĂ€listyvĂ€n Suomen elinehto,” Jarno linjaa.

Jarno katsoo, ettĂ€ SYL:n tulee ajaa jokaisen Suomessa opiskelevan asiaa monipuolisesti. Ensi vuoden eduskuntavaalivaikuttamisessa keskeisin teema on maksuton koulutus, muttei myöskÀÀn tule unohtaa työurakeskustelua. ”Vuonna 2011 korostuvat monella tavalla poikkisektoraaliset teemat, joiden ratkaisemiseksi tarvitaan monipuolista osaamista. Ylioppilasliikkeen pitÀÀ puhaltaa yhteen hiileen,” Jarno kiteyttÀÀ.

LisÀtietoja antavat:

Jarno Lappalainen     +358 40 053 6973, jarno.lappalainen(a)ayy.fi

Teemu Halme           +358 50 520 9415, teemu.halme(a)ayy.fi

Jussi Valtonen          +358 40 011 4084, jussi.valtonen(a)ayy.fi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *