Edarin iltakoulu 27.1.2011

AYY:n edustajiston iltakoulu pidettiin eilen kauppiksella, ja taisin luvata nÀppÀillÀ blogeja kasaan nÀistÀ tapahtumista kun puhiksen pestiin hain. Omaa edariblogia ei vielÀ ole (eikÀ kai tulekaan), joten bloggaukset löytyvÀt toistaiseksi tÀÀltÀ.

Mestoilla oli allekirjottaineen lisÀksi 9 edaattoria (ml. SYL:n varakalifi) ja hallituksen jÀmÀt. Agendalla oli puhua edustajiston ja hallituksen kokous- ja viestintÀkÀytÀnnöistÀ sekÀ sÀÀnnöstön muutostarpeesta. Pienen porukan myötÀ homma eteni enemmÀn vapaana keskusteluna kuin presiksien pohjalta. (Ks. Slideshare-presis yleisvaliokunnasta ja aikataulusta http://www.slideshare.net/atteharjanne/yv-iltakouluun)

Aluksi hallituksen ensi viikon kokouksen lintsaavat hallituksen Poikolainen, Kalle-Heikki ja Voitto esittÀytyivÀt ja kertoivat tekemisistÀÀn. Sitten kurkittiin nopeasti lÀpi edustajistokyselyn tuloksia ja puheenjohtajiston siitÀ vetÀmiÀ johtopÀÀtöksiÀ. Ajatuksena on siis rytmi, jossa noin kaksi viikkoa ennen kokousta edustajiston ja hallituksen puheenjohtajat kokoontuvat luonnostelemaan esityslistan, sitten pidetÀÀn kokousta edeltÀvÀn viikon torstaina iltakoulu. Kokousviikolla maanantaina kokoontuisi yleisvaliokunta, ja torstaina olisi sitten kokous.

Iltakoulun tarkoituksena on kerÀtÀ kiinnostuneet edustajat keskustelemaan hallituksen valmistelemista asioista, kun puolestaan yleisvaliokunta pohtisi miten kokous vedetÀÀn sujuvasti lÀpi, puuttumatta pÀÀtösten sisÀltöön.

Yleisvaliokunnasta on keskusteltu jonkin verran maililistalla ja muutenkin, eikÀ ajatus ole saanut varauksetonta suosiota. Iltakoulussa keskityttiin kuitenkin enemmÀn pohtimaan yleisempiÀ keinoja parantaa tiedonkulkua ja pÀÀtöksentekoa. Parannuksena viime vuoteen toivottiin, ettÀ hallituksen pohjaesitykset tulisivat ajoissa. LisÀksi heitettiin idea, ettÀ edustajistolle voisi laittaa vihiÀ kÀsittelyyn tulevista asioista jo hallituksen ja edustajiston puheenjohtajiston tapaamisen tiimoilta.

Yleisvaliokunnan osalta keskusteltiin kuitenkin aikataulun onnistumisen mahdollisuuksista, sillÀ esityslistan julkaisun ja yleisvaliokunnan vÀliin jÀisi nykysysteemillÀ ryhmille vain muutama pÀivÀ aikaa pohtia omia kantojaan.

Hallituksen puheenjohtaja Saara tiedusteli, minkÀlaisessa muodossa edaattorit haluaisivat kuulla hallituksen kuulumiset. Esityksiin toivottiin selkeÀmpÀÀ rakennetta ja tukevia kalvoja, ja todettiin myös porukalla ettÀ hallitusinformaatio ei ole se kohta kokouksessa, josta kannattaa aikataulua ensimmÀisenÀ typistÀÀ. Se onnistuu paremmin itseÀÀn toistavia maratonjargonpuheenvuoroja karsimalla.

Illan ykkösideoita olivat lopulta mainosmyynti tai sudokut esityslistan kÀÀntöpuolelle. Vaikkei tÀmÀkÀÀn iltakoulu mikÀÀn yleisömenestys ollut, oli setti ihan onnistunut. VÀhÀinen osallistumisaktiivisuus tosin tarkoittaa sitÀ, ettÀ mitÀÀn tiedotusfunktiota iltakoululla ei ole. Sen sijaan iltakoulu on mainio tilaisuus saada omia nÀkemyksiÀ ja ideoita lÀpi hallitukselle tai epj:lle, tÀssÀkin ahkera ja aktiivinen edaattori saa enemmÀn aikaan.

Terkuin,

Atte

ps. jos edaattorina tuot oman asian asialistalle, ja haluat alustaa sitÀ iltakoulussa niin se toki onnistuu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *