OUBS:n tulevaisuus?

”En tiedĂ€ missĂ€ komerossa olen elĂ€nyt, mutta en ole tainnut koskaan kuulla OUBSista mitÀÀn. ”

Ylioppilaskunnan sisÀllÀ paljon keskustelua herÀttÀnyt OUBS:in tulevaisuus kutkuttaa. Maaliskuun aikana jÀsenistölle tehtiin kysely AYY:n televisiokanavan tunnettuudesta ja nyt on aika julkistaa tuloksia. Vastauksia tuli viikon aikana 205. PÀÀstiin reippaasti yli tavoitteen ja vastaajat jÀttivÀt erinomaisia kommentteja. Kiitos siitÀ kaikille vastanneille!

Mutta katsotaanpas nyt, mitĂ€ kysely paljasti. EnsinnĂ€kin 65 % vastaajista oli sitĂ€ mieltĂ€, ettĂ€ OUBS on profiloitunut teekkarikanavaksi. Tulevaisuuden uudelleen miettiminen on siis paikallaan ja kanavan aaltolaisuuden henkiin herĂ€ttĂ€minen.  Vain 18 % oli sitĂ€ mieltĂ€, ettĂ€ OUBS:ia mainostetaan riittĂ€vĂ€sti tai hyvin: ”Monet teekkaritkaan eivĂ€t tiedĂ€ OUBSin olemassaolosta, muista aaltolaisista puhumattakaan, joten paljon potentiaalista katsojakuntaa jÀÀ saavuttamatta.” Ongelmia on jo tiedostettu pitkin vuotta, mutta nyt on aika ryhtyĂ€ todellisiin toimiin uppoavan laivan pelastamiseksi.

Vaikka OUBSin tunnettuus onkin tÀllÀ hetkellÀ heikkoa ja kanava herÀttÀÀ mielleyhtymiÀ merirosvoihin, ummehtuneisiin kellareihin sekÀ sisÀpiirikerhoon, nÀkivÀt kyselyyn vastanneet myös kanavassa mahdollisuuksia.

”OUBS:ssa on paljon potentiaalia, ja on hienoa, ettĂ€ ylioppilaskunnalla on oma viestintĂ€kanava myös videomateriaalin vĂ€litykseen. TĂ€llĂ€ hetkellĂ€ OUBS:ssa on valitettavasti hieman ummehtuneen kellarin tunnelma, joka varmasti osaltaan heikentÀÀ mielikuvia OUBS:sta.”

”nimi vahvistaa mielikuvaa anarkistisesta, amatöörimĂ€isestĂ€ merirosvoradiosta, mikĂ€ ei vĂ€lttĂ€mĂ€ttĂ€ ole hyvĂ€ mielleyhtymĂ€ AYY:n kanavalle.”

”Toiminnan pitĂ€isi olla hieman avoimempaa. Mutta yhtĂ€ heikosti pÀÀsee mukaan muihinkaan alayhdistyksiin. En myöskÀÀn tiedĂ€ mitÀÀn mitĂ€ kauppislaiset tekee ja turha mun teekkarina mennĂ€ edes yrittĂ€mÀÀn pÀÀsyĂ€ TaiKkilaisten toimintaan.”

”OUBS vaikuttaa lĂ€hinnĂ€ teekkareiden puuhastelulta ja inside-huumorilta.”

”NykyisellĂ€ sisĂ€llöllĂ€ OUBS on lĂ€hinnĂ€ ylioppilaskunnan rahojen tuhlausta ja pienen piirin kerhomaista touhuamista.”

”OUBS on tosi jees ja hienoa, ettĂ€ meillĂ€ on sellainen! Nettitv ominaisuus <3 OUBS pitÀÀ ehdottomasti sĂ€ilyttÀÀ, mutta ehkĂ€ toimintaa voisi tarkoituksenmukaistaa ja kehittÀÀ enemmĂ€n ylioppilaskunnan yhteiseen suuntaan.”

”Paikka on kaikista ongelmistaan huolimatta omalaatuinen ja on ollut Otaniemen opiskelijakylĂ€lle tĂ€rkeĂ€ yhteishengen luoja.”

Jopa linkkejĂ€ mafiaan epĂ€iltiin: ”LisĂ€ksi OUBSiin on selkeĂ€sti pesiytynyt jonkunnĂ€köinen Entropy-mafia kun kanavalta pukkaa jatkuvasti junkka-“musavideoita” ja konemusiikin asema on kanavalla muutenkin ylikorostunut.” Voin kuitenkin vakuuttaa huolestuneelle jĂ€senistölle, ettĂ€ OUBSin tiloissa ei ole tĂ€llĂ€ hetkellĂ€ mafiatoimintaa.

 

Kanavan yhtenÀinen, aaltolainen linja on vastanneiden mukaan hukassa. Aaltohenkisyyden nimissÀ perusteltiin myös nimenvaihtoa reippaasti, ja jopa ehdoteltiin vaihtoehtoja uudeksi nimeksi, vaikka 56 prosenttia vastanneista olivatkin tyytyvÀisiÀ nykyiseen.

”OUBS nimenĂ€ on huono nimenomaan Aallon kanavalle, sillĂ€ jo Otaniemi sana viittaa tĂ€ysin teekkareihin, eikĂ€ lainkaan muihin aaltolaisiin. Kehottaisin myös panostamaan markkinointiin, sillĂ€ tĂ€llĂ€ hetkellĂ€ ainakaan Aallon kauppiksessa OUBSin nĂ€kyvyys on lĂ€hes olematon.”

”OUBSin brĂ€ndi on sekasotku. SitĂ€ ei mainosteta missÀÀn ja kommentit, joita ohjelmista kuulee eivĂ€t ole rohkaisevia. Kanava tarvitsee selkeĂ€n visuaalisen ilmeen ja enemmĂ€n mainostusta.”

”Nimi vaihtoon aaltohenkisyyden nimissĂ€.”

”OUBS kuulostaa kivalta mutta toisaalta Otaniemi ei nykymaailmassa voi yksin kuulua nimeen, ehkĂ€pĂ€ siihen voi kavalasti vaihtaa jonkin toisen O:lla alkavan sanan! OUBS on tĂ€llĂ€ hetkellĂ€ ehkĂ€ hieman liian pienen piirin projekti ja toisaalta myös katsojakunta on melko pientĂ€, uusi konsepti ja ainakin hieman lisÀÀntynyt markkinointi voisivat muuttaa maailmaa.”

”Kenties tĂ€ssĂ€kin asiassa pitĂ€isi kÀÀntÀÀ uusi vĂ€lilehti ja nimetĂ€ uudelleen?”

”Nimen voisi ehkĂ€ muuttaa Aalto Underground Broadcasting System:ksi, AUBS.”

”Jos teekkarikanavan profiilista halutaan pÀÀstĂ€ eroon, kannattaisi mielestĂ€ni nimi vaihtaa – Otaniemi herĂ€ttÀÀ vĂ€littömĂ€n mielikuvan teekkareista. LisĂ€ksi tĂ€llĂ€ hetkellĂ€ OUBS ei ole kovinkaan tunnettu ainakaan “omissa piireissĂ€ni” Kauppakorkeakoululla: kanavaa olisi siis syytĂ€ markkinoida aktiivisesti.”

”Nimen muutoskaan ei ole vĂ€lttĂ€mĂ€ttĂ€ huonoidea, ainakaan jos kanavaa aiotaan integroida paremmin muuhun ylioppilaskuntaan (TAIK, HKKK).”

”Nimi pitĂ€isi ehkĂ€ muuttaa, jos oubsin halutaan kiinnostavan muitakin kuin teekkareita. EhkĂ€ joku sÀÀnnöllinen ohjelmatarjonta voisi olla hyvĂ€, niin ihmisillĂ€ olisi jotain mitĂ€ odottaa.”

”OUBS on ollut ainakin minulle tĂ€ysin tuntematon…LisĂ€ksi kanavan nimi voisi olla parempi, esim ihan AaltoTV.”

 

Kyselyyn vastanneet seuraisivat mielellÀÀn enemmÀn juttuja internetin vÀlityksellÀ ja osa koki ohjelmien seuraamisen ongelmalliseksi, mutta asiasisÀltöiseen suuntaan meno ohjelmatarjonnassa sai kiitosta.

”Perinteinen TV-tekniikka pois turhana kuluna ja siirtyminen puhtaasti nettilĂ€hetyksiin, jotka ovat kaikkien saatavilla.”

”NettilĂ€hetys on mielestĂ€ni riittĂ€vĂ€ media tĂ€mĂ€ntyyppiselle ohjelmalle, mutta OUBSin tulisi nĂ€kyĂ€ enemmĂ€n, jotta ihmiset osaisivat kĂ€ydĂ€ katselemassa klippejĂ€.”

”Miten sitĂ€ OUBS:n ohjelmistoa voi seurata?”

”Kanavan tarjonta on mielestĂ€ni parantunut huomattavasti parin viime vuoden aikana asiasisĂ€llön osuuden kasvaessa viihteellisen ohjelman sijaan.”

 

Kanavan laadusta ja sen valvonnasta oltiin myös huolissaan.

”Kun joskus satuin katsomaan: Huonot jutut, ja jos juttu olisi ollut kiinnostava (joku Tuula Teerin luento/esitys) kuvalaatu/ÀÀni oli huono.”

”Ainakin lĂ€hetysten (tekninen) laatu on ollut niin surkeaa, ettei ole viitsinyt katsoa.”

”Laatuvalvontaa julkaisuissa ei ole ja tĂ€mĂ€ on pitkĂ€llĂ€ vĂ€lillĂ€ johtanut siihen, ettĂ€ OUBS maine on mitĂ€ on.”

”Kuvan ja ÀÀnen laatu on usein niin huono ettei ohjelmaa pysty seuraamaan lainkaan.”

 

LisĂ€ksi huoli kanavan jatkosta ja sen tĂ€mĂ€nhetkisestĂ€ toiminnasta tuli esiin: ”Ellei OUBS:ia saada jotenkin laitettua paremmalle mallille niin valvonnan kuin osaamisen kannalta niin on vaikea nĂ€hdĂ€ miksi jatkaa kalliilla rĂ€pellyksen toimintaa.”

AYY jatkaa tulevaisuuden suunnittelua kanavan suhteen ja toivottavasti pian pÀÀsemme kaikki nÀkemÀÀn entistÀ raikkaamman, kaikkien aaltolaisten kanavan!

– Ennisofia Salmela, mediasuunnittelija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *