Edustajiston iltakoulu 5.4.

Edustajiston vuoden kolmatta kokoustava pohjustava iltakoulu pidettiin varapuhis Hennan vetÀmÀnÀ Taideteollisessa korkeakoulussa tiistaina 5.4. TaiK oli luonnollinen valinta paikaksi, sillÀ edustajisto oli kutsuttu samana iltana pidettyyn yliopiston lahjoittajatilaisuuteen hengailemaan Aallon ystÀvien kanssa. Oli syynÀ sitten kuohujuoman ja gourmet-naposteltavien tarjonta tai palava kiinnostus kokousasioihin, paikalla oli huomattavasti enemmÀn jengiÀ kuin yleensÀ. Hallituksen ja edaattorien ohella paikalla oli muutama OUBSin edustaja.

OUBS olikin oikeastaan ainut aihe, jota iltakoulussa kÀsiteltiin. Muut kokouskohdat kurkattiin vauhdilla lÀpi. Kokouksen asialistalla on siis OUBSin tulevaisuudesta pÀÀttÀminen, ja hallituksen esityksenÀ on lakkauttaa OUBS ja perustaa tilalle uusi kanava. OUBS-selvitystÀ tehnyt Ennisofia Salmela taustoittikin asiaa jo aiemmassa postauksessa. Kokouksessa on siis tarkoitus tehdÀ pÀÀtös OUBSin lakkauttamisesta ja uuden median suurista linjoista, ja merkitÀ tiedoksi hallituksen valmistelema perustamissuunnitelma jÀlkimmÀiseen liittyen.

Iltakoulussa viestintĂ€vastaava Henna ja Ennisofia esittelivĂ€t tĂ€tĂ€ perustamissuunnitelmaa, kĂ€vivĂ€t hieman lĂ€pi selvitystyöhön liittynyttĂ€ kyselyĂ€ ja vastailivat tiukkoihin kysymyksiin. Sitten kuultiinkin liuta argumentteja hallituksen esityksen puolesta ja sitĂ€ vastaan. Suurimmat huolet ja terĂ€vimmĂ€t vastalauseet liittyivĂ€t muutoksen aikatauluun, valmistelun avoimuuteen sekĂ€ siihen, ettĂ€ OUBSille ja sen toimitusneuvostolle olisi haluttu enemmĂ€n ÀÀntĂ€ valmistelussa. LisĂ€ksi vastustettiin ajatusta luopua kokonaan fiktion tuottamisesta – tosin samalla selvisi, ettei sillĂ€ kannalla ole hallituskaan. Toisaalta tiiviille aikataululle ja jĂ€mĂ€kĂ€lle pÀÀtöksellekin riitti tukea. Tunteenpurkauksiltakaan ei puheenvuoroissa vĂ€ltytty.

OUBSin piiristÀ ollaan ilmesesti tuomassa vaihtoehtoista esitystÀ tarjolle ennen kokousta, ja epÀilemÀttÀ joku edaattori sen nappaa nimiinsÀ. Kokouksessa lienee siis edessÀ tiukka debatti ja ÀÀnestys. Riippumatta siitÀ, mihin edustajisto lopulta pÀÀtyy, ei keskustelun ja kommunikoinnin tÀrkeyttÀ voi vÀhÀtellÀ. Ainakin iltakoulun perusteella jÀi olo, ettÀ hallituksen pohjaesitys tulkitaan vastaanottajasta riippuen eri tavalla. Joillekin edaattoreille tÀmÀ nÀyttÀytyy kauan odotettuna mahdollisuutena rykÀistÀ AYY:n av-viestintÀÀ kerralla isosti eteenpÀin OUBSin pohjalta, kun taas OUBSilla esitys on tulkittu nykytoiminnan ja perinteiden tÀydelliseksi alasajoksi. Koko toiminnan lakkauttamista ei ole vielÀ kukaan kuitenkaan esittÀnyt, vaikka ainakin TKY-aikoina sillekin ajatukselle oli kannatusta.

Joka tapauksessa homma menee niin, ettÀ ensi keskiviikon kokouksessa pÀÀtetÀÀn OUBSin jatkon ja mahdollisen seuraajan isot linjat, ja toukokuussa jatketaan pÀÀttÀmÀllÀ kanavan toimintaa ohjaavasta linjapaperista. Jos OUBSin kohtalo kiinnostaa, aika vaikuttaa on jotakuinkin nyt.

terkuin,

Atte

– AYY:n edustajiston kokous III/2011 pidetÀÀn Dipolissa 13.4. klo 17:00 alkaen. –

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *