Viikko grillausta

Viime syksynĂ€ pistettiin Aallossa aluilleen seuraaja pari vuotta sitten toteutetulle RAE-arvioinnille. Silloin arvioitiin Aallon tutkimusta, sen vahvuuksia ja kehityskohteita. Nyt on vuorossa meidĂ€n opiskelijoiden arjen kannalta vielĂ€kin tĂ€rkeĂ€mpi arviointilyhenne: TEE – Teaching Evaluation Exercise.  Nyt arvioidaan koulutusohjelmat!

TÀhÀn asti projekti on vaatinut koulutusohjelmilta jo paljon. Syksyn aikana jokaisen ohjelman on pitÀnyt tehdÀ itsearviointiraportti, jonka myötÀ opetuksen prosesseja on tarkasteltu kriittisesti. Jo tÀmÀ yksinÀÀn on kuuleman mukaan johtanut positiiviseen kehitykseen monissa paikoissa. HyvÀ niin, sillÀ niin oli tarkoituskin!

Eilen sunnuntaina kukin Aallon korkeakoulu sai luokseen kansainvĂ€lisiĂ€ ja suomalaisia vieraita, kun TEE-arviointipaneelit saapuivat Suomeen Aallon kampuksille. EdessĂ€ onkin nyt tiukkaakin tiukempi viikko pitkiĂ€ pĂ€iviĂ€ ja lukuisia haastatteluja. Nyt panelistit haastavat ohjelmien avainhenkilöt miettimÀÀn ohjelmiaan vielĂ€kin tarkemmin. Haastattelujen tarkoituksena on löytÀÀ kunkin ohjelman vahvuudet ja heikkoudet sekĂ€ parhaat kĂ€ytĂ€nnöt jaettaviksi muidenkin kanssa. Haastattelujen kohteina ovat paitsi koulujen johto ja ohjelmien opettajat, myös opiskelijat – oppimisen todelliset asiantuntijat.

Kun paneelit viikon loputtua ovat saaneet haastattelut pÀÀtökseen, alkaa tulosten analysointi ja työstÀ. TÀmÀ vie oman aikansa ja lopulliset tulokset julkaistaan syksyn alussa. NÀitÀ tuloksia odotan innolla, sillÀ niistÀ tulee varmasti olemaan paljon hyötyÀ opetuksen kehittÀmisessÀ.

Sunnuntai-iltana jÀrjestetyssÀ tervetuliaisillallisessa rehtori Tuula Teeri kertoi panelisteille Aallon missiosta olla muun muassa edellÀkÀvijÀ opetuksessa ja pyysi panelisteja jakamaan omia kokemuksiaan hyvÀstÀ opetuksesta myös Aallolle. TÀhÀn missioon ja pyyntöön on opiskelijoiden helppo yhtyÀ.

-Antti

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *